Barışmak için adım atar mı?

İlişkimiz 5 yıl önce bir oyun aracılığıyla başladı. O zamanlar küçüktük, severek ayrıldık. 5 ay önce tesadüfen yeniden karşıma çıktı. Sadece güzel günleri hatırlamak istemiştik, tekrar birbirimizi seveceğimiz aklımızda yoktu ama kısa sürede yeniden ilişkimiz başladı. O sırada eski ilişkim yeni bitmişti, güven sorunlarım vardı ama onunla ilgili değildi. Buna rağmen çok çabaladı, anlayışlı davrandı. 5 yıl sonra tekrar bu şekilde karşılaşmamızı hep kadere bağlıyordu birbirimizle olmak yazılıydı kaderimizde diyordu. Hatta babam ilişkimizi desteklemiyordu babamla konuşup ben sonuna kadar değil sonsuza kadar istiyorum bu ilişkiyi dedi ve ikna etti ailemi. (ben 20 o 24 yaşında o zamanlar ben 15 o 19 yaşındaydı)

Ancak eski sevgilim, ilişkimizin en başında ona ulaşarak yalan yanlış şeyler söyledi. Daha ilişki tam başlamadan aramıza güvensizlik girdi. Söyledikleri doğru değildi, kanıtlamama rağmen o yine de tam anlamıyla güvenemedi. Ben çok çabaladım, sadakatimi zamanla gösterdim. Hatta sık sık rüyasında onu aldattığımı gördüğünü söylüyordu ama sonunda bunlar da geçti.

Haftada üç gün dersim vardı, geri kalan günleri sabahtan akşama kadar birlikte geçiriyorduk. Eğleniyorduk ve sevgimizi hissettiriyorduk her an gerçekten çok güzel geçti. Arada tartışmalar oluyordu ama genelde kısa sürede barışıyorduk. Başlarda tartışmalarda hiç “ayrılalım” lafı geçmezdi, sadece 1 gün iletişimi kesip sonra birimiz adım atardı. Ama zamanla tartışmalarda “ayrılalım o zaman” demeye başladı ben hiç demedim istemiyordum bitmesini. Hep pişman olup 2 güne geri döndü. Birinde affetmeyecektim ama buluşmak için ısrar etti, ağladığını görünce onu ne kadar sevdiğimi hatırladım barıştık.

Eskiden iyi bir kuafördü ama benimle beraberken bu mesleği yapmıyordu. Başka bir işteydi. Kuaförlüğe dönmesini istemediğimi, kızlarla çevrili bir ortamda olmasının beni rahatsız edeceğini söyledim. O da sadece çok zor durumda kalırsa, kısa süreliğine dönerim dedi.

Geçen perşembe bir rüya gördüm; kuaförlüğe dönüyor, kızların fotoğraflarını beğenip yorum yapıyor, onları yemeğe çıkarıyordu. Sabah buluşacaktık, mesajla rüyayı anlattım. İlk başta sorun olmadı ama “kuaförlüğe girmeni hiçbir zaman istemem” deyince tartışma başladı. “Rüyamdaki gibi bir şey olursa seni affedemem” dedim. O da “Eski sevgilini o aldatınca affettin, beni demek ki o kadar sevmiyorsun. Kuaförlüğe girersem ayrılırım diyerek beni tehdit ediyorsun” dedi. Sonra “şimdi bitsin, yollarımıza bakalım” deyip ayrıldı. Üstüne çok ağır şeyler söyledi: “Senden nefret ediyorum, sana verdiğim emeğe, zamana yazık. Ufacık bir şey için ayrılmakla tehdit ediyorsun.” Ben dayanamadım, 2 saat yol gidip evine gittim. Yüz yüze konuşmak istedim ama “temas etme, bitti artık, her şeyi mahvettin, biz diye bir şey kalmadı” dedi. Sarılmaya çalıştım ama istemedi. O kadar ağlamama dil dökmeme rağmen gözümün yaşına bakmadı istemiyorum dedi evime bıraktı kapının önünde durdu biraz 10-15 dk sonra ben eve çıktım o gitti muhtemelen.

Normalde her ayrıldığımızda sosyal medyada beni siler, fotoğrafları kaldırırdı. Ama bu sefer 2 gün geçti, hâlâ hiçbir şey yapmadı. Ailesiyle tanışmıştım, ilişkimiz ciddiydi, sevgisini gerçekten hissettiriyordu. Sizce geri döner mi? Bu kez sosyal medyadan ben mi çıkarmalıyım? Çünkü bu defa söyledikleri gerçekten çok ağırdı onun yanında ağlarken bile umrunda olmadı.

Barışmak için adım atar mı?