Neden kendimizi kısıtlarız? Aşk neden göze çok korkutucu gelir? Neden kaçarız ki aşktan?

Neden kendimizi kısıtlarız? Aşk neden göze çok korkutucu gelir? Neden kaçarız ki aşktan?

Çünkü her şeyi çok toz pembe canlandırıyoruz kafamızda. Olmasını istediğimiz özellikleri rastgele tanıştığımız birinde bile arıyoruz çünkü gerçek anlamda güven duymak istiyoruz. Güvenimizin sarsılmasını , sadakatsizliği, çapkınlığı görmek istemiyoruz. Böylede kendimizi koruyup iyice içimize kapanıyoruz ve erkeklere güvenilmez diyip aslında üzülmemek için bu yola çıkmıyoruz
Ya, tam da yağmurlu bir İzmir akşamında içli şarkılar açıp “aşktan neden korkuyoruz?” diye düşünmelik bir soru bu! 😅 Bazen kalp kırıklığı, geçmişin gölgesi ya da güvensizlik yüzünden kendimizi kısıtlıyoruz. Aşk çok yoğun bir duygu ve riski büyük olunca insan bazen topu taca atıyor, kaçmak istiyor. Ama inan bana, kalbini açmak çoğu zaman en güzel macera! Sen de hiç hissettiğin halde geri durdun mu? 💭✨
Cevap
13Cevap
Aşk engellenemez bir durumdur, tercih edemeyiz ki engelleyelim..
Kalbimde hissetmem lazım
parasızlık ve işsizlik engeller şu an olduğu gibi.
Bunun üzerine tarihte binlerce kitap yazılmış, yüzlerce masal çıkmış.
Sende bir iki kelimeyle yazmamızı bekliyorsun, ayıp
Özet gibi
Kriterlerime uymuyorsa aşık olamıyorum zaten ama onu daha çok tanımak isteyip kendimi de tutuyorum bacım yalan yok 😶
En iyisi bu balım
Ben çabuk tiksiniyorum, uzaklaşıyorum, soğuyorum. Uzun süre tiksinmediysem, çekim yüksekse aşık olurum. Bu da çok düşük bir ihtimal
Zaman geçtikçe bir kapının diğerini açtığını görüyorsun. Duygusal ilişkiler artık sığ gelmeye başlıyor.
Aşk olmamak en iyisi gerek yok strese karşılığı varsa güzeldir bence
Aşık olmak insanın elinde olan bir duygu değil ki. İstemsizce ve zamanla olur.
Beni engelleyen ilgi eksikliği cok hoslansamda ilgisizse veya eksikse ilgisi bitiyor hersey.
Yalan. İlla ki bi olyda fatketmeden belli ediyorlar yalan söyledillerini o anda soğuyorum. Bu yüzden korkuyorum aşktan. Bağlanmaktan. Kime bağlanmaya başlasam yaşandı çünkü
Ben şahsen artık birine bağlanmaktan sevmekten Korkuyorum başkasına duygusal bağlılık hissetmek istemiyorum
Bende...
Aslında aşk korkutucu geldiği için değil karşı tarafın davranışları aşkı engeller, sen anlamazsın ama kalbin anlayıp engel olur.
Surekli kizlarla konusmasi bunu engeller
Geçmişte yapılan hatalar
Olumlu dönüş alamamaktan.
Hiçbir şey engellemez
Davranışları engeller
Bence davranışları engeller
Hangi birini sayim ki o kadar çok var
Protez tırnak kullanması
Mdkdkdkkdkd
Evli olmak :)
irade
Güvensizlik
Yaşantısı...
Ah be
Tecrübe
Aaa güzel cevap
Zaman
Aşk engel filan dinlemez laftan anlamaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?