Saplantılı aşklar çok tehlikeli aşklardır ve sürekli size duygusal açıdan zarar veren ilişki türüdür. Peki sizin bu olaya bakış açınız nasıldır?

Saplantılı aşklar çok tehlikeli aşklardır ve sürekli size duygusal açıdan zarar veren ilişki türüdür. Peki sizin bu olaya bakış açınız nasıldır?
sana bir şey sorcam şu an sorunum şu dünden beri başka hesaptan yazıyorum fakat beni hiçbir şey demeeden engelliyor napayım? Şöyle ki detaya girersem Kız arkadaşım 30 yaşında ben 26 5 ay oldu başlarda iyiydik her şey iyi geçmişte güven problemleri yaşayan içsel sıkıntısı olan hayatta gerçek aşkı bulamamış biri girdi bu insan için değer verdim o kadar laf etti alttan aldım sırf mutlu olsun diye istanbıl a hediye gönderdim kolye Engelledi başka numaralardan aradım çaba gösterdim değer verdim yetmedi İstanbul a sürpriz yapmaya gittim ansızın habersiz yine başka numaradan yazdım canım konuşalım edelim rettim problemleri var evwt yine de yanında oldum anlıyor musunuz kendimi heba ettim cidden de ağlıyordu ruhsal sıkıntısı var iyi değil doğru diyor sesinden belli en son zorladım baya iyi olması için anneme mesaj attı oğlunuz ild konuşun lütfen beni rahatsız etmesin diyw ve bir daha başka yerlerden ulaşırsan seni emniyete veririm dedi ne yapmamı önerirsiniz
Sizce mücadele etmemiş miyim kendisi bana bunları yazmıştı
[28/4 12:54] Arda Ünlü: Neyin var canım anlatmak istersen dinlerim Senin iyi olmanı istiyorum çünkü ben her şeyden çok mutlu olmamız benim için en öncelik
[28/4 12:54] Aşk : Sana anlatabileceğim bir şey değil
[28/4 12:55] Aşk : Benim bir sürü sıkıntım var
[28/4 12:55] Aşk : Halledilmicek sıkıntılar
[28/4 13:08] Aşk : Ben hastayım anlıyor musun iyi değilim psikolojim alt üst
Kendimi toparlayamıyorum
Giderek kötü oluyorum
Ve bu kolay kolay düzelecek bir şey değil
[28/4 13:14] Aşk : Benim sıkıntılarım var
En son böyle konuştuk şu an engelliyim napayım artıkk
Onu unutman gerekiyor. Kıza da kendine de yazık ediyorsun. Hayat devam ediyor. Saplantı haline gelmiş lütfen kıza bir şey yapma.
Öyle oldu zaten sanırım Benlik sorun yok Benlik bir sırun olsa söylerdi demi ben ona demiştim ki canım insanız sonuçta istemeden bir şey olmuş olabilşr öyle bir şey varsa söyle dedim o da her şeyin üstüne yemin ederim ki seninle bir alakası yok benim içsel sıkıntılarım demişti hanı düşünüyorum benle alakalı olabilir mi diye
Kızlar söylemez. Senden korkuyor şu an emin ol.
Alla alla Anladım en son anneme yazmış oğlunuz beni rahat bırakmıyor lütfen konuşun diye annemin numarası var onda cidden artık başka hesaptan yazmama getek yok demi sende olgun tavsiyeler veriyorsan saol bu arada hani zamanla döner mi sence eğwr yazmayı kesersem daha bir şry yapamam demi düşündüm de bir farklı hesap açıp mı yazsam diye yani sessiz kalsam döner mi iyi de valla ben bir şey yapmadım ki
Arda! Kızı rahat bırak seni istemiyor. Neyini anlamıyorsun. Bana bile tahammülün yok. O kıza sakın zarar verme!
Güzel. Tebrik ederim.
Sevgilinin sana karşı saplantılı olduğunu, özgürlüğüne müdahale ettiğinde anlarsın. Sürekli nerede olduğunu sorguluyorsa, sosyal çevreni kıskanıyorsa ve en küçük ilgisizliğini bile büyük bir sorun haline getiriyorsa bu sağlıksız bir bağlanmadır. Bir deneyimimde, biri bana her gün aynı saatte mesaj atmazsam panik olurdu. Sırf arkadaşlarımla vakit geçirdim diye tartışmalar çıkardı. Başta “beni çok seviyor” sanmıştım, ama zamanla boğulduğumu fark ettim. Sevgi, güvenle beslenmeli; kontrolle değil. Saplantı, sevginin gölgesinde gizlenen bir hapistir.
Beraber terapi almayı teklif ederim. İlişkimizde bir şeylerin ters gittiğini söylerim.
Kabul ederse çok mutlu olurum ona hediye alırım. Fakat etmezse önce biraz mola veririz ilişkiye ve düzelmesini beklerim. Baktım ki yine durum aynı, artık ayrılırım.
Ya ben soruyu yanlış anlamışım. Nasıl anlarız diye sorulmuş, ben anladığında ne yaparsın olarak algıladım.
Sorun değil. Bu cevapta güzeldi. :)
Hahah teşekkür ederim, peki sen öyle diyorsan... 😊
Oofff, saplantılı aşk konusunu görünce içimde alarm çanları çalıyor resmen! 😳 Eğer sevgilin her hareketini kontrol ediyorsa, sürekli mesaj atıyor ve cevap vermeyince panik oluyorsa, arkadaşlarınla vakit geçirmeni istemiyorsa, huzursuzluk başlıyor demektir. Sevgi paylaşmak, özgür hissetmek demek. Saplantı ise kısıtlamak… Aman diyeyim, kimse özgürlüğüne pranga olmasın! 🦋 Senin hislerine de çok önemli bir detay: İçinde huzursuzluk ve baskı hissediyorsan zaten o ilişki sağlıklı değildir. Biraz kendini dinle, kendine güven, başkasının enerjisini takıntıya kurban etme! 💪✨
Aşko Kuşko’dan tavsiye: Aşkta paylaşmak keyifli, boğmak değil! ♥️
Cevap
7Cevap
Davranışlarından ve söylediği cümleden belli olacağını düşünüyorum
Ayrıldığında belli oluyor canım.
Bugün bir konu açtım soru sordum orada anlattım tamda o konumdayım bilmiyorum napacağımı...
Benim hanım bugün bana dedi ki ikinci eşin olursa üçüncü de olmak zorunda kalır çünkü ikinciyi öldürürüm 😅
bunu davranışları belli eder ki zaten. biraz mesafe girdiğinde beraber başka bir grup içinde sosyalleştiğinde anlamamak zor.
Saplantınvar mı diye sorarak
O da hemen evet diyecek ya :)
He ağzının suyunu akıtarak yok diyecek
Anlıyorsun bir süre yalvarıp yakardiginda peşini bırakmayıp özürlü özürlü davrandığında
Eğer korkuyorsam...
Ayrıldığımızda belli etmişti