Bizde öyle bir şey yok takılan her şey gelin damadın olur. Onlar düğün salonu vs karşılarmış. Altınları alıyorlar mı bilmiyorum. Ailem kabul etmiyor bu durumu yaşayan var mı
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ailesinin almaya hakki yok birazını alıp salonu karşılayıp oburunu gelin ve damata verebilirler o ayri
Evet bu olabilir ama onlar hepsini alıyormuş bilezik harcı altın alıyorlar mı bilmiyorum. Bizde hiçbir şey alınmaz
Kabul etme ya olur mu öyle şey sizde o zaman başlık parasi alin gelin gidiyorsun mehir isteyin bence olmamasi lazim her kürt ailesinde olmuyordur
Mehir istiyoruz zaten de aynen biz de başlık parası alalım. Benim ailem enayı mi o kadar tabak elektronik eşya alıyor. Kına parası da benim ailem alsın o zaman çok iprenc insanlar gösteriş meraklıları
Millet mehir olarak kac altun istiyor kadin olur ki boşanırsa ortada kalmasın diyegarantide olsun diye. gelin almak kolay degil o yüzden bedavaya gelin girenleri görüyoruz hic kıymetleri bilinmiyor para harcadıkları uğraştıkları kadin daha değerli
100 gram istedim ben ayrı olarak bilmiyorum az mı ama ahahaha
Kürtler normalde zengin olur düğünlerde gelinlerin kolları bilezik altınla dolu olur az bile bence senin gibi bir gelin alıyorlar kilon kadar alsınlar 😹
Canım ya kız dayanışması. Haklısın valla onlara göre baya fazlayım ahahahah teşekkür ederim birtanem
Rica ederim canım ne demek
Bende Kürdüm düğünde takılan takılar ve para gelin ve damadın.
Bunlar neden böyle ya vermeyeceğim kabul etmezlerse güle güle yapacak bir şey yok
Bunun hukuksal boyutunda bile takılar gelinin olarak geçiyor sadece bunu belirtmek istiyorum her Kürt aynı değildir bazı insanlar böyle konularda kendilerinin istediğini söylüyorlar. Gelin ve damat düğün için çoğu şeyi birlikte yapıyor gelin nisanda düğün salonu tutuyor damat düğünde eşyalar paylastiriliyor dedikleri saçma olmuş.
Bunlar eşyaları alıyorlarmış. Almasinlar ben kendi payıma düşeni alırım bunu da kabul etmiyorlar: sevgilim kaç yıldır çalıştığı parayı veriyor zaten hep işleri yalan dolan
Sende evlenince eli boş gitmiyorsun ki neyin kafasını yaşıyorlar. Böyle yapacaklarsa onlar bir şey yapmasın sen ve evleneceğin adam borca girin sonra yavaş yavaş ödersiniz kafanız rahat olur
Evet bizede bunu söyledik kabul etmiyorlar çok ilginçler. Şimdiden soğudum ailesinden
Allah yardımcın olsun değişik bir aileye denk gelmişsin
Teşekkür ederim canım
Ben kürdüm öyle bisi yok geline takılanlar gelinin erkeğe takılanlar erkeğin gibi bi mantık var
Erkeğin olanlar kime gidiyor ailesine mi anlamadım
Yok erkeğin kendisine, bizde bu yapılsa var ya o aile toplumda o kadar hor görülür ki bi çocuklarını bile evlendiremediler denir. Asla duymadım böyle bir şeyi tam tersi altınlarından yürüyemezsin o kadar çok takılır normalde
Olması gereken bu. Bunlar paraları alıp yapıyor kafaları nasıl işliyor anlamadım
Ruhları düşük gelirli herhalde
Şeytanlık peşinde ruhları ahahaha
Zaten eğitimsiz Kürtler ve eğitimsiz Urfa Arapları ve Mardin Arapları bunların ailesi paraci hep
İki şehir de değil ama gerçekten para göz gibiler şimdiden soğudum ailesinden. Sevgilimi çok seviyorum ama ailesi cidden saçma sapan olay peşindeler
Aile işi bozar
Böyle devam ederlerse kusura bakmasınlar kendilerine başka enayi bulsunlar
Tamam
Çok sinirliyim ahsjjcob
Sizin sorununuz iyi geceler size
Öyle bir şey yok uydurmuş sanki
Sanmıyorum düğünde takılan parayı alırlarmış ailesi ve düğün salonu fotoğrafçı vs onları ödermiş
Kurtle evlenilmez boş ver
Hak vermeye başladım gerçekten