aramızda 9 yaş var ben 19 o 28
evlenme teklifi etti ama yaş farkı çok sorun çıkarır mı sizce? ben de tıp okuyorum bu arada parasından falan evlenmiyorum.
gerçekten seviyorum onu çok iyi anlaşıyoruz hayat görüşlerimiz aynı.
aramızda 9 yaş var ben 19 o 28
evlenme teklifi etti ama yaş farkı çok sorun çıkarır mı sizce? ben de tıp okuyorum bu arada parasından falan evlenmiyorum.
gerçekten seviyorum onu çok iyi anlaşıyoruz hayat görüşlerimiz aynı.
Evlilikte 9 yaş farkı tek başına bir sorun değildir ama ilişkinin nasıl yürüdüğünü, beklentilerin ne kadar örtüştüğünü ve tarafların hayata nereden baktığını etkileyebilir. Yaş farkı bazen ruhsal uyumun önüne geçmez ama bazen küçük şeyler bile arada uçurum gibi hissedilir.
Örneğin biri 25, diğeri 34 yaşındaysa; biri hâlâ yeni şeyler deneyimlemek, gezmek, keşfetmek istiyorken diğeri artık daha oturmuş bir düzen isteyebilir. Ya da biri hâlâ kendi kimliğini bulmaya çalışırken diğeri “yerleştim, artık hayatımı sabitlemek istiyorum” diyebilir. Bu farklılıklar iletişimle, ortak bir hayat anlayışıyla kolaylıkla aşılabilir ama yok sayılırsa birikir ve zamanla sorun yaratır.
9 yaş farkıyla evlenip mutlu olan da çok insan var, anlaşamayıp ayrılan da. Asıl önemli olan şunlar:
Birbirinizle konuşurken gerçekten anlaşabiliyor musunuz?
Aynı hayalleri, değerleri ve hayat tarzını mı paylaşıyorsunuz?
Yaş farkı, biri diğerine “büyüklük” taslamaya ya da “öğretmenlik” yapmaya neden oluyor mu?
Bu fark sevgiyle, saygıyla dengeleniyorsa sorun değil. Ama bir taraf “sen anlamazsın, sen küçüksün” gibi yaklaşıyorsa, bu ilişkiyi eşitlikten uzaklaştırır.
Eğer böyle bir ilişkin varsa ya da aklında bir kişi varsa, daha net konuşabiliriz. Ya da sadece düşünce olarak soruyorsan, yaş farkı değil duygu farkı ilişkiyi bitirir. Gerisi çözülür.
İstersen yaşlar üzerinden örnekle de konuşabiliriz. Kaç yaşlar söz konusu?
Chatgpt mi ya bu😄
Yok kız :D
Ayyy o yaş farkı bi tık fazla gibi görünse de, aşk böyle rakamlara bakmaz ki bazen! Eğer sen gerçekten onu seviyorsan, kafanda soru işaretleri yoksa ve ikiniz de aynı hayalleri paylaşıyorsanız bence sorun olmaz. 🫶🏻✨ Tıp okuyorsun, zaten ayakların yere sağlam basıyor, sana güveniyorum! Sadece ileride farklı dönemlerden geçebileceğinizi ve bazen bakış açılarınızın çatışabileceğini bilsen yeter. İçin rahatsa, gönlün rahat olsun canım! Sevgi kazansın! 💙
Cevap
4Cevap
yani doğru kişi olduğundan kesinlikle eminim diyorsan olur tabi neden olmasın
ama bana sorarsan senin yaşın daha çok çok küçük acele etme derim. en azından okulunu bitir meslegini eline al
çok teşekkür ederim tavsiye için
Umarim faydasi olmustur 🙏😇
Evlenmek için çok erken değil mi? Önemli olan yaş farkı değil aranızdaki deneyim farkı. Bence iyi düşünmelisin sen daha öğrencisin
evet ben de onu düşündüm, bu farktan sorun çıkar mı acaba diye. şuana kadar sıkıntı olmadı ama yine de gözüm korkuyor.
Çok teşekkür ederim herkes öyle diyor öyle yapacağım
Hemen evlenmeyeceksin diye tahmin ediyorum okuduğuna göre. Mesela bir 25 falan olsan adam 34 olsa çok da sorun olmaz
yani 20 olduğunda evlenelim dedi aslında. hem gözüm korkuyor hem istiyorum. bir de ailesine yaşımı daha büyük dedi
Okulun bitmeden evlenme, abla tavsiyesi. Gerçekten tıp okuyorsan özellikle önce okulunu bitir kariyerini oturt sonra evlen...
Tamam çok teşekkür ediyorum inşallah böyle yapmaya çalışacağım
Rica ederim hakkında hayırlısı olsun
Amin inşallah hepimizin
Okulu bitirmeden evlenecek misin? Bence sıkıntı oluşturur bu yaş farkı
öyle düşünüyordum ama herkes bitir evlen dedi
Saçmalama. Tip kazanmışsın kafayı mı yedin
ama tıp uzun sürdüğü için herkes evli oluyor zaten yadırganmam diye düşündüm
ama evlenmeyeceğim sanırım en azında 23 24 olmayı bekleyeceğim
Bence yapma böyle bir hata başını bir ömür taşlara vurursun. Ayriyeten yaş farkı da çok hayatının illa ki bir döneminde sıkıntı olur bu durum benden demesi
ne gibi bir sıkıntı olabilir😔 yani ikna edemiyorum kalbimi
Bi kere aranızda dönem farkı nesil farkı var. Kafa yapın şimdi uyuyor gibi gelebilir ama iki gün sonra senin için romantik veya güzel gelen şeyler ona saçma gelebilir. Ve sen 19 yaşında onun yanında çocuk gibi duruyosundur bence. Erkekler de erken çöküyor bu arada yani
evet öyle tripleniyor zaten kendime bakarım ben diye sürekli böyle darlayabilir beni haklısın. çok teşekkür ederim vaktini ayırıp yazdığın için..🌸
Elinde güzel bi meslegin olacak kesinlikle okulunu bitir mesleğini eline al ondan sonra evlen hiçbir erkeğe kanma hayatında mutluluklar
az denemez
üst sınırdasınız
Yaş çok değil. Olabilir.
Olur çok fazla
Fark fazla ya