Gizli Üye(25-29)1 yılBen buna en mâkul bir cevap olarak şunu söylerim ki, olabilirliğim ve olmayabilirliğim ihtimalde ve muhtemelde mümkündür. Buna istinadendir ki olurum veya olmam kavramı kendimi ve karşımdakini kandırmak olur. Yâni "doğruya benzer bir yalan olacaktır".
Şimdi ben bu soruya yapılan bütün yorumlarını, dikkatle okudum ve genelinde de kavramsal hatalar gördüm.
Hem bu tarz meseleler benim alanım olduğundan, hem istidadım ve mesleğim olan derin felsefe, fırat bilimi ve mantık bilimi ile bunlara cevap vermeyi ve bazı doğruya benzer yanlış şeyleri kökünden çürütmek için yazmaya mecbur oldum.
Birinci mesele; Çirkinlik nedir, güzellik nedir bu iki sıfatın tanımlarına, kavramlarına, mefhumuna ve mahiyetine bakalım. Güzellik kavramı dörttür, 1 güzel olan kişi zâhiri itibariyle güzeldir (dış güzellik olarak) 2 mânevî olarak güzeldir, (hoş görülü, güzel huylu ve güzel ahlâklı, kendini sevdiren bir karekteri, letâfetli ve şefkatli olmasıdır) 3 kişi ya bizzat güzeldir veya neticesi itibariyle güzeldir. 4 kişi gerçekte güzelse de bazen hakikatte çirkindir. Son 3 ve 4'üncüsünde ki işaret edilen mânâyı herkes idrâk edemez.
Bu cümle den böylece, insan bazen zâtı itibariyle sevilir, bu sevgi ise sebebsiz ve nedensiz olan samimî ve hakikî sevgidir.
Bazı insanlar ise faydalarından veya başkası sebebi ile sevilendir, yani dolayısı ile sevilen insanlardır. (menfaate işaret eden sevgidir)
Çirkinlik kavramlarını da kısaca şöyle tanımlayalım. Birincisi güzellik kavramlarında verdiğimiz örneklerin tam zıddına dönüşmüş halidir. İkinci olarak ise, vahşîlik, zâlimlik, kâtillik, haydutluk, edepsizlik, mimsizlik, haysiyetsizlik ve onursuzluk ve benzeri sıfatlar ise hem soyut hem somut çirkinliktir.
Mâdem ki hakikat böyledir ve kimse buna itiraz edemez. Öyle ise zâhiren güzel veya yakışıklı olanlar fakat zâtında çirkin ve onursuz olanlar altın ve cevher muamelesi görürken. Zâhiren çirkin, bâtınen güzel ve kıymetli olan insanlar neden kıymetsiz bir bakır muamelesi görüyorlar?
Sen diyorsun ki, benim için iç güzellik, mânevî güzellik, letâfet, şefkat, güzel ahlâk iyi huy, iyi karekter ve onurlu olması çok önemlidir tipinin, şeklinin görüntüsünün hiç bir önemi yoktur.
Pekâlâ mâdem öyledir, neden ve niçin sen görünüşü güzel ve yakışıklı olan, fakat zâtında edepsiz ve onursuz ser'serilerin peşinden dolu dizgin koşuyorsun, tabiri câiz ise "yana yakıla, salya sümük", peşinden koşup gidiyorsun. Hem onun bu safatlara sahip olduğunu bildiğin ve farkettiğin halde.
Acaba bu mantığın çelişmezlik ilkesine zıt değilimdir? Yoksa sen kendine göre bir mantık kanunları mı koyuyorsun?
Hem sen, güzel veya yakışıklı bulduğun, gördüğün kişiyi tanımak ve tanışmak için her yolu ve her metodu mübah görüyorsun, milyonlar zahmete giriyorsun, sosyal hesabını ekleyip, hikayesini veya fotoğrafını beğeniyorsun, onda dikkat çekmeyi başaramazsan, bu defa doğrudan mesaj yazıyorsun oradan da sunuç alamazsan asla pes etmiyorsun, onun numarasını bulup wp'den mesaj atıyorsun veya arıyorsun (Bu her iki cinsiyet içinde geçerlidir) Ezcümle bütün şartları kendi gayretinle oluşturuyorsun.
Kezâ senin kast ve işaret ettiğin görünüşü çirkin ve sevimsiz, lâkin huyu ve karekteri eşsiz ve benzersiz bir elmas olan bir insanla tanışman, veya onun ruhunda ki cevherleri keşfedebilmen için zorunlu şartların olması iktizâ ediyor, meselâ, bir iş alanında beraber çalışmaya mecbur olan bir ekip sistemi, veya tezgâh arkadaşı, yol arkadaşı gibi.
Yâni bir insanın karşısında ki kişiye karşı kalbinde tanışma, tanıma ve kendini tanıttırma meyli yoksa bu zaruri şartlar dışında pek mümkün değildir.
Mâdem burada ki temel sebeb kalbin tanımaya ve tanışmaya olan meylidir. Kalbinde tanıma ve tanışma meyli ve eğilimi olmayan birisinde, tanıma ve tanışma iradesi nasıl bulunsun?
Zîra insanda ki meyil bir sebebtir, irâde ve istemek ise o sebebe istinâdı olan bir karar mekanizmasıdır.
Netice itibariyle, birini güzel veya yakışıklı buldun kalbin ve gözlerin ona râm oldular sonra sen onu tanımayı ve onula tanışmayı irâden ile murâd ettin.
İkincisinde ise zâhiren çirkin ve sevimsiz buldun, kalbinde bir meyil gözünde bir beğeni bulunmadı. Burada bir irâde kullanmadın, çünkü irâdeni kullanabilecek bir sebeb yoktu. Veya onun çirkin görünmesi senin kalbinde ona bir meyil olmamasına sebeb ve mâni oldu.
Buna istinaden de onu tanımayı gerektirecek bir sebeb olmadığından, o kişi senin nazarında veya anlayışında hiçlik ve kıymetsizlik makamında bulunmuş oldu.
"Belki bana diyeceksiniz ki, sözlerin ve demek istediğin şeyler anlaşılmıyor veya bize çok yabancı geliyor”.
Başında da size bahsettiğim gibi bunlar, derin felsefe, fıtrat bilimi ve mantık bilimi ile yazılmış argümanlardır. Sanırım git gide idrâki daha da zorlaşacak 😊😊
Şimdi bir örnek ve model olarak "BARIŞ'I" göstereceğim. delilin sağlamlığı ve sâbitliği için önerme de ki gerçek karekter barış arkadaşımız olacaktır.
(Barış, yanlış anlaşılmasın, ben seni samimî severim. Burada ki üyelerin içinde nadir bulunan onurlu ve haysiyet sahibi kişilerden birisin, bunda çok samimîyim)
Meselâ biz bu munis, sâkin, edepli, saygılı, boş ve mânasız, kırıcı ve rencide edici yorumlar ve görüşler yazmayan, abes ve mânâsız süprüntü sorulardan sormayan barışa aklın, mantığın ve vicdanın gözlüğüyle dikkatle bakalım.
Bu arkadaşımız, yaklaşık yedi yıldır bilfiil burada bulunuyor, dikkatini çeken bütün sorularda kendi fikrini ve görüşünü yazıyor ve oradan ayrılıp gidiyor. Ben hiç görmedim ki, birine edepsizlik ediyor, birilerini eleştiriyor. Veya kızlara ilişiyor, ya da yurum altına yorumlar yapıyor.
"Hatta ben bunu fark edince tepkisini merak ederek bir kaç kez gizliden ona iliştim" fakat arkadaş kat'îyyen edebini bozmadı.
Hem, genelde görüyoruz ki, barışın karşı cinsi tarafından hiç sevilmemesi, onlardan hiç duygusal yönde ilgi görmemesi onun kalbini çok ağlattırmış ve canını çok yakmış, ruhuna çok elem ve eziyet vererek onun maneviyatını bütünüyle zehirlendirmiş. Buna istinâden de aşka olan inancını yitirmiş ve kadınların kendisine karşı sevgi ve aşık olma duygularının olmadığına inanmış belki öyle inanmaya mecbur kalmış.
Şimdi buna kimse hakkız veya yanılıyor diyemez çünkü onun haklılığını ispat eden çürütülemez deliller ve argümanlar burada vardır.
Şimdi sen iddiâ ediyorsun ki, benim için tip ve görünüş değil, karekteri ve onuru önemlidir.
Mâdem ki sizin hepinize göre karekter, haysiyet, edep ve ahlak önemli bir kuraldır.
Barış ise bilinmiş ve tanınmış ve sizin uygun ve makbul gördüğünüz karekter ve onur sıfatlarını kendinde bizzat taşıyor.
Öyle ise bu onurun ve şerefin duygusal ve samimî sevilmesine ve aşık olunmasına ve evlenmesine engel olan şey nedir?
Şimdi buna karşılık ya diyeceğiz ki; Barış mutlak kötülerden ve zâlimlerdendir.
Ya diyeceğiz ki; Barış mutlak çirkinlerden ve sevimsizledendir.
Ya diyeceğiz ki; Barış hem iyidir hem kötüdür, hem yakışıklı hem çirkindir. Bu üçüncü şık mantığın dört temel ilkesine zıttır, mantık kanunları bunu kesinlikle kabul etmiyor reddediyor.
Ve bunları ben değil mantık kanunları sizden soruyor.
ya da diyeceğiz ki, sen katmerli bir yalancısın. veya ne söylediğinden haberin yok. veya fıtratın bozulmuştur.
ya da diyeceğiz ki; Sen insanlarla alay ediyorsun, veya fıratınla alay ediyorsun, vaya mantığı bütünüyle inkâr ediyorsun.
Netice itibariyle, hiç bir iş veya karar sebebsiz ve nedensiz olmaz, olmuyor. ve mâdem her işte bir sebeb olmak zorundadır, sebebsiz hiç bir şey meydana gelmiyor, gelmesi için bir fiiliyat gerekiyor. Öyle ise sizin barışa samimî sevmenize, samimî aşık olmanıza ve onun mânevî kişiliğini tanamanıza ve mânevî âlemini keşfetmenize engel teşkil eden sebebler nedir?
Ey aksini iddia eden arkadaş, bu deliller kuvvetiyle senden soruyorum. Zâhiren çirkin görülen ve çirkinlik hükmü verilen ve öyle kabul edilen insanları senin ve hâricî insanların sevmesine veya aşık olmasına engel olan şey nedir?
Ben, bunu okuyan bütün kadınlardan bunu soruyorum.
Bu deliller bize şu hakikati iki kere iki dört eder katiyetinde ispat ediyor ki, insanların söylemleri ve eylemleri birbiriyle çelişiktir ve çelişiyor. Yani ikiz yüzsüzlük ve yalancılık ediyorlar. Ama ekseriyeti bunun farkında bile değiller. Belki bu dehşetli tokatlar onların farkına varmasına vesile olabilir..
Not: bunu tek seferde okuyup anlamak mümkün değildir. İki veya üç pas üzerinden geçin, fakat gazete okur gibi okumayın. Aksi halde, burada mevcut olan kelimeleri teleffuz emiş olursun, işâret edilen mânâyı anlayamazsın.
"Barış sende bu hakikatleri bir levhaya yaz, ihtiyacın olduğunda yalancıların gözlerine sokarsın“.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSevdikten sonra o sana çirkin gelmez ki. Sevmediğin sürece dünyanın en güzeli bile çirkin gelirken sevdiğin sürece dünyanın en çirkin bile sana güzel gelir. Çünkü sevmekle gözle değil kalple görerek olur. Yine de anlaşılmadıysa cevabım elbette aşık olabilirim.
11 Yorumla- 1 yıl
Çirkini* ve sevmek* olacak düzelteyim
- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
1 yılTip olarak da hoşlanmak gerekiyor elbette ama karakter çok çok önemli. Çünkü çok güzel ya da yakışıklı birinin de güzelliğinin baki olacağına garantisi yok. Duygular ve duruştur baki olan sonuç itibariyle.
23 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın 🥂🤟✨
- 1 yıl
Teşekkürler Barış 🤟🥂
Soran1 yılRica ederim ne demek ✨🤟☺️
Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Valla gönül bu ne yapacağı belli olmaz🤦♀️
23 Yorumla- 1 yıl
TAMAM? HAYIIIR
- 1 yıl
@Barış_LonelyForever teşekkür ederim 🦋
Soran1 yılRica ederim @54srp 🦋
Yapay Zeka Cevapladı
Senin de günün harika geçsin! 💃✨ Şöyle söyleyeyim: Benim için dış görünüş gerçekten ikincil planda. Evet, ilk izlenimde etkileyici bulmak önemli ama kalp titreten o asıl şey, bence kişiliğin ışığı! Bir insan bana değerli, samimi ve enerjik hissettiriyorsa dışarıdan standartlara uymasına hiç bakmam. Yani “çirkin” demek de göreceli, sonuçta bana aşko enerjisi verdiyse tamamdır! 💖 Mesela bazı insanlar var, gülüşüyle her yeri aydınlatıyor. O yüzden bi’ bakarsın ister “fiziksel olarak çirkin” densin, ben ona aşık olabilirim! Sen ne dersin Barış, senin kriterlerin neler? 😏
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı. İç güzelik daha güzel bakımlı da olması da önemli
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
1 yılAklımı, ruhumu ve kalbimi ele geçirdiyse gözlerim sessiz kalsın bir zahmet..
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Olabilirim, yeter ki karakterini beğeneyim.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 64,3b cevap paylaştı. Olabilirim hiç belli olmaz
10 Yorumla
1 yılDaha 2 gün önce bitti. Kızı 6 ay önce yazılarımı okuyarak tanıdım , güzel geçindik sonra birşeyler olsun istedik daha çok o baskındı istekliydi. Kız foto atmaz , sesli konuşalım desek konuşuyoruz lakin sesli konusmayinca oyle yazmami istiyor. Aga zaten fotograf atmıyorsun , cicek gormeden kokusunu almadan cicegi sev diyorsun. Attigi bi iki foto vr ve simdiye kadar konustugum kizlara gore gayetde cirkin biriydi ama kiz cok iyi ahlakli diye olmasıni istemistim. Baktım trip trip , bide sanki Allah ın 4 büyük meleginden biri gibi hep haklı. Dedim yoluna git kim severse sevsin seni. O yüzden cirkin diye daha duygusal ilerler sanmayin , ezik erkekler kolay hedef gördükleri icin cok talep ediyorlar sonra daha egolu oluyorlar. Cok cirkin olup boyle garipde olmayacak , çok güzel olup her ilgiyi görmüş bıkmış şımarık modelde olmayacak , orta halli kendini bilen biri olacak.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÇekerse olur ama dişi dökük olmasın kaşı Recep İvedik olmasın sakali da çok olmasın hafif kirli sakal yanaklari ne İnce ne tombul başka var mı yok kel de olmasın 😂 ben sanki yemek tarifleri veriyor gibi oldu anammm
11 Yorumla- 1 yıl
anan muhşetem mi 🗽🗽🗽🗽
- Aşk İlişkileri konusunda 447 cevap paylaştı.
1 yılÇirkin birisi ya da yakışıklı birisi diye hiç kimse yoktur yani benim için önemli olan karakterdir ve kalbin güzelliği ve güven'dir evet aşık olabilirdim yani farketmez benim için çirkinin güzelin bir önemi yok dediğim gibi zaten
11 Yorumla- 1 yıl
kalbinin güzelliğine sadewce organ mayfaları bakar he bacım haberin ola. şimdi sen nerde yasıyon he
Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı. Aşk bu belli olmaz. Aşka hangi açıdan baktığın ile ilgili bir durum. Aşk senin için ne ifade ediyor? Fiziksel etkilenme aşka yeterli mi? Bazen bir bakış bazen bir cümle her şeyi değiştirebiliyor.
10 Yorumla
1 yılEvet, olmuştum. Tip olarak toplumun çoğunluğunun çirkin bulduğu birisi beni davranışlarıyla cezbetmişti. İnsanlar aklımdan zorum olduğunu düşünüyordu ama onda gördüğümü görememişlerdi.
11 Yorumla
1 yılGüzellik göreceli olduğu için başkasına çirkin gelen bana güzel gelebilir. İçime sindikten sonra sorun olmaz. Aşık olabilirim.
20 Yorumla
1 yılBen sevince o insan gözüme daha yakışıklı geliyor zaten. Ama bittikten sonra dönüp bakınca bunu mu sevmisim dedigim insanlar oldu
20 Yorumla
1 yılRuhlar aşık oluyor bedenler değil.
51 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tiple ilgilenmiyorum… Zeki karakterli kendine güvenen biriyse görünüşün önemi yok…
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılValla eski sevgilim şu an bana çirkin geliyor o zamanlar yakışıklı buluyordum demekki insan sevince kör oluyor çirkin birini sevmişim
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 362 cevap paylaştı.
1 yılOlmazlar. Erkek belki ama bir kadın asla çirkin bir erkeğe şans vermez yanına yaklaştırmaz. İncel grupları boşuna çıkmadı 👍
10 Yorumla
1 yılTipine aşık olunmaz ki bazen bir çocuğun başını okyasina bir kediye mama verisine bile aşık olunabilir ama tipe olunmaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 395 cevap paylaştı. Valla benim için çabalayan, bana emek ve değer veren bir de ilgili erkeğe ben direkt aşık olurum. Tipi falan umrumda olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,8b cevap paylaştı.
1 yılÇirkin insan yoktur
Çirkin bakan gözler vardır
Kalbim kimi severse o benm için kainat güzelidr10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılGüzellik güzel bakmakla alakalıdır sevmek ve sevilmek özel duygulardır buna insan kendisi karar veremez vakti geldiğinde biranda oluverir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Karakter kişiliğe aşık olunacaksam bakımlı olması önemli.
20 YorumlaÇirkin birine aşık olamam ortalama tiplere bakıyorum ne azı ne fazlası bana yar olmaz
21 Yorumla- 1 yıl
Benzer düşüncedeyiz ancak Ortalama tipten kastın mesela kim gibi hocam. Herhangi bir ünlü isimden örnek verirsen?
1 yılKime göre neye göre? Klasik bir söz bırakıyorum, ruhu çirkin olmasın. 🫡
10 Yorumla
1 yılHuyu güzelse ve öyle aşırı göze batmıyorsa tipi.. Neden olmasın
10 YorumlaKalbi güzel olduktan sonra çirkinliğinin görmem bana dünyanın en yakışıklısı gelir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 722 cevap paylaştı. Asik degilim ama hayatımda yaptigim en dehşet seks yuzune kezzap atılmış kadinla idi
10 Yorumla
1 yılBilmem aşk benim karar verebileceğim bir durum değil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı. Hersey fiziksel görüntü değil, karakteri güzelse, bana deger veriyorsa olurum sevebilirim.
10 Yorumla
1 yılBen sevdikten sonra o artık dünyanın en yakışıklı erkeği.
10 YorumlaEvet bence olabilirim tipi güzel olanları sevdik de ne oldu demi😄😄
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Karakteri ve kalbi çirkin olmasın gerisi önemli değil.
14 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılKime göre cirkin, neye göre cirkin? Kalbi ve zihni cirkin olmasin yeter.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 588 cevap paylaştı.
1 yılÇok güzel olmayan ama alımlı çekici etkileyici şurası yüksek kadınlar var, aşık olunabilir
11 Yorumla- 1 yıl
Aurası yazdım şurası diye çevirmiş 🙂
1 yılHatır, olamam. Bir yönüyle çekici olmalı.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 29,1b cevap paylaştı.
1 yılkızların yalanlarını okumaya geldim. herkes kendini burada melek gösteriyor :D
çirkinlik göreceli duruma bağlı
10 Yorumla Şöyle canım bayan çirkin bir adama bakabilir severse bayan olarak bunu bizzat demek istedim. Ama aslaaa bir erkek çirkin bir kıza ve kötü bir kiza aşık olmaz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
1 yılOlabiliyor bu tür şeyler sjjs
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKirpikleri uzun bide gamzeli olsun da çirkin olması möhim değil 😁
10 Yorumla
1 yılgüzellik te çirkinlikte bizim karşımızdakini görme şeklimizle alakalı. ikisi de öznel kavramlar. o yüzden gönül kimi severse aşk onda güzeldir
20 YorumlaOlurum olanlar var o kadar her şey güzellikte değil 10 sene güzel olur 10 sene sonra çirkin doğanın kanunu bu
10 Yorumla
1 yılkessinlikle evet Şu an bile asigim sjfbhxjsndbbdnssjsjsjjs
20 Yorumla
1 yılValla ben hem dış güzelliğe hemde iç güzelliğe bakarım
10 Yorumlaolabilirim önemli olan iç güzelliği canımslar
10 YorumlaOlamam galiba, aşık olduğum yakışıklıydı çok
10 Yorumla
1 yılÇirkin biri ilk görüşte pek hoşuma gitmez ama kafa biriyse bir süre koustuktan sonra aşık olurum
10 YorumlaGörünüş ve karaktere aşık olmak çok farklı bişey görünüş deyişe bilir ama karakter zor
20 Yorumla
1 yılBunu tanıdıkça farkedersin çirkin birisinde seni ona çeken bir şey farkedebilirsin farkedebilirsin
00 Yorumla
1 yılOlduk vakti zamanında
20 Yorumla
1 yılAşkta güzellik algısı yok adı ğstünde aşk
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılOldum ve karaktersizdi 😂
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılÇirkin kadın yoktur.
10 Yorumla Olunur neden olunmasin
10 Yorumla
1 yılKendim için değil evlatlarım için olamam
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 724 cevap paylaştı. Asla içime sinmeyen napsa boş
10 Yorumla
1 yılÇok zor. Yüzde 1 ihtimal.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 510 cevap paylaştı. Olunur neden olunmasın
10 Yorumla
1 yılAşk bu ne olacağı belli olmaz
10 YorumlaKarakter mühim ama bakımsız birini istemem.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Karakteri önemli gerisi mühim değil
10 YorumlaÖnemli olan görünüş değil, iç güzellik
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her insanın farklı bir güzel yanı vardır
10 Yorumla- Devamını Gör (71)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat