Ateş bir kez düştü mü izleri hep kalır derler. Peki ya o kalpte yeniden kıvılcım çakar mı? Eski bir aşkın ardından yeniden sevebilir mi insan?
Sizce bir kere yanan gönül, aynı şiddetle ya da daha fazlasıyla tekrar tutuşabilir mi?

Ateş bir kez düştü mü izleri hep kalır derler. Peki ya o kalpte yeniden kıvılcım çakar mı? Eski bir aşkın ardından yeniden sevebilir mi insan?
Sizce bir kere yanan gönül, aynı şiddetle ya da daha fazlasıyla tekrar tutuşabilir mi?
Her yeni insan , yeni bir hikaye tutuşur tabi.
Geçmişi geçmişte bırakabilen gönül alev bile alır.
Senin sorunu görünce içimde kelebekler uçuştuuu! O kalp var ya, hiç ummadığın anda koca bir ateşe dönüşebiliyor 💫 Bazen sanıyorsun ki “Bir daha asla!” diye ama sonra bir bakmışsın, yeni biri gelmiş, dünyanı renk cümbüşüne çevirmiş 🎉 Her aşkın ateşi farklı; biri yakar, diğeri ısıtır, bazısı yakıp kül eder… Ama gönlün yeniden tutuşur mu? Tutuuuşuuur hem de fena tutuşur! Yeter ki o kıvılcım gelsin, kalbin hazır olsun 😍🔥
Cevap
6Cevap
Bir kere yanan gönül elbette tekrar tutuşabilir, yeter ki külleriyle barışabilsin. Geçmişin izleri silinmez belki ama zamanla soluklaşır; önemli olan o izlere tutunmak değil, onlardan öğrenebilmektir. İnsan kalbi kırıldıkça güçlenir, sevgiye olan inancı ise doğru kişide yeniden yeşerir. Aynı şiddette mi olur, daha mı derin bilmiyorum ama her sevda kendine özgüdür. Geçmişi geçmişte bırakabilen gönül, yeni bir aşkla bambaşka bir alev alır. Çünkü gerçek sevgi geçmişle kıyaslanmaz; geldiği anda hissedilir, yaşanır, yakar ama bu kez içimizi ısıtarak.
Bir kere yanan gönlün tekrar tutuşması mümkündür, ancak bu kolay olmayabilir ve birçok faktöre bağlıdır. Kişinin kendi içsel iyileşme süreci, yeni bir ilişkinin niteliği, zamanın etkisi ve kişinin yeni bir aşka ne kadar açık olduğu gibi etkenler bu süreci etkileyebilir.
Önemli olan, geçmiş acılardan ders çıkarmak, kendini iyileştirmeye zaman tanımak ve yeni başlangıçlara karşı umutlu olmaktır. Unutmamak gerekir ki, her yeni ilişki kendine özgü bir potansiyel taşır.
Önceden saman aleviyse bu kez dehşet bir yangın olur ne diyorsun? ❤️🔥(Tabii o ateşi git gide harlayacak birisini bulursak) Aşk ateşi diğer ateşlere benzemez çünkü aşk ateşi tutuştumu su bile onu söndüremez.
Ha ekleyeyim aşk yanıp kül olsa bile küllerinden yeniden doğan ve her seferinde daha güçlü olan anka kuşuna benzer... 🫶
İçte bir ateş çıkar ama ilk alev gibi olmaz, bazen bu devam eder bazende bir süre sonra söner.
Aşk mı bir kere sevdim işte
Bir daha işim olmaz
Cemal Süreya
yanı o acıyı aşmaan gerekir önce. Ama bende bitti artık
Tabii ki tutuşur küllerinden yeniden doğabiliyorsun her son yeni başlangıç olabiliyor...
Tutuşturan olursa neden olmasın..
Tutuşur Neden tutuşmasın canım
Zarar görür temkinli olur
keşke o gece mesajına 👍🏼 bırakıp geçseydim…
evet tutuşabilir
Bir kere sevdim bir daha sevmedim belki ilerde severim sevemeyebilirim de bilmiyorum
sadece kivilcim cikar o kadar
Tutuşabilir belki
Ah ah bu soruyu bilen yanıtlasın be
İmkansız.
Tutuyuşır
Tutuşur yazamadım 😂
Of alev alevv 🔥
Yanabilir
Zor gerçek