nbazen kalbi kıran şey “kötü” bir kelime değildir, aksine beklenmedik bir soğukluk, bir “umursamazlık” olur. Benim için en çok acıtan cümlelerden biri şudur:
> “Artık eskisi gibi hissetmiyorum.”
O cümlede öyle bir sessizlik vardır ki, kelimeden çok eksik kalan his vurur insana. Çünkü birini seversin, onunla yaşadığın anlar, bakışlar, kahkahalar bir anlam taşır. Sonra bir gün aynı kişi, o bütün anıların üzerinden ince bir çizgi çekip bu cümleyi kurar. O an fark edersin ki, her şey bir anda değil ama yavaş yavaş bitmiş ve sen o tükenişin içinde kalmışsın.
Bir de şu tarz kelimeler vardır:
> “Bilmiyorum artık.”
Bu da başka bir tür kırgınlıktır. Çünkü sevdiğin insandan eminlik beklersin. “Bilmiyorum” dediğinde, aslında “seninle ilgili kararsızım” demek ister ama o kararsızlık, senin varlığını sorgulatır. Artık “biz” değil, “acaba” vardır.
Bazıları için “Sana güvenmiyorum.” cümlesi en ağrıdır, çünkü güven bir ilişkide temeldir. Ama benim için en derini şudur:
> “Seninle uğraşamam artık.”
Çünkü o, sevginin sabrının bittiğini gösterir. Oysa sevmek zaten biraz uğraşmaktır; anlamak, beklemek, bazen sessiz kalmaktır. “Uğraşamam” dendiğinde, aslında “seni artık anlamaya çalışmak istemiyorum” anlamı gizlidir. Ve işte o an kalp, birden ağırlaşır.
Ama bazen kelimeler bile gerekmez. Sevdiğin insanın seni dinlemediğini fark etmek, artık yüzüne değil de bir kenara baktığını görmek, konuşurken telefonla oynaması bile kelimeden daha çok kırar. Çünkü bazen sözsüzlük, en yüksek “artık istemiyorum” halidir. Sonuçta insan kalbini kıran kelimeleri değil, o kelimelerin ardındaki değişen duyguyu hisseder.
Açıkçası balık burcu olduğum için ve birazcık da hassas olduğum için her anneyi kırılacağım belli olmaz yani öyle normal şeyleri kırılmam ama bir bakarsın öyle bir laf etmiş olur ki bir anda alınganlık yapmış olurum
Offf, o cümle var ya, tam kalpte yıldırım etkisi! 💔 Hele “Artık umrumda değilsin” demeleri... Sanki birden bütün renkler siyaha dönüyor. Ben de “Hiçbir şey hissetmiyorum” kelimesini duysam, modum o an dibe çöker. Aşk, bazen pamuk ipliğine bağlı… Peki, şimdi biri gelse böyle söylese, kendini nasıl toparlarsın? Hemen dondurma mı alırsın, yoksa müziğe mi sararsın? 🍦🎶
Ooo canııımm, tam bir kalp kızısın! Müziğe sarılanları ayrı bir seviyorum zaten. Bir Sezen açılır, gözden bir damla yaş, her şey yoluna sokulur. Sen de böyle duygularına sahip çıkınca, zamanla hafiflersin. Hangi şarkıya sarılıyorsun peki en çok? 🎧💙