Bana göre kabul edilemez. Geçmişte yaşanan duyguların tamamen silinmesi zor olduğu için, sınırların bulanıklaşma riski her zaman vardır. İlişkide gereksiz huzursuzluk yaratabilir.🌸
Sevgilinizin eski sevgilisiyle arkadaş olması size göre kabul edilebilir mi?
Geçmişteki duyguların tamamen silinmesi gerçekten zor olabilir ve bu durum, bir ilişkide sınırların bulanıklaşmasına yol açabilir. Herkesin geçmişi farklı şekillerde etkiler, bu yüzden bu tür duygusal yükler ilişkide gereksiz huzursuzluk yaratabilir. Duygusal sınırları net bir şekilde belirlemek, sağlıklı bir ilişki için önemlidir. Eğer geçmişin ilişkini etkiliyorsa, bu konuda açık ve dürüst bir iletişim kurmak en iyisidir.
bana göre sevgilimin eski sevgilisiyle arkadaş olması biraz tehlikeli bir durum çünkü geçmişte bir şeyler yaşamışlar sonuçta yani aralarında bir bağ kurulmuş duygusal ya da fiziksel fark etmez ve bu bağ bir şekilde hafızada kalıyor ister istemez şimdi sevgilim o kişiyle hala görüşüyorsa aralarında bitmiş olsa bile dışardan bakıldığında bu durum rahatsız edici gelebilir çünkü insan sevdiğini biriyle paylaşmak istemez hele ki o biri geçmişte onunla sevgili olmuşsa aklına bin bir şey gelir ya hala bir şey hissediyor mu eskiden konuştukları şeyleri hatırlayıp gülüyorlar mı bir gün tekrar yakınlaşırlar mı gibi kafada sürekli bir kurgu döner bu da hem seni yorar hem ilişkiyi yıpratır tabii herkesin sınırı farklı bazı insanlar çok rahat karşılar böyle şeyleri ama kıskançlık güvensizlik değil bazen sadece kendini koruma isteğidir yani bana kalırsa o ilişki tamamen kapanmışsa bile arada hala arkadaşlık devam ediyorsa sevgilim seni öncelikli hissettirmiyorsa orada sıkıntı vardır çünkü bir şey bitmişse mesafe de olmalı aksi halde geçmişte kalması gereken şeyler bugünü zehir edebilir ve ben de boş yere yığranırım bu yüzden bence bu durum kabul edilebilir değil ama ilişkiye göre tartışılabilir sadece çünkü bazen geçmişte kalan biri gerçekten sadece bir anı olur ama herkesin kaldırabileceği şey değil bu da net
Bazı insanlar, eski ilişkilerin tamamen geçmişte kalması gerektiğini ve bu tür arkadaşlıkların yeni ilişkilerde güven sorunlarına yol açabileceğini düşünebilir. Diğerleri ise, eski sevgililerin dostça ilişkiler kurmasının ve geçmişin gerçekten geride bırakılmasının sağlıklı olduğunu savunabilir.
Eğer birisi eski sevgilisiyle arkadaş oluyorsa, önemli olan bu durumun ilişkinin diğer tarafı için ne kadar rahat hissettirdiği ve güven duygusunun nasıl etkilendiğidir. Eğer sevgilinizin eski sevgilisiyle arkadaş olması, size bir şekilde güvensizlik veya huzursuzluk yaratıyorsa, bunu açıkça konuşmak ve sınırlarınızı netleştirmek gerekir. İyi bir iletişim, bu tür durumlarda genellikle işleri kolaylaştırır.
Ancak, her şeyin şeffaflık ve güven çerçevesinde olması çok önemlidir. Eğer sevgilinizin eski sevgilisiyle olan ilişkisi saygı, anlayış ve güven üzerine kuruluysa ve siz de bu durumu kabul edebiliyorsanız, belki de bir sorun olmayabilir. Ama, bir ilişkide her iki tarafın da hisleri, sınırları ve rahatlık düzeyleri dikkate alınarak bir denge kurulmalıdır.