Gizli Üye(36-45)+1 yılÖrnek devirlerden günümüze kadar uygulama böyle olmuştur; gayr-i müslim kadınlarla Müslüman erkekler evlenmişler, ancak kitabî de olsalar gayr-i müslim erkekler ile Müslüman kadınlar evlenmemişlerdir.
Aile reisinin erkek olması ve tarih boyunca fiilen de ailede erkeklerin egemen bulunması hem kadının hem de çocukların dinî hayatlarını etkilemiştir, etkilemektedir. Kitabî olan bir kadının Müslüman bir erkekle evlenmesi halinde kadın Müslüman olmazsa kocası onu İslâm'a zorlayamaz; çünkü dini bunu engellemektedir, ancak çocukları Müslüman olurlar. Bu husus hem erkeğin ailede ve bu gibi konulardaki tercihlerde önceliği ve hakimiyetinin tabiî sonucudur, hem de hukukun belirlediği bir haktır: "Çocuğun dini babasına tâbidir". Aile reisinin gayr-i müslim olması halinde hem kadının dinî hayatı tehlikeye düşecek, hem de büyük bir ihtimalle doğacak çocuklar gayr-i müslim olacaklardır. Hak dini inkâr edenlerin insanları ateşe çağırdıklarının burada (Bakara: 2/221) hatırlatılması da konuyla yakından ilgilidir; bir dine inanan başkalarını da o dine girmeye çağırır, batıl bir dine çağırmak demek ateşe çağırmak demektir. Dine davette, din ile ilgili tebliğ ve eğitimde güçlü olan etkili olur. Ailede erkek daha güçlü ve hâkim olduğu için karısı ve çocuklarını da kendi dinine girmeleri konusunda etkileyebilecektir. Bu ise onları ateşe çağırmak demektir.
Sonuç olarak Müslüman kadınların, hangi çeşitten olurlarsa olsunlar, gayr-i müslim erkeklerle evlenmeleri caiz değildir; bu hüküm yalnızca tarihî sosyal şartların dikte ettiği bir hüküm değildir; gerekçesi ve dayanağı dinîdir; dinin özel açıklamaları yanında genel amacına dayanmaktadır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Asla !
23 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler..
Soran+1 yılRica bro
ya soruda gayet belli mezhep farklılığı bu hristiyan olur ermeni olur neden direk alevi olarak algılıyosunuz aleviler öcümü ALLAHIMA şükürki aleviyim bir daha dünyaya gelme şansım olsa yine aleviliği seçerim yanlış anlamayın bazı arkadaşlar direk alevilere yönelmiş zoruma gitti bu kafayla bir halt edemezsiniz ayıptr ya müslümanız biz müslüman kitabımız kuran peygamberimiz MUHAMMET tir.
21 Yorumla
Soran+1 yılBen cevabını veriyorum onların zoruna gitmesin canım :)
+1 yılHayatta değitirebildiğimiz ve değiştiremediğimiz olgular vardır. Bu olguları hazmedebilmek de olgunluğu gerektirir. Doğum yeri, aile, ırk, din, cinsiyet seçimlerini kendimiz yapamıyoruz. Bu yüzden de bunları gözeterek insan ayırmak, insan sevmek benim nazarımda yersizdir.
Mezhep gibi bir kavram sevgiyi etkiliyor hatta bazılarında hakarete vardırıyorsa kişi önce kendine bakmalıdır.11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
asla ayrılmam mezhep farklı olsa ne olucak sonucta hepsı aynı catının altında farklı odalar hepsı musluman sonuc olarak neden mezhep farklılıkları ınsanları ayrı dusursun kı he o sorun yaparsa mucadele ederım yetısme tarzı olabılır aldıgı eıtım olabılır cok ugrasırım yınede olmazsa yapıcak bısı yok
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler..
İki üç tane arkadaşım var, evliliklerinin başında hiçbirşey yoktu, nasıl oluyorsa ilerleyen yıllarda mezhep farklılığı sorun olmaya başladı aile taraflarındaki diğer şahıslar problem yaratıyor ve evlilikler böyle dağaldı, hayat öyle güllük gülistanlık değil hem yabancı bir aileye karışıyorsun bende mezhebin farklı çok zor, Allah kolaylık versin... benimde sevdiğim çok güzel bir kürt kızı vardı, ben hiç düşünmedim bile farklılığı oda bende etten kemiktendik ikimizide Allah yarattı mezhep neydi, aşk sevmek yürek mezhep tanırmı? Ama o beni sevmedi olmaz dedi bende aşkımı yüreğine gömdüm Vazgeçtim...
02 Yorumla
Soran+1 yılÜzüldüm.. Hakkında hayırlısı..
din bir iken bu kadar mezhep olması da ne? Elhamdülillah müslüman olan insan Elhamdülillah müslüman olan biri ile mezhep yüzünden birlikte olamaması da ne? Elhamdülillah Müslümanım Mezheplere Karşıyım Sizde olmayan bir şeyi sorun olarak görmeyin derim mezhepe göre beraber olamıyorsunuz madem bu kadar çok titizsiniz (titiziz) Allahın her emrine uyuyormuyuz aynı titizlikle?
12 Yorumla
Soran+1 yılBen ayrım yapmıyorum.
Ya sırtımıza alıp taşıyoruz ya ayağımızın altına alıp çiğniyoruz Öğrenemedik bir türlü yan yana yürümeyi. ..
Ömer Hayyam21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
Benim için din dil ırk farketmez
Ama karşımdaki beni kabul eder mi bilmiyorum
O yüzden saldım gitti12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler sorun olmaz umarım :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen sunniyim ve su an alevi birisiyle tanisma aşamasındayız ve gerçekten çok hoslanarak konuşmaya başladık bunu öğrendim ki on yargiliydim hep ama kesinlikle mutluluğumu ggolgelemesini istemiyorum bu meselenin
12 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlığına bak sadece mezhebine diil :) Umarım mutlu olursun..
Cevap sahibi+1 yılINSALLAH sonuçta her mezhepte de iyi insan da var kötü insanda inanç Allah ile kul arasındadır benim de en çok istediğim şey mutlu olmak.
+1 yılBen de ayrılmam herksin dini, mezhebi kendine :))
Müslüman ve Dünyalıyım21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
Aşk İlişkileri konusunda 311 cevap paylaştı. Ehli kitapbın kızlarına dahi müslüman nikah kıyabiliyor da 4 büyük ve kesin mezhep müslümanları na ne oluyor. Ayrılık mezheplerde değil kişilerdedir.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru.
Hayatta olmaz din, ırk, millet, mezhep fark etmez benim için hiçbir güç de buna engel olamaz
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler umarım hep sevginin arkasında durursun :)
+1 yılinsana insan olduğu için değer veririm. görüşleriyle değil.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
+1 yılNiye öyle birşey yapayım ki, nasıl bir terbiyesizlik o.
22 Yorumla
Soran+1 yılYapan çok insan var malesef.
- +1 yıl
Halt etmişler, bir çok meszhepten arkadaşım var, niye öyle bir terbiyesizlik yapıcaksam. Böyle düşünen insanları terk ederim onları değil.
- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılSünni ise sorun yok. Farklı mezheplerden arkadaşlarım da olabilir, ama sevdiğim adamla yuva kurmayı planladığım ve çocuklarımı kendi inancıma göre yetiştirmeyi istediğim için mezhebine önem vermiştim zamanında. ben de onun mezhebine geçtim sonradan.
02 Yorumla
Soran+1 yılSadece sünni ise mi sorun yok?
- +1 yıl
4 sünni mezhebinden biri olabilir. ben de hanefi idim, şafii oldum. bunlar ameli mezheplerdir, uygulama farklılıkları vardır aralarında. her bir mezhebin kurucusu büyük bir alimdir. biri diğerini yalanlamamış, yorumlarda farklılaşmıştır. ben de aklıma yatan bazı sebeplerden dolayı mezhep değiştirmeyi uygun gördüm. inançta bir değişiklik yok, uygulamada var, dikkatinizi çekerim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMezhep farklılıgı cok önemli bence benim annem alevi babam sünni ailelerin ikiside istememiş ve kaçarak evlenmişler yıllar boyu aileler dışladı özellikle baba tarafı alevi kızı diye bence ayak uydurmak zor oluyor herkes kendi mezhebinden evlenmeli eger aileler sorun cıkarmıyosa seni oldugun gibi kabul edip görşlerine saygı gösteriyorsa ayrılma derim ilerde pişman olmayacagın adımlar atmalısın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDuygu ve düşüncelerimize bakarız.. Bunlar uymuyorsa zaten ilişki yürümez, mezhep şu olmuş bu olmuş..
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
- +1 yıl
Çiftler birbirleriyle uyumlu olsalar bile aileler biraz bu konularda aşırı bağlılar.. İnsanlığı biraz reddedip diğer özüne dönmek istiyorlar. Keşke insan denilen insan (lık) olsa..
+1 yılAyrılmam ama eğer iş evliliğe giderse ben kendi mezhebimi yaşayacaksam evlenirim diğer türlü o iş yaş yani. Sonuçta mezheptende özgürlük var
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
Sevdiğim insan ise ayrılmam.
Din, dil, ırk, mehzep v. b. farklılıklar birinin insanlığını etkilemez. Eğer etkiliyorsa o insanın hayatında işi nedir? Yok insan gibi insan ise o zaman farklılıkların önemi nedir? Sonuçta onunla gülen, mutlu olan, sevişen, kavga eden, üzülen sensin. Ne ailen, ne de onun ailesi.03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama şu zamanda hala bu yüzden ayrılan çok insan var malesef..
Soran+1 yılEvet
Ben Ayrılmadım Ama Amca oğluna Aleviyiz Die Vermediler Kızı :) Sonrasında Olaylar OLaylar :)
14 Yorumla
Soran+1 yılAmaaan bizim kuzene de vermiyolardı kız istedi alıyo :)
Soran+1 yılHayırlısı be diyelim..
+1 yılİyi bir insan olması benim için yeterlidir diğer konular kişinin kendi inançları
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
Mezhep değil din farklılığından bile hatta dini olmasa bile ayrılmam herkesin inancı kendine
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviyim ve sevdigim sunni ailemde karsi cikmiyor ama cikanlar var alevi sunni evliligine kültür farkliligi elbette oluyor ama mezhep farkliligindsn değilde ailem mexhep farkliligi yüzünden karsi ciksa ayrilirim cunku anne babamin kalbini kirip bir evlilik yapmayi goze alamam
03 Yorumla
Soran+1 yılAnladım hakkında hayırlısı..
Cevap sahibi+1 yılEvet hepimiz icin
Soran+1 yılAmin :)
Deli gibi sevmek ruhumuzda var 😄 yok be niye öyle şeyleri takmayın
12 Yorumla
Soran+1 yılBen takmam karşımdaki takmadığı sürece :)
+1 yılkesinlikle hayır. Hepsi bizim. (: hz alide bizim, hazreti ömer de bizim. müslüman olması yeterli.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
+1 yıltürk erkeklerinin imana getiremeceği bayan yoktur bunun içinde mezhep sorun olmaz o kolay iş şahsi erkek geçmes de tuğba kazas gibi kaşarlar geçer yer sonra ben müslüman oldum felandı fılandı reklam yapmaya başlar
00 YorumlaBu tür seyleri önemseyen biri degilim farkli mezhepten veya farkli ırktan olmasinin bir önemi yok benim icin.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
+1 yılAyni ALLAH'a peygamberine ve kitabina inanan insanlar arasinda neden farklilik olsun ki kuranda dininizde dosdogru olun ve onda ayriliga dusmeyin denir neden sevenler boyle bir sebepten ayrilsin?
01 Yorumla
Soran+1 yılPembe gözlükle mi bakıyosunuz etrafınıza? :) bir çok insan bu yüzden ayrılıyo..
Gizli Üye(36-45)+1 yılYahu iitikadi mezheple , ictihadi mezhepleri karıştırmayın. Ehli sünnet içi mezhepler arasında zerre fark yoktur. Bunun için ayrılınır mı?
Eyer itikadi mezhep farklılığı varsa , biz kızın onla evlenmesi zaten haramdır.12 Yorumla
Soran+1 yılAyrılan çok insan var malesef..
Cevap sahibi+1 yılSaçmalık!
Hayır. Valla o kadar kötü özelliğimin yanında tek bununla gurur duyuyorum, din, etnik köken gibi konularda çok anlayışlıyım. Benim tek sıkıntım dünyaya bakış açılarımızın benzer olması, onu sağlayalım yeter.
01 Yorumla
SoranSağlarsın umarım o kadar sığ insanlar var ki inanamıyorum ben.
aile saadetinden dolayi ayrilabilirim. sonucta ben eve geldigimde huzur ararim farkliliklarimizin huzurumuzu bozmamasi icin ya garanti sekilde saygili olacagimiza emin olurum ya da ayrilirim
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- Aşk İlişkileri konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılaşk ne mehsep tanır nede din seviyormusun ugruna ölürüm..
13 Yorumla
Soran+1 yılBöyle düşünmeyen çok insan var ama.
- +1 yıl
herkez kendine?
Soran+1 yılÖyle tabi ki.
+1 yılSeviyorsam asla ayrılmam diyenler bir köşeye geçip oturup sakinleşsinler. Aileler öyle bir müdahale ediyor ki.
00 YorumlaYaşanmişlıklarim var. Basiniza gelmeden anlayamazsiniz. Çok keskin... Sevdiğin insana bakamamak , birlikte olamamak... Allah kimseye yasatmasin...
11 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur.
Aşk İlişkileri konusunda 561 cevap paylaştı. o konuda bir sıkıntım yok deistim :) ve asla birinin dinine, ırkına rengine göre özel davranmam eşit olurum yargılamam.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler sana saygı duyan biri çıkar karşına umarım :)
+1 yılAlevi bir çocuk ile çıkıyordum. Ben Hanefiyim. Biz ayrıldıktan sonra bana "Ben aslında Alevi bir kıza layığım." demişti. O gün bu gündür farklı mezhepten olan biriyle çıkmak istemiyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılO nasıl oluyomuş acaba ya :)
- +1 yıl
Ne nasıl oluyormuş?
karşı taraf sorun yapmıyorsa ayrılmam benim annemle babamda farklı mezhepten mesela ama çok iyi anlaşıyorlar ve birbirlerine saygıları çok fazla
02 Yorumla
Soran+1 yılMutlulukları hiç bozulmasın :)
+1 yılEski kız arkadaşım aleviydi abisinin baskısına dayanamayıp benden ayrılmıştı.
Karşı taraf kendini üstün görmediği sürece bende ayrılmam01 Yorumla
Soran+1 yılÜstünlük değil ya uyuşamama korkusu sanırım bizim sülale aştı artık bunları umarım mutlu olursun.
Bn ayrilmam ama bahane edip ayrilan oldu bitane. Aleviyim ama hep sunni kizlarla ciktim ayrimlicik felan da yapmiyorm insan olsun diyorum yeter
03 Yorumla
Soran+1 yılSevdikten sonra bence de gereksiz ama işte..
Soran+1 yılEvet.
Şöyle diyelim: Baştan konuşurum bu tür şeyleri. Eğer çakışıyorsa sonradan acı çekmeye gerek yok.
03 Yorumla
Soran+1 yılAyrımcıyım diyosun?
Soran+1 yılSen öyle dedin? Baştan neyi konuşcaksın?
Hayır ayrılmadım, evlendim.
22 Yorumla
Soran+1 yılMutluluklar.
+1 yılEhli-Sünnet ise sorun yok.
62 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
- +1 yıl
katılıyorum tebrikler kardeşim.
Ben hanefiyim nişanlım Şafii 5 yıl flört ettik hide lafı geçmedi sorun olmadı yani
01 Yorumla
Soran+1 yılNe mutlu :)
+1 yılMezhep farki nasil oluyor? Asiri dinci bir insan zaten olmaz.
03 Yorumla
Soran+1 yılAlevi sünni evliliği mesela daha dün arkadaşım bu yüzden ayrılmış kız arkadaşından :s
- +1 yıl
Hic anlamam alevi sunni vs kelime anlamindan bile haberim yok
Soran+1 yılEn güzeli.
Ayrılırım ben problem yapmasam da onlar problem yapar
ama illaki yapar04 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyosun?
- +1 yıl
alevi bir arkadaşım var çok yakınız sevgili olmayı boşver normal hallerimizde can cigeriz
ama bir sinirlediğin de başlıyor mezhep olaylarında ne kadar seversen sev ne kadar iyi olursa ol bir yolunu bulurlar ayrım yaparlar haa kendi yapmaz belki evlendiğinde seni sevmeyen tipler çıkıcaktır ara bozucak insan çıkacaktır. Ee sonuçta bu kız yani o olaylara tepkisiz kalamıcaktır o tepkiyle durduk yere düşman bile olur Allah çatırmasın o yüzden zaten bu tarz bir kaç olay duydum çevremden iyi ki bekarım diyorum
Soran+1 yılBizim ailede çok var ama sorun çıkmadı hiç şükür :)
Bende ayrılmam büyük ihtimal inançlarımız farklı olacak zaten :)
05 Yorumla
Soran+1 yılHayırlısı :)
Soran+1 yılHayırlısı olur inş :)
Soran+1 yılTeşekkürler :)
+1 yılEhli sunnet se sorun yok ama bir sii ya da vahhabi yle ugrasilmaz yersin tekfiri
10 YorumlaSeviyorsam detaylara takılmam
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler..
+1 yılBenim mezhepim yok doğal olarak sorunumda yok sevmenin aşkın dini mezhepimi olurmuş
11 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz tabi.
Sevgilimle ayrı mezheplerdeniz hallettik bu konuyu da sorun yok
02 Yorumla
Soran+1 yılMutluluklar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖrnek vericem yanlış anlaşılmasın. Alevi bir kız tanıdığım var erkek arkadaşı ise türk niyetleri ciddi idi ama kızın babası çocuk türk diye vermedi bende türküm çok yanlış br davranış bence
05 Yorumla
Soran+1 yılAlevilerde Türk ne dediğini bilmiyosun sanırım?
Cevap sahibi+1 yılKız alevi çocuk sünni yanlış aktardım
Soran+1 yılSen aktaramadın bence :)
Cevap sahibi+1 yılTürk ü çıkar yerine sünni yi koy bir daha oku :)
mezhep farklılığını bile boşver. dini farklı olsa ne olur? neye inandığı kendini ilgilendirir
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 979 cevap paylaştı.
+1 yılİslamın inanılması gereken şeylerine inanıyorsa sıkıntı yok. Ama her Aleviye veya Sünniye kız vermem. Önce inancı var mı onu öğrenmem lazım. Öteki türlü ben erkek olduğum için herkesle evlenebilirim zaten.
05 Yorumla
Soran+1 yılYa inanç insanın içinde olan bişi nerden bilebilirsin? Hem herkesin inancı kendine?
- +1 yıl
Ya hiçbirşeyin farkında değilsiniz ya da işinize gelmiyor. İnsanın inancı kendine olayı farklı bişey. Namazın farz olduğuna inanmayan bir aleviye kız verip kızımı da mı dinden çıkarayım? bunu mu diyorsunuz? kılmayanı demiyorum, inanmayanı diyorum.
Soran+1 yılNe saçmalıyosun sen ya? Namazın farz olduğuna inanmayan bir aleviye kız verip kızımı da mı dinden çıkarayım? sen mmi karar veriyosun buna? Ben senin dininden şüphe duyarım bu laftan sonra.
- +1 yıl
asıl ben senin dininden şüphe ediyorum. saçmalığa bak. troll müsün nesin? azıcık araştırıp bilgi edin de ondan sonra benimle tartış.
Soran+1 yılYa bir git.
+1 yılEhli sünnet olduğu sürece sıkıntı yok
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılEhl-i sünnet mezeplerinden biri olması lazım onlardansa sıkıntı yok
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
- Aşk İlişkileri konusunda 977 cevap paylaştı.
+1 yılDini inancım yok. Sevgilimin dini inancı olsa da onu öyle kabul eder ve saygı duyarım.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
- Aşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılmantık çerçevesi dışında alınan her karar pişmanlık yaratır
04 Yorumla
Soran+1 yılAşk mantık tanıyo mu?
- +1 yıl
bu yüzden her aşk pişmanlıkla sonlanır madam.
Soran+1 yılHiçte bile.
- +1 yıl
hayatinizda kac beraberliginiz oldu madam? Ve kac tanesi sizi pisman etti bir dusunun?
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılSevdiğimin insanı inancı nedeniyle terk edecek kadar basit değilim.
00 Yorumla
+1 yılSevgilimle mezheplerimiz farklı ve evlilik düşünüyoruz.
01 Yorumla
Soran+1 yılHakkınızda hayırlısı..
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ayrilmam asla mezhebi ne olursa olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılPeki teşekkürler..
+1 yılMüslüman ise,
Hayır ayrılmazdım.11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz ikimiz istiyoruz fakat ailelerden korkuyoruz açıkçası o korkmuyorum desede hissediyorum ve cok üzüntülym bu konu da
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarım sorun çıkmaz :(
Cevap sahibi+1 yılUmarm çünkü bunu düşünmekden artık çok bıktım inan çok üzüntülü bir durum inşallah kimse de sorun çıkmaz böyle
+1 yılİnsanı din, dil, ırk diye değil de insan olduğu için sevmek lazım.
00 Yorumla- Devamını Gör (76)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat