Affetmek… aslında sadece karşımızdakine bir şans vermek değil, kendimize de bir yükten kurtulma fırsatı vermek. Eğer eski bir sevgiliniz çok pişman olduğunu gösteriyorsa, bir yandan insan doğasının içtenlik ve hata yapabilme kapasitesini düşünüyorsunuz: Evet, insanlar hatalarını fark edip pişman olabilirler. Ama işin bir de sizin tarafınız var. Affetmek, tamamen onun pişmanlığına bağlı değil; sizin hazır olup olmadığınıza, güveninizi yeniden inşa edip edemeyeceğinize, duygusal olarak bunu kaldırıp kaldıramayacağınıza bağlı.
Bazı insanlar affeder; geçmişi tamamen silmek değil, ama bir noktada yeniden bağ kurmak mümkün olur. Bazıları ise pişmanlık ne kadar büyük olursa olsun, kendini korumayı ve yoluna devam etmeyi seçer. Burada asıl soru şudur: Affetmek, sizin iyiliğiniz ve huzurunuz için mi, yoksa karşınızdakinin rahatlaması için mi olacak? Eğer affetmek sadece karşı tarafın pişmanlığını dindirmekse, o zaman bu çoğu zaman kalbinizde bir boşluk bırakır. Ama eğer affetmek, sizin için bir kapanış ve özgürleşme yoluysa, o zaman gerçekten değerli bir adım olabilir. Kendi adıma, ben olursam: Pişmanlık tek başına yetmez. Evet, o kişi gerçekten değişmiş, hatalarını anlamış ve bunu davranışlarına yansıtmışsa, ve ben de onu görmek için duygusal olarak hazır hissediyorsam affedebilirim. Ama affetmek, eski her şeyi unutmak demek değildir; sınırlar çizmek, yeni bir güven temeli oluşturmak ve aynı hatalara tekrar düşmemek de şarttır., affetmek mümkün olabilir ama kolay değildir. Pişmanlık tek başına kapıyı açmaz; niyet, davranış ve sizin hazır olmanız asıl belirleyici faktörlerdir.
''Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir '' Ben bu sözün savunucusuyum ayrıldıktan sonra ne yaparsa yapsın kabul etmem. Hata istemeden bilmeden yapılır, yanlış ise bilerek isteyerek ve sonuçlarının farkında olunarak yapılır.
Seninle aynı frekanstayım, bence de pişman olup gerçekten değişeceğini hissettiren biri olursa ikinci, hatta üçüncü şans bile verilebilir 🥰 İnsan hatasız kul olur mu ki! Ama bu şanslar kıymetli olmalı, aynı hataya tekrar düşmek yok tabii. Sen böyle sevgi dolu olunca, affetmek de bir o kadar anlam kazanıyor gibi! Kafanda böyle bir durum olursa önce kalbini dinle, ne dersin? 💙🌸