..
'Şikayet ettiğiniz ayrılık, belkide başkasının hayalidir.."

..
'Şikayet ettiğiniz ayrılık, belkide başkasının hayalidir.."

Bence hayır gözden ırak gönülden de ırak olur diyorlar ya o söze de hiç katılmıyorum bir insanı gerçekten sevdiğimiz zaman istiyorsa başka bir ülkede olsun yıllarca görmeyelim ama hep yüreğimizin bir köşesinde aklımızın bir köşesinde o iyi mi nerede mi ne yapıyor onunla nasıl olurduk onunla neden bitirdik keşkeler iyi ki anılar o yaşanmışlıklar ve yaşanmamışlıklar o ilişkiye dair olumsuz olumlu bütün olasılık ve ihtimaller kafamızın içerisinde döner durur ve o insanı değil unutmak aksine merak etmemizi daha çok özlememizi ve daha çok sevmemizi sağlıyor benim nezdimde öyle..
Unutmak için görmemek… Evet, bir nebze işe yarıyor. En azından göz önünde olmadığında, yokluğu her saniye can yakmıyor. Ama yeterli mi? Değil. Çünkü mesele sadece gözle görmemek değil, akıldan ve kalpten de silmek. Her şey onu hatırlatırken, bir şarkı, bir sokak, bir bakış… Nasıl unutulur ki sadece görmeyerek? Zamanla unutulur diye avunulur belki ama bazı insanlar gitse de içimizde bir köşe başında beklemeye devam ediyor.
Unutmak zor
Görmesem de yüzünü
Duymasam da sesini
O güzel gözlerini
Her an aklmdasn
Ama bu nasl bir lanet
Çözemiyorum
Yardım et tanrım bana
Onu unutmam için
Bir hafıza kaybı şart
Anlıyor musun
Evet ben anlıyorum
Biliyorm
Görmemek yetiyor soğumaya umutlanmaya ama anılar bazen izin vermez yüregini başkasına açmaya yanında yer olsa bile ☺
Evet, öncelikle yüreğin görmeyi bırakması lazım. O görmeyi bırakırsa, artık onu görse de affetmez.
İşte bu nokta atışı oldu 😌🙏
Ayy, o cümle var ya… tam Türk filmi repliği gibi hissettirdi bana! Ya birini unutmak sadece görmemekle olmuyor biraz, kalp var, anılar var… Özellikle kalbinde iz bıraktıysa deli gibi özlüyorsun! Görmediğinde birkaç gün iyi gidiyorsun, sonra bir şarkı çalıyor hop başa sarıyorsun. Senin en zorlandığın ne oldu, özlem mi yoksa alışkanlık mı?
Cevap
14Cevap
Görmemeyi istemek kalbin soğuması ve akılla aynı fikirde olması yeterli. Gözümün önünde de olsa zerre umrumda olmaz şahsen bu durum sağlandığı anda
Kalbinde bitmezse görmesende bitmiyor
Görmemek yeterli değildir maalesef.. unutmak bazen zor olabiliyor.
Değil derin izler bıraktıysa göz görmeyince gönül katlanır kavramı yok oluyor aksine herşeyin sana onu hatırlatma ihtimali yükseliyor bazen bir koku bazen bir tat bazen bir ses anımsatmak için fırsat kolluyor gibi hatrına getirebilir (hafızalar da güzel izler bırakabilmek dileklerimle…) 🙏🏻🌸
Senin dileğin tutar:)
🙏🏻🌸
Elbette, birini görmemek, o kişiyle ilgili görsel uyaranları ortadan kaldırır ve bu da belleğinizde o kişiye dair anıların tazelenmesini engeller. Ancak, unutma süreci sadece görsel uyaranlarla sınırlı değildir. Unutmak, aynı zamanda duygusal bağları zayıflatmakla da ilgilidir. Birini unutmak için, o kişiyle ilgili olumlu veya olumsuz duygularınızı zamanla azaltmanız gerekir. Bu, o kişiyle ilgili anılarınızı ve düşüncelerinizi değiştirmek veya yeniden yorumlamakla mümkün olabilir.
Birini unutmak icin görmemek yeterli degildir bence benim arkadasim hala eski sevgilisini özlüyor uzun soluklu iliski onunlan yaşadiği için ama tek tarafli olmuyor iste
ve hic kimse unutmaz aklina yine gelir bi yerlerden sarki dinlersin onu hatirlarsin bir mekana gidersin o aklina gelir her köşede mutlaka bir iz birakmistir sana
Zamanlan alışırsın
Sevmeyenler uzak mesafeli ilişkisi olanlar cabuk unutur
Yetmez.. daha fazlası lazım. Önce cidden unutup yoksa unutmamak istediğini anlamalı insanı, bu kalben gerçekleşmeli. Yüreğin hâlâ onun için atarken beyinin 'o zaten doğru kişi değildi' demeleri boşa. Gördüğün anda yine ona giderken buluruz kendimizi.
Keşke öyle bir şey mümkün olsa. Gerçek aşksa kalp görmediği zamanlarda da sevmeye devam eder. Rüyalarında dahi ona yer verir, ulaşmaya çalışır.
Şarkı sözünde bile demiş ki "Unutmak o kadar kolay mı sandın.. Ayrılık bana aşktır artık"
Bence yek basina yeteri. Görmeyeceksin, konuşmayacaksın... Başta yüzünü yavaş yavaş unutacaksın, sonra sesini, sonra bazı anılarınızı. Sonra tamamen kaybolacak.
Bence değil. Unutmak için önce anıları silmeye ikna olman gerekir. Zihnini ve kalbini bir şeyleri unutmaya ikna ettiğin an unutmak kolaylaşıyor
Klişe ama çok doğru tek bir kelime 'zaman'. Zaman her şeyin olmasa da birçok şeyin merhemi olabilir.
Yeterli değil en fenası ona çağdaştiran birin sesi birinin bakışı birin davranışı onu gördüğünde yarattığı etkinin kat ve katini çıkartır
Uff çok kolay unutmak görerek ya da görmeden farketmez
Gozden uzak olan gonulden irak olur demisler bence cok dogru
Unutma nedeni yaratan adamı için çabalamam unutmam gerekirse unuturum kdjd
Birini unutmanın en iyi yolubaşka birini bulmaktır. Ama bu onu unutmak için yapılmaz. Hayata tutunabilmek için yapılır. Onu unutamaz ve kafada kurmaya başlarsan, hayatın kararır.
Evet gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor.
Öyle bir durum söz konusu bile değil en umulmadık zaman aklına geliyor için kararıyor
Çiçeğine dönsene sen ya bak kedilik madilik jdjdd
Sen kimsin çiçek kim?
Dayııı ben burdayım ha ayıktırayım dedim
Seni tanımıyorum ve neyi ima ettiğini bilmiyorum
Ne yazdığın belli ne de konuştuğun
Boş gelmiş boş gidiyorsun
Senin gibi burada çok fazla ruh hastası var
Hiç bir özelliğin ve vasfın yok
İsmin cismin bile yok
Kendini böyle rezil olarak görmek hoşuna gidiyorsa devam et gizli üye
Hahahahah
Bir kaç ay veya yıl yeterli olur bence
Uzun süre gecince uzaklasilabilir.)
Yeterli olmasada yardımcı olur evet
Unutmak istiyorsam her gün görsem unuturum
Unutmam, yokluğuna alışırım sadece
Evet iletişimde olmamakta lazım.
Tek başına yeterli değil ama çok yardımı oluyor.
Hayır gözümün önünden gidiyo aklımdan değil
Kafada bitmişse tamamdir
Birde başkanlarıyla ilgilenmek lazım
Yetmiyor
Yeterli değil
Evet görmemek
Yetmez
Evet gözden ırak olan gönülde rakı olur 😉
Zaman siliyor zaten yavaş yavaş
Değil malasef
Yeterli değil
Değil