Aşkın gözü körmüdür?

Aşkın gözü körmüdür?

Resmi hem kuzenlerim' in bakış açısından hemde kendi bakış açımı yansıtması için bu resmi seçti. Resim tamda benim dediğim gibi yansıtıyor "kişi kendi iradesiyle gözlerini bütün olanlara kör olarak bakmayı seçer"

Merhaba arkadaşlar.

Dün kuzenlerimle bu konuyu tartıştım. diyelim ki bir kız aşık oldu ve aşık olduğu erkek kötü birisi sürekli küfür eden, kızı aşağılayan, şiddet eğilimli birisi. ben kuzenlerimle bu konuyu tartıştım istediği kadar aşık olsun insanda akıl var ve kaderine yön verme iradesi var.

Bu konuyu fazla açıklamak istemiyorum dün ki kuzenlerim ve benim fikrimi aşağıda açıklıyorum.

Benim fikirim:kız istediği kadar aşkından ölsün bu döngüden kendini kurtarma iradesi var eğer kendini bu döngüden kurtaramazsa bu onun sorumsuzluğu dur. aldığı yanlış kararın bedelini öder. çevresi uyarsa bile büyüklerinin uyarılarını dikkate alıp bu döngüyü kırabilir.

Kuzenlerim fikri:kişi aşık olsa bile iradesizliğe yenilir ve gözleri kör olduğundan yanlış yapabilir İnsan aşık olunca doğruyu göremez. çevresi ne kadar da uyarsa dinlemez çünkü kördür.

Arkadaşlar sizce bu konuda kim haklı ben mi yoksa kuzenlerim mi?

Güncellemeler
1 yıl
Süper soru sormuştum çok mutlu oldummm🤍🤍ilk defa süper soru sordum ilgilenen kişiler için teşekkür ederim🤩🤩🤩
Aşkın gözü körmüdür?