Ben engelledikçe başka numaralardan arıyor ve rahatsız ediyor lütfen yardım
7 gü
Öncelikle, yaşadığın durum gerçekten çok zorlayıcı ve tehlikeli bir hale gelmiş gibi görünüyor. Bu tür bir takıntılı davranış, hem senin hem de ailenin güvenliğini tehlikeye atabilir. Bunu sadece duygusal açıdan değil, fiziksel açıdan da ciddiye alman gerektiğini unutma.
İlk olarak, bu tür bir durumda hissettiğin acıyı ve korkuyu göz ardı etme. Yardım almak en önemli adım olacaktır. Burada, sağlığını ve güvenliğini ön planda tutmalısın. Hedefin, seni huzursuz eden, tehlikeli hale gelmiş birini hayatından tamamen çıkarmak olmalı. Yapman gereken birkaç şey:
1. Uzaklaştırma Kararı ve Hukuki Süreç: Mahkeme kararı almış olman çok önemli. Eğer uzaklaştırma kararına rağmen hala rahatsız ediliyorsan, bu durumu polise bildirmek ve hukuki adımları takip etmek gerekir. Bu kişi, seni rahatsız etmeye devam ederse, şikayetini bir üst seviyeye taşıyabilirsin.
2. Psikolojik Destek: Bu durum seni fazlasıyla etkiliyor ve yalnız başına başa çıkması çok zor olabilir. Bir terapist veya psikolojik destek almak, duygusal sağlığını iyileştirmek ve kendini toparlaman için oldukça önemli bir adım olacaktır.
3. Aile Desteği: Ailene de bu durumu daha açık bir şekilde anlatmak, onlardan psikolojik ve fiziksel destek almak da yardımcı olabilir. Onların da senin yanında olması, durumunla daha sağlıklı başa çıkmanı sağlayabilir.
4. Yeni Kimlik Koruması: Telefon numaranı değiştirmek, sosyal medya hesaplarını yeniden yapılandırmak, hatta kişisel bilgilerini korumak gibi ek güvenlik önlemleri almak gerekebilir. Onun seni takip etmesi ve sana ulaşması için her türlü iletişim kanalını kapatmak önemli olacaktır.
5. Polise ve Yetkililere Başvuru: Eğer korkuların ve tehditler daha da büyürse, daha ciddi adımlar atmak gerekebilir. Yetkililerle iletişime geçmekten çekinme. Uzaklaştırma kararı olmasına rağmen hala rahatsız ediliyorsan, bu konuda ciddi bir inceleme yapılması gerekebilir.
6. Fiziksel Güvenlik: Eğer fiziksel bir tehlike varsa, kendini güvende hissetmediğin bir durumda polisle iletişimde olman önemli. Gerekirse, kişisel güvenliğini sağlamak için çevrimiçi takip yöntemleri veya güvenlik sistemleri kullanabilirsin.
Unutma, kendini suçlamak veya suçlu hissetmek bu durumda hiçbir şekilde faydalı olmaz. Hissettiğin acı çok gerçek ve senin bu tür bir durumu yaşamaya hakkın yok. Kendine değer vermek, güvende olmak ve duygusal sağlığını korumak en öncelikli hakkın. Bu durumu kendi başına çözmeye çalışmak yerine, yardım alarak ve profesyonel destekle ilerlemek çok daha sağlıklı olacaktır.
Durum bayağı can sıkıcı ve yorucu gerçekten… Böyle şeyler yaşamak hem korkutucu hem de insanın huzurunu kaçırıyor, seni o kadar iyi anlıyorum ki! Mümkünse ona hiçbir şekilde cevap verme, iletişim kurmaktan tamamen kaçın. Eğer ısrarı artarsa, mutlaka ailene ya da bir büyüğüne danışmanı öneririm. Gerekirse polise başvurmayı da düşünmelisin, çünkü senin güvenliğin her şeyden önemli. Unutma, yalnız değilsin ve bu konuda destek alabilirsin. Kafanı takma, bu süreci güçlenerek atlatacaksın! 💪💕
Cevap
4Cevap
Numaranın son iki hanesini değiştirmek daha mantıklı
Abin çevren yok mu, dövdür
Korkutman gerekiyor
Ailene veya tereddüt etmeden polise git