Kendime kafa tatili verdim öğle arasına kadar. Dertleşmek konuşmak isteyen varsa yazabilir, xper'i yetmeyen eklesin ben yazarım :)
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Saçma sapan şeyler yazan çok olur. Cidden kafanız kaldıracak mı? :)
Saçma sapan yazanlara 1-2 yazıyorum, sonra bakıyorum kafam almayacak o muhabbeti ghosting yapıyorum :)
Yine de kafa tatili verdiğiniz bir zaman için baş ağrısı değil mi? :)
Yoo, şu an yapabilecek başka bir işim yok. Evde tekim, bilgisayar başında takılmak istiyorum ve canım bir şey izlemek veya iş yapmak istemiyor. Hatta keyifli bir muhabbet olursa bu zaman dilimi benim için çok verimli ve güzel bile geçebiliyor.
Evet son dediğiniz de haklısınız. Umarım çoğunluk arasındaki o azınlık denk gelir :)
Önceden böyle 3-4 başlık açtım, birisinde çok iyi biriyle denkleştik mesela. 1-2 hafta sohbet muhabbet iyi oldu. Farklı şehirlerdeydik, yoksa yüz yüze bile buluşacaktık.
Yani bilemedim. Ama umarım istediğiniz dilediğiniz gibi olur. Böyle sorulara goy goycu tayfa çok gelir:)
Yok bana pek denk gelmiyor, erkek olmam ve yaşım dolayısıyla uğraşmıyorlar sanırım :)
Hala saygıylı gençler olması güzel:)
Saygıdan ziyade şimdi kim uğraşacak bununla, kesin atar gider yapar bize diyorlar tahminen. Halbuki pamuk şekeri gibi adamım :)
Atar gider değildi genç tabiriyle kafa açar diyor olabilirler:)
Olabilir, yeni nesli yakından tanıyorum diyebilirim. Az çok anlıyorum ve tahmin ediyorum onlarla konuştuğumda görüşlerime karşı ne düşündüklerini :)
Ben çok eski nesil değilim yeni nesille iç içeyim ama ben onları anlamıyorum:)
2-3 yıl öncesine kadar ben de onları hiç anlamıyordum ama yüzleşe yüzleşe, empati yapa yapa anlamaya başladım. Anlıyorum = hak veriyorum anlamında değil, halen düşüncelerini ve yaşayış tarzlarını garip buluyorum ama en azından alıştım diyebilirim :)
Yobaz mıyım acaba 😂😂😂
Yok yok kesinlikle yobazlık değil bu. İki kuşak arasına çok ciddi farklar var, şu an 30+ yaşındaki insanların %80-90'ı 15-20 yaş grubunu uzaydan gelmiş farklı bir canlı türü gibi görüyor neredeyse. Bir anormallik yok yani sende eğer yaşın 30 civarı ise.
Yani olabilir. Ama fazla yüzeysel geliyorlar ciddiye almıyorum gibi :)
Evet öyleler zaten. Ben de çoğu zaman ciddiye alamıyorum tavırlarını ve düşüncelerini ama kabullenip onlarla beraber yaşamaya alışmalıyız. Ben şu an kabullenemeyen ama onlarla beraber yaşama ayak uydurmaya çalışan kişilerdenim :)
Tebrik ederim. Ben çoğu zaman algılarımı kapatıyorum :)
Zamanla alışacaksın ama. Hatta özellikle iş hayatında olan biriysen buna mecbursun, çünkü 5-10 yıl içinde çalışma arkadaşlarının yarısı z kuşağı olacak :)
Düşündüm de korkunç. Çünkü bu zamana kadar tek çalışıyordum :)
Korkacak bir şey yok, alışacağız zamanla her şeye alıştığımız gibi buna da :)
Yani evet ama umarım aklı başında bir nesil olurlar
Umarım, bunu ben de çok isterim.
Bu arada bak güzel muhabbetler yapılabiliyormuş, vaktimi kötü değerlendirmemişim değil mi seninle konuşarak? :)
Yani evet ama ben dert söylemedim ve ergen değilim 😂😂
Ben de konuda sadece dert dinleyeceğim ve sadece ergenler yazabilir dememiştim zaten :D
Dertleşmek isteyen ve sorunu olanlar demişsiniz ama 😂
Tamam dertleştik işte, dertleşme değil miydi aramızdaki konuşmalar :D
Detay bakınca evet dertleşme sorun bildirme gibi oldu :)
Ama sevdim muhabbetini, kafa dengi kızsın belli :)
Teşekkür ederim. Yani muhabbeti pek saran biri değilimdir aslında ama :)
Muhabbeti pek saran biri olmazken böyle isen, bir de muhabbeti saran biri olsan demek daha ne muhabbetler yapacaksın :)
Hahha teşekkür ederim. O sizin empatik olmanızdan kaynaklı olabilir aşmışsınız bazı şeyleri:)
Evet güzel bir tespit. 10 sene önceki benimle konuşsaydın çok daha katı çok daha düz yorumlar yapardım. Ama zamanla insan görüyor geçiriyor tecrübe ediyor, kafa yapısı da değişime açıksa bazı şeyleri aşmaya başlıyor.
Yani kendimi düşünüyorum. Ben bozuk saat misali çok nadir sizin gibi düşünüyorum sanırım
Biraz gelenekçi birisin tahminen ama mutluysan böyle de kalmalısın. Yaşın 30+ ise artık her şeyin az çok doğrusunu anlamış ve kendi hayat görüşüne göre ne iyi, ne kötü, ne gerekli-gereksiz kendince doğrularını biliyorsundur. Çok değişmene de gerek yok bence.
Gelenekçi bir yapım var evet. O yanımdan mutluyum. 30 yaşımın sonundayım. Kendimi tanımlamya başladım.
En güzel yaşlar bence, ne çok toy ne gençlik gitmiş. 30-40 arası insanın hem oturaklı hem genç hem de enerjik olduğu zamanlar.
Hem 25 kalmak isterdim 30 olmadan önce 😂😂😂
Ben 30-32 arasında kalmak isterdim. En güzel, en genç, en enerjik, en olmasa da iyi olgunlukta olduğum zamanlarımdı. Ama şimdiyi de seviyorum, 40 > 30 sonuçta :)
Hahhaha :)
O yüzden hep söylerim. Her yaşın bir güzelliği var en güzel yaşımdayım;)
Ben de bunu söylüyorum ama sanırım 55'ten sonra bunu pek diyemeyeceğiz. Nerede o eski günler diyeceğimiz yaşlar :(
O zaman içinde huzur evi planlarım var :)
Huzur evi için çok erken değil mi ya? 70'ten önce olmaz huzur evi, hatta kendine iyi bakarsan 75 :)
Tabi o yaşları görecek miyiz, önce bu önemli.
Kendimi çok görebilirim diye düşünmüyorım )
Pozitif düşünmek lazım böyle konularda :)
Yani hayırlısı ama 55 erkense 60 kesin :) ben torun sesi çocuk sesi kaos çekemem o saatten sonra ;)
Bekleyip gör bakalım, kendi evin mi huzur evi mi o zaman :)
Huzur evi diye düşünürüm bence o zamanda özelde güzel aktivitesi bol olan yerler var kendi yaşıtlarımla bol sosyalli bir hayatım olur
Yüzme havuzlu, oyun parkı olan, kaydırak falan olan bir huzurevi bulursun artık :)
O kadarı yoktur sanırım 😂
Belli olmaz, o zamana kadar z kuşağı bir girişimci açarsa huzurevi yapar belki böyle şeyler :D
Bir zahmet işe yarasınlar ama o zamana alfa kuşağı yetişir:)
Dert dinlemek için vaktiniz var mı?
Tabi ki :)
Bilmiş bilim konuştum ama geldim;)
Tam anlamadım bu son yazdığını ama dert dinlemek için beklemedeyim :)
İlk yorumlarda boş yapan çok olur falan demiştim ya ondan dedim ☺️
Senin boş yapmayacağına eminim, o vibe'ı vermedin hiç :)
Vibe falan yetişemem ben bunlara 😂😂😂😂
O havayı almadım demiş olayım o zaman :)
Çok yeni nesil oldu ondan dedim 😂
Anladım, ben de o yüzden vibe yerine hava yazdım :) Ee derdini yazmayacak mısın, başta dertleşecek vakit var mı demiştin. Bekliyorum özelde :)
Özelde yazarsam ben belli olurum mesaj atmayıp burdan yazmamın sebebi zaten bu anonim olmak
Hesabında tc kimlik numarası ve ev adresini mi paylaşıyorsun yoksa? Korkma yemem seni :D
😂😂😂😂 anonim kalmak daha iyi :) sorularda cevaplarda falan denk gelme ihtimali var
Nasıl uygunsa, buradan takip etmek zor, sohbet yavaş ilerler diye söyledim. Bir de özgürce fikir beyan etmek zor olabiliyor
Konu çok zor değil problemde belli de ben doğru kelimeleri bulamadım.
Şöyle soruyum bir yerden gidemiyorum ama orada mutlu değilim ama mutlu olduğum zamanlarda var. Zorbalıkta vsr aynı zamanda
İş yeri veya arkadaş ortamı... buna göre yanıtı değişebilir. İş yeri ise ve iş değiştirmek zor görünüyorsa ortam zorlaştıran şeylerden uzak durmak lazım. Zorbalığı da yöneticine uygun bir dille şikayet etmek lazım. Zorbalık neden var, kim veya kimler yapıyor bu da önemli tabi.
Arkadaş ortamıysa ve başka arkadaş ortamlarına sahipsen ortamı toksikleştiren arkadaş ortamından uzaklaşmak veya o ortamdaki sadece doğru kişilerle görüşmek çözüm olabilir.
Bunlar değil de ev ise aile ortamı ve kendi kurduğum çekirdek ailem
Ev ortamı ise ve zorbalığı anne baba yapıyorsa, iş şiddete gitmediği sürece annedir babadır deyip idare edilebilir. Ek olarak sakin zamanlarında onlarla oturup bu sorunu (sana zorbalık yapılmasını) konuştun mu bilmiyorum ama konuşursan işe yarayabilir.
Diğer yandan evlenmek veya maddi özgürlüğün varsa ayrı bir eve çıkmak da düşünülebilir.
Kendi çekirdek ailem derken eş ve çocuktan oluşan.
Sakin zamanda konuştum çok kez. Ne yazık ki şu an ekonomik özgürlüğüm yok 1 sene kadar daha da olmayacak. Sonrasıda piyasa durumuna göre olur umarım
Ooo o zaman hassas konular. Zorbalığı koca yapıyordur, zorbalık şiddet de içeriyorsa bunu yapan erkeğin kendisine de eşine de saygısı yoktur. Sebepleri nedir bilmiyorum ama karı-koca arasında böyle sorunlar çocuğa da kötü şeyler yaşatır. Ayrılın demek işin kolayı ama en zor olanı. Can sıkıcı ve içinden çıkılması çok zor durum, ne desem bilemedim :(
Bende bilmiyorum danışıyım demiştim.
Ayrılamam ki zaten. Yani benim durumum ya bu deveyi güdücem ya güdücem
O zaman eşinle aranızdaki sorunu çözmek için çabalamaya devam etmen lazım, sabırlı ve iyi niyetli bir şekilde uğraşırsan, onun da insani yönü kuvvetliyse çözersiniz umarım.
İmkansızı konuşuyoruz o zaman :(
:) :) gülücük olacaktı sondaki
Bunu yapmak imkansız ise beraber yaşamak neden imkan dahilinde? Bir şekilde çözüm bulunmalı bu duruma, gerekirse aileler bir araya gelip çözmeli. Ortada bir çocuk var, hadi sizi geçtim çocuğun o ortamda büyümesi bile üzücü bir durum.
Aileler işin içşne girerse durum dah vahim 😂
Öyle olmuyor, böyle olmuyor, nasıl olacak o zaman? Şu anki durumda nasıl sorunlarınız var? Zorbalık derken ilgisizlik mi, psikolojik baskı mı, hakaret mi yoksa fiziki şiddet falan mı oluyor? Ne sıklıkta oluyor, bir kavgalı bir normal misiniz yoksa hep mi böyle, bunlar çocuğa yansıyor mu?
Psikolojik baskı hakaret var. Çocuğa yansımıyor. Ama ne kadar olursa olsun çocuktan dolayı uykusuzluğun vermiş olduğu gerginlik oluyor üstümde bir de böyle şeyler yaşayınca sinirli olabiliyorum.
Arada toparlıyor gibi oluyoruz. Sonra başa dönüyoruz.
Benim ailemin umrı olmaz eşimin annesi zaten boşanmamızı istiyor
Baskı ve hakaretler neden kaynaklanıyor? Eşinin psikolojisi mi kötü, problemli biri mi? Yoksa aranızda çözümü zor anlamazlıklar mı var?
İyi bir insan aslında ama bende arada kafayı yiyor bilmiyorum.
İyi bir insansa düzelir aslında, iyi ve mutlu zamanında oturup çok sakin ve iyi niyetli bir şekilde konuşman iyi olur bence. Önce onu öv, gururunu okşa, onure et, sonra da sorunları dile getirip bunları düzeltelim diye konuş bence. Bu seansı 2-3 kez yaparsan bence olumlu yönde düzelmeler olur.
Sanmma ama denicem.
Teşekkür ederim başınızı şişirdim
Estağfurullah, keşke yardımcı olabilsem ama çözülmesi pek kolay bir konu değil. Allah yardımcınız olsun, mutlu bir yuva nasip etsin ve yuvanızı birlik içinde tutsun
Çok amin. Dinlemiş olmanız bile yeter. Vakit ayırdınız teşekkür ederim:)
Bir iyi geceler diyip kaçmaya geldim :)
Yeni gördüm, iyi öğlenler diyeyim ben de :)
Olsun o kadar yorumdan gözden kaçadabilirdi 😂
Yok bildirimlerden görürüm bir şekilde ama dikkatten kaçabilir de tabi. Her şey yolundadır umarım :)
Yolunda diyemeyiz ama değilde değil 😂😂😂😂 siz nasılsınız?
Beni boş verin ya, sizde her şey yolunda olsun lütfen :) Ben iyiyim, bir sıkıntı yok
Karşılıklı sohbetimiz var boşvermek olmaz :) yani o gün bir sinir boşlaması oldu gibi şimdi daha güçlüyüm
Tamam, hep böyle güçlü ol ve aranızdaki sorunları düzeltmeye çalış lütfen. Madem onun çabası yok sen çabala, yuvayı sen ayakta tut.
Ben elimden geleni kendimce yaptım.
İnsanız arada atıyor damar şimdi iyiyim kendisi bilir diyorum
Hayırlısı olur umarım her şey için.
Abi bı kiz var ben ona çok aziyorum aziyorum derken hoşlanıyorum yani ama utanıyorum napicam
Bu kadar ızdırap çekeceğine git konuş güzel kardeşim, dünyanın sonu değil ki. Konuşmazsan ve iş işten geçerse çok ahlanırsın, biz yaptık o hataları sen yapma. En kötü reddedilirsin, reddedilmeyi deneyimlemiş olursun. Ayrıca azmadan git konuş, samimi ve içten ol, ölçülü ol :)
Abi kız benden baya büyük 3.4 yaş ondan utanıyorum
O zaman riskli evet, ama baktığında onun da senden bir elektrik aldığını hissediyorsan bence uygun bir yolunu yapıp açılabilirsin. Tanıdığın biriyse muhabbeti kadın-erkek ilişkilerine getirip, yaş farklı nasıl etki ediyor ilişkilere, yaşça senden çok büyük veya senden küçük sevgilin oldu mu, sen nasıl bakıyorsun bu tip ilişkilere diye sorup görüşlerini öğrenip ona göre ilerleyebilirsin
dert babasımı oldunuz?
Öyle bir iddiam yok ama dert dinleyip kendimce yorumlayabilirim.