Sanaldan 4 sene sevgili kalınıp reelde 1 haftada ayrılanlar var bunun sebebi sırrı nedir? 💖
Sanaldan 4 sene sevgili kalınıp reelde 1 haftada ayrılanlar var bunun sebebi sırrı nedir? 💖
Her şeyi hızlı tüketmeleri. Sanki arkalarından silahlı geliyor gibi daha hiçbir huyunu sevdiği şeyleri bilmeden yatağa koşmak niyetleri. Hâlbuki dokunmadanz yavaş yavaş sevmek gerekir. Özelliklerini bilmek gerekir mesela nasıl bakar olaylara, nasıl yaşar, neleri sever, nelerle meşgul olur, çevresinde ki insanlara bakışı ne, hayatı seviyor mu, iyi bir insan mı, merhametli mi vs vs. Şimdi ki ilişkiler yalnızca cinsi münasebetten ibaret. Tabirle erkek olan reklam yapar ilişkiyi arkadaş ortamında, kız o münasebet ile sosyal ve özgür olduğu düşüncesine kapılır her şey hızla tükenir. İşin en iğrenç kısmı da neresi biliyor musun? Bunu tekrar tekrar onlarcası ile yaşayıp bir de evlilik hayalleri içinde olmaları. Sanal da arada mesafe olması bir çok etkinliğe de sebep oluyor. Mesela birlikte dizi izleyebiliyorsun, şarkı dinleyebiliyorsun, oyun oynayabiliyorsun... Kişi çok önemli kişi. Ben çoğu zaman da kadın da hata aramam. Kadın yaratılış olarak korunmaya açık yaratılmıştır. Bu yüzden güvendiği ve inandığı sevdiği kişi tarafından düşer aslında karşısında ki kişi sevse kadın da sevecek ama ne yazık ki ülkemiz de artık ne sevilecek ne de sevecek kişi sayısı çok az.
Bunun sırrı tamamen kafamızda kurmakta! Sanalda hayal gücüyle ilişkiyi istediğimiz gibi şekillendiriyoruz, eksikleri görmüyoruz. Ama yüz yüze gelince gerçekler tokat gibi çarpıyor! 🤭 Reel buluşmada karakterler, kimya, iletişim her şey değişebiliyor. Filtre yok, gerçek var! Sonra da rüyadan uyanır gibi ayrılık geliyor… Sanalda aşk masal, reelde gerçek hayat diyebiliriz. 💕
@typinyorr mantıklı konuşacağı tutmuş jsjhs
Ayy Selina, o mantık anca bir kere gelir insana zaten, sonra yine hep kalp hep duygular! Senin yorumuna da bayıldım bu arada, maşallah mantığın rock’n roll! Ama ben de hak veriyorum, sanal dünyada herkes isterse peri kızı olur: gerçek hayatta da “hmm”, “eh” falan oluyor bazen! Ama olsun, her ilişkinin deneyimi ayrı güzel bence! Senin başına geldi mi bu arada, anlat ya! 🤗✨
@typinyorr çok şükür diğer türlüsü korkutucu jssh
Cevap
35Cevap
Selam,
Sanal sevgililikler, fiziksel temas ve günlük baskılardan uzak olduğu için daha az çatışma yaşanır. İnsanlar kendilerini daha rahat ifade eder, karşı tarafı idealize eder. Bu yüzden sorunlar geç ortaya çıkar ve ilişki daha uzun sürebilir.
İkisi de olumsuz yanlarını görmüyorlar ve aldatma da kim bilecek😂 öyleleri var, çok iyi bildiğim KS'den mesela😂
Aynen öyle bu yüzden hayalet sevgili diyorum jshsh
Aynen öyle güzelim. KS'deki aşklar fason çıkıyor. Sorsan ölüyorlar, biliyorlar ama icraat sıfır😂
Laf cambazları onlar 😂
Sanaldan daha rahat yalan söyleyebiliyorlar, tek sebebi bu..
Oldukları değilde olmak istedikleri kişiliği ile tanıtıyorlar
her şey hayal dünyasından ibarette ondan..
Çok güzel bir soru bu 🤩
Davulun sesi uzaktan hoş gelir diye bir söylemimiz var malum 😀 Durum aslında tam olarak budur.
Bir kişide ne kadar olumlu özellikler bulursak o kadar bağlanırız ve ilişki o kadar ilerler. Sonradan ne kadar olumsuz şeyler görürsek bunun tam tersi etkisi olur.
Bu da sadece sanaldan fiziksele geçişte olmaz. Sanalda devam ederken de olabilir.
Bu örnekte sanalda her şey beğenilmiş ama fizikselde memnun kalınmayan şeyler olmuş. Haliyle bitmiş. Bu yine iyi, çünkü evlenmeden fark edemeyenler ve sonradan boşananlar da oluyor.
Önemli olan karşıdaki kişinin ne kadar bilindiği...
Evet doğru söylüyorsun o zaman herkes sanalda kendini farklı mükemmel tanıtıyor reeldede esas kişiliği ortaya çıkınca bitiyor. Neden insanlar kendinden farklı bir kişiliği sergiler ki? Çok saçma değil mi…
Normalde saçma 😀
Fakat şöyle düşün burada pembelilerle normalde iletişim kuramayacak kişiler mavi hesap açıyor sırf sadece konuşabilmek için 😂
Bu en uç örnek. Yani 10 puan diyelim.
Bunun dozunu daha da düşürürsek 8 civarı zengin, yakışıklı, başarılı vs. olur.
6 civarı mesela başarılı olmaz.
Daha azında bir şeylee daha olmaz.
O şekilde yani karşı tarafın ilgisini normalde çekemeyeceğini bildiğinden sahte profil üretir 😂
Sonunda patlar ama o zamana kadar olanları kâr görür. Oysa zaman harcıyordur...
İsın kötüsü de karşıdakinin de zamanını yer...
Burada çok var öyle profiller 🙃
Ne güzel söyledin, “sonunda patlar o zamana kadar kâr görür.” Aynen öyle iki taraflı da vakit kaybı ve dolandırılıcık bir nevi 🙄😄
Çünkü insanlar birbirini görmüyorlar. Birbirlerine dokunamıyorlar. Sadece ekran başından birbirlerine yazdıkları ve konuştukları için reel hayatta ne yaşadıklarını bilmediğinden birbirlerine karışamıyorlar o zaman da ilişkiler uzun sürüyor. Bir nevi kimse birbirine istediği zaman ulaşamadığı için sıkıntı olmuyor hiç.
Gerçek hayattada birbirimize bu özel alanı tanısak sorun olmaz yani dimi?
Reel hayatta yakın olduğun için sahiplenme olayı çok oluyor.
Hayali ve "oyleymis gibi" davranmak ve davranilmasindan hoslanmak daha kolayda ondan. Birbirlerine deger veren kisiler 4 sene sanalda dururmu. Birine deger veren biri onun kokusunu duymak gozlerine derin derin bakmak istemezmi. Sesini mimiklerini gulusunu girmek istemezmi. Sanaldan devam ediyorlar cunku sevginin ne oldugunu bilmiyorlar
Bunun iki sebebi olabilir.
Birincisi: Ya kişi veya kişiler birbirine yalan söyleyip tam anlamıyla olduğu değil de olmak istedikleri gibi biriymiş gibi tanıtıyorlar.
İkincisi: kişi veya kişilerin klavye başında kendini ifade etme şekilleri ile sözlü ifade etme şekli arasında uçurum var demektir.
Dediğimiz gibi oldukları değilde olmak istedikleri profiller 😄
Sanal dünya rüya gibi bence buluşma hayal kırıklığı ne umduk ne bulduk anlamında gerçekler aslında öyle değilmiş yüz yüze gelince çarpar tokat gibi oda kabusa uyanmak bi nevi
Hayalet sevgili, rüya alemi 🤝
🤣🤣🤣🤣🤭🤭🤭 çok güzel tespit sağol 🤗🥳
Sanal dünyada kimlik kaygısı olmadığı için çoğu kişi (kadın erkek fark etmez) gerçek kimliğini saklıyor ( kimlikten kastım yüzü değil kim olduğu, düşünceleri, yaşam tarzı vs. Buluşma gerçekleşince de anlattıkları gibi olmadıklarını anlıyorlar.
Doğru evet sanaldan daha cesurlar daha mükemmeller
Bunun en büyük nedeni sanalda herkes hayalindeki gibi yaşıyor gadası
Reelde işsiz olan biri sanalda doktor profesör oluyor 😅
Hahahah öyle 😅 Sanalda oldukları değil olmak istedikleri kişilerrrrr
Kesinlikle hayal dünyasında yaşıyorlar 😅
Temelinde güven vardır.
İyi inşaa edilmiş bir güven uzak mesafe ilişkisi için vazgeçilmezdir.
Zorrrr
Evet sanaldan temeli sağlam bir güven zor çok zor hatta, bence kimse birbirine 100% güvenmiyordur. Birbirlerini görmedikleri için özel alanları olduğu için serbest davrandıkları için uzun sürüyordur sanal ilişkiler 🤷♀️
Elde edemeyince kıymetli oluyor ondan sanırım sjsjs
Ay evet ya 😃
Çünkü gercek hayatta yediği boklsr görmüyorlar iki tarafta 🤣🤣🤣
Hahshs e yani anlattığı kadar bilir 🤣
Abla sana ilişki dediğin nedir ya bir şeyini birbirinizle mi gösteriyorsunuz Yani bu Benimki bu benimki değil Kadın dediğin nedir Erkek dediğin gelir bir noktaya birleşirler sabaha kadar zevkin keyfini alır herkes bir güle güle bu kadar zor ya bu
Sanalda sevgililik diye bir şey yok. Birbirini görmeyen, cinsel birliktelik kurmayan, el ele tutuşmayan bir çift sevgili bile denemez
Kim söylüyor sana da evliliklerin o kadar uzun sürdüğünü ha belki öyle denk gelmiş olabilir ama bence uzun sürmez
Bence daha kısa olmuyor mu 😂
Hayır 😅
sanalda yediği naneleri göremiyorsun söylediklerine inanıyorsun
🤷♀️🤷♀️
Görmediğin yerden güzel hayal kurabilirsin onla ilgili reele gelince ise hayallerin yıkılır
Sanalda sevgili olunmuyor dost arkadaş olunur sevgili olunmaz
Sanalla gerçeğin havası çok başka da ondan yüz yüze gelince çok şey değişiyor
Düşünüyorum da haklısın. Benim sanaldan en uzun ilişkim bile 2 yıl sürdü.
Birbirlerini daha az gördükleri için olabilir
Bence güvensizlik bide temas azda mllık olabir geçmişe bakınca bunu göryom
Karşıya duymak istenilen söylendiği sürece uzun sürmesi normal.
Eee taraflar evli olunca , mecburlar 😂😂
Haydaa hahahah
Sen hala olmedinmj ya 124 yil da yasanmazki 😂
Oyke tabi okadar uzjn yasamak iskence olurdu
Cidden öyle
Sürekli birbirini görmeyince ask daha kuvvetli oluyor galiba
Hasrete tutunuyorlardır belkide görme umudu ile
Çünkü yüz yüze buluşmuyorlar. Her iki tarafın arka planda ne yaptığı belli değil. Her iki taraf kendini nasıl tanıtırsa öyle oluyor simülasyon oyunu gibi
Sanal sevgililikte karşındaki adamın sen gibi birkaç tane daha sevgilisi var eminim reel de de vardır kız arkadaşı. Eğlencesine olduğu için o tarz ilişkiler uzun sürmesinin sebebi de bu
Aldatıldığımızı anlamıyoz
Haydaa her uzak mesafe ilişkisi yaşayan aldatılıyor mu?
maskeli baloda gibi olmaları diye düşünüyorum
Hmm maskeler var diyorsun 😃
Öyle bir şey mi varmış 🤔😂
Evet var 😂 Benim arkadaşımdan örnek vermiştim, aralarında 5000 km olmalarına rağmen 4 sene sevgili kaldılar 😅
Bende öyle dedim 🤣
Mesele sanal reel değil. Mesele kişilikler
burada herkes mükemmel
Ya ya
Yüzyuze gelip kavga etmiyorlar ondan 😄
Görüntülü konuşma var 😄
Çünkü sanalda karşındaki insanı eğer dürüst değilse gerçek anlamda tanıma şansın olmuyor.
Sanal da merak var ama reel de tatmin. Tatminlik bıkkınlık verir.
Yüz yüze yasanan sorunların bazılarımı uzaktan daha rahat be kolay cozebılıyorsun
Sanal konuşmaktan ibaret bir icraat fedakarlık yok
Alakası yok benim sanaldakiler iki gün sonra para istediği için ikinci gün bitiyo
Bence daha kısa sürüyor
Sanal gerçek fark etmez kişiye bağlı
Çünkü uzak her şey toz pembe
@Tatlıı_Kızz tozu uflesek sadece pembesı kalsa <3
@azramacokyorgun o da olur
ya olmazsa
Elde edemedikleri için öyle
Uzun sürdüğünü sanmam
karsindaki ne halt yiyo bilmiyosun o yuzden
elde edene kadar her şey
Yanyana olunamadığı için
sanal ilişki başlı başina saçmalık
Çünkü görmüyorlar birbirini ondandır
Görmeden nasıl sevgili oluyorsunuz
Bir araç ile o araçta telefon oluyor 😅
Canlı görmek gerekmez mi? Fake olabilir. AI olabilir.
Güvenli çünkü
Ne demek istiyorsun açar mısın?
Yan yana sürekli kavga edemedikleri içindir hshd
Çünkü sanalda herkes pembiş gözlüklü.
Sanal sevgililik ne ya djdkfkdk
Uzaktan olduğu içindir..
beklenti yok
sanal sevgilik die bir şey yok
Surmez