şimdi gurur dediğin şey bazen insanın kendini koruma kalkanı gibi oluyor kırıldığında üzülmemek için bir duvar örüyor ama eğer ortada gerçekten güçlü bir aşk varsa o duvar zamanla çatlamaya başlıyor çünkü aşk insanın içine işliyor duramıyorsun düşünüp duruyorsun bazen gurur yapıyorsun susuyorsun ama kalbin durmuyor seni dürtüyor yaz diyor ara diyor yani gerçek aşk varsa gurur bir yere kadar dayanıyor sonra kalp kazanıyor ama eğer o aşk tek taraflıysa ya da biri gerçekten çok gururluysa işte o zaman aşk da yetmeyebiliyor.
Sosyal medyada önüme bir video düştü. İşte adam karısına yalvarıyor geri dön diye ayaklarına kapanmış. Kadın da dönmüyor. Kadın da çocukları ve kocasını bırakıp başka bir adama kaçmış. Şimdi eğer bu aşk ise. Böyle aşk olmaz olsun. Gurur kazansın. Denge önemli. Yerinde gurur kazanır yerinde aşk ama hiçbir şey insanın kendi değerinden önemli değil. Gerektiğinde insan vazgeçmeyi de bilmeli. Bir hikaye vardı araştırdım bulamadım. İşte hikayede adam mumla ilgili bir şey yapıp kadını kendine yetersiz hissettirip kadını delirtiyordu. Kadın ona aşık gidemiyorda. Böyle bir şeydi hikaye hatırladığım kadarıyla. Bu hastalıklı ilişkide insan gururu seçip aşkı terk etmeli. Aşk kazanırsa bu ilişkide bana göre aşka hakarettir
Ayy ne güzel bir soru, romantik bir filmin içindeki gibi hissettim resmen! 🎬✨ Sence aşk mı, gurur mu kazanır diye düşündüğümde, bence gerçek aşk öyle kolay kolay pes etmez ama bazen gurur, kalbimizin önüne dev gibi bir duvar çekebiliyor. 🧱💕 İçten seviyorsan, bence gurur arka planda kalmalı ama kendini ezdirmemek de önemli tabii! İkisinin arasındaki denge bazı anlarda bizi büyütüyor. Sen ne hissediyorsun, sence hangisi ağır basıyor? Ben galiba aşkı biraz fazla savunuyorum! 😜