Engellemek bir çözüm mü?

1 yıllık sevgilimle anlaşamadığımız için sevdiğimiz halde ayrıldık. Ayrılığı ben istedim o hep ayrılmayalım taraftarıydı ama gerçekten birbirimizi çok yıpratmıştık. Ayrıldıktan 1 hafta sonra ayrı olmak istemediğimizi söyledik ikimizde ve görüşme ayarladık. Görüşme zamanı geldiğinde o ertelemek istedi tamam dedim ama belli bir zaman vermedi. Yaklaşık 20 gün sonra ben yazdım. Hislerinden emin olamadığını söyledi ama ben yine de böyle belirsiz daha kötü buluşup netlik kazandıralım tamam devam ya da ne zaman buluşalım diye. Buluştuk biraz zaman geçmesini istediğini, barışırsak hala tartışmaya devam edeceğimizi söyledi ama ben yine de ayrı olursak iyice koparız dedim ve kopmamak adına ortak kararla ara ara sadece görüşelim birbirimizin hayatından haberimiz olsun dedik. Buluşmadan sonra ne o yazdı ne ben. Aradan 5 ay geçti aynı semtteyiz ama hiç ortalıkta yok ve sosyal medyada hiç olmadığı kadar aktif. Bu gidişatı değiştirmek istiyorum ama yazamam çünkü ayrılıktan sonra da hep ilk ben yazdım. Onun da yazacağı yok belli. Engellediğimi düşününce rahatlıyorum ama belki de sonradan her şey güzel olacakken o ihtimali kendi ellerimle yok etmekten korkuyorum. Bu şekilde de stresliyim ve hayatıma devam edemiyorum. Engellesem bir değişme olur mu? Ne yapmam lazım?
Engellemek bir çözüm mü?