Kız isteme merasiminde tuzlu kahve gerçekten gerekli mi?

Kız isteme merasiminde tuzlu kahve gerçekten gerekli mi?

Eziyet görünecek kadar kötü olduğunu sanmıyorum neticede sevdiğin kız yapınca her şey tatlı geliyor, gelenekte kahvenin tadı nasıl olursa olsun damat gülümsüyorsa kızı seviyor gibi bi anlamı da var. Yapılmasının amacı ve yeri olduğuna göre gelenek tamamen.
Türk kültüründe özellikle kız isteme merasimlerinde damat adayına ikram edilen bir gelenektir. Sonuç olarak, tuzlu kahve geleneği, taşıdığı tarihi anlam ve günümüzdeki şakacı yaklaşımıyla karmaşık bir yapıya sahiptir. Kimileri için sevdikleriyle paylaştıkları tatlı bir anı olurken, kimileri için katlanılması gereken bir "sınav" olabilir. Önemli olan, bu geleneğin ardındaki niyeti anlamak ve durumu mizahla karşılayabilmektir.
Tuzlu kahve hiç gerekli değil bence. Zaten tuzlu kahve ilk olarak istenmeyen damat adayları için konulurmuş. Yani kadının gönlü yoksa ve bunu dile getiremiyorsa kahvenin içine tuz koyarmış ve tuzun tadını alınca istenmediğini anlarmış.
Gelenekleri bilmiyor ki halk, her eye gelenek ama anlamına gelince bir halt bilmiyorlar. Kahve tatlı gelirse kız istiyor, tuzlu gelirse istemiyor ama bizim halk gözü kapalı ezbere iş yaptığı için anlamını bilmese de olur
Cevap
13Cevap
Abartı olmadığı sürece güzel bir anı gadası
saçma sapan gelenektir
Bizde öyle bi adet yok çok saçma bulduğum ve yanlış bir gelenek bizde kızın gönlü yoksa sade kahve ikram eder kibarcası seni istemiyorum eğer ki gönlü varsa bol şekerli yapar kahveyi agzıda ömrüde tatlansın
Geleneği farklı bir şeye uyarlamışlar. Normalde tuzlu kahve görücü adayına seni istemiyorum mesajı verirken günümüzde sanki onu içmek zorunluluğu varmış gibi bir uyarlama yapmışlar. Saçmalık yani.
Tuzlu kahve, bana biraz garip geliyor. Kahvenin doğal tadını değiştiren bir şey gibi hissediyorum. Ama geleneksel bir içecek olduğu için kültürel açıdan anlamlı olabilir.
Tuzlu kahveyi eskiden gelin istemediği görücüye yaparmış şimdi damada garezine kezzap koyacak hale geldi millet 🤦🏻
Sabır testi gibi görülüyor bu. Damat yüzünü ekşitmeden , mırın kırın etmeden tuzlu kahveyi içebilirse gelin kız mutlu olacak filan 😄
Eskiden istenilmeyen damat adayının kahvesine tuz atarlarmış. Günümüzde nasıl değişti bilmiyorum
Bence çok gereksiz bir şey zaten gerçekteki anlamı da eğer kız damat adayını istemiyorsa kahvenin içine tuz koyuyormuş sevdiğim var demek için hem gereksiz hem de eziyet geliyor bana...
Bana saçma geliyor. Bence bal katılması daha hoş olur
Eskilere göre istenmeyen bir duruma isaretken şimdilerde eğlence amaçlı yapılan saçmalık..
İçinde sadece tuz olacaksa gelenek
Tuz dışında her şey varsa eziyet
Türk geleneğinde tuzlu kahve kızın erkeğe seni istemiyorum demesidir.
Gerçekten gerekli değil tabi. Önceden görücü usulü evliliklerde gelin damadı beğenmezse tuz koyuyormuş kahveye. Şimdi daha çok eğlencesine yapılıyor
Tuzlu kahve aslında gelinin sevmediği erkeklere verdiği bir şey ama şimdi tam tersi oldu. Beni seven kız lezzetli kahve yapar kötü kahve yapmaz
Tuzlu kahve olumsuz olduğu anlamına gelir.
Hayır eziyet ben sevdiğime bunu yapmam
Tuzlu kahve içmeyen erkek sevmiyordur haha
Bilmem karıştırma ortalığı
Tamamen eziyet bal kat gitsin
Gelenekte erkege eziyet.
Ben kahveyi çoook şekerli yapmıştım 😀😀
Ben aşkıma ballı sütlü yapıcam sjsj 😂
Gereksiz buluyorum
Bence eziyet
Yapana saygım var dozunda ama.
Ben bal koymayı tercih ederim
cahillik görgüsüzlük hurafe mallık