Eskiden çok dindardım, sevgili yapmazdım, kızların elini tutmazdım vs. Bunların aslında hiç bir zararı olmadığını gördüm ve dinden uzaklaştım. Hareketlerimi değiştirmekte zoelanıyorum tavsiyeniz var mı?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Senin din anlayışın karı kızmış zaten, şimdi dinden uzaklaştın diye karı arıyorum desene kısaca
5 vakit kıliyordum, neredeyse her şeyi uyguluyordum. Ama evet artık bir şeyden korumadiğını ve sadece hayatı zorlaştirdığını anladım.
en iyisi o halin. modernlik adı altında kendinizi çürütmeyin. Vesselam
Hiç istemiyorum artık o halimi. Bana sadece mutsuzluk veriyor. Bir mekanda gördüğum güzel kıza yürümeyeceksem neden gencim ben?
kafa yapın çok farklı. bu tarzda düşünen birine pek bişey anlatmaya gerek yok. yrni hayatın dabaşarılar kardeşim. en güzel kızları düşürürsün umarım
Farklı düşünen birine bir şey anlatamıyor musun yani? Herkes aynı düşünmez dostum
şöyle bi yorumları okudum. fikrin sadece kız. ben sana ne anlatayım ki dostum :) özendiğin tarafın fazlasıyla içinde bulunmuş biri olarak söylüyorum. Ahmeeeeet düşme :) maneviyatı hissederek islamda kal gerçekten mutluluk burada geçmiş için inanılmaz pişmanım bu arada
Ben de geçmişime pişmanım. Tam tersiyim ama. Maneviyatın manası yok. Bana sadece kaybettirdi. Sana bir kac ornekle anlatabilirim.
git dediklerini yap kardeşim gene mutlu olmayacaksın. şu an yaptığın kendini kandırmak. dediklerimi yaşayarak anlayacaksın zaten
Niye olmayayım. Çevremde sevgilisi olanlar hep mutlu. Onlar da mı mutsuz o zaman?
24 yaşındasın kendini başkaları ile kıyaslama. dediğim gibi git yapdediklerini yaşa ve gör
Bunu hiç anlamadilım. Yani digeŕleri mutlu ama. ben mi mutsuz olucam? Çok mantıksız bu
En azından bu hata oldugunu dusundugun seylerin altinda duygu var. Dinde ki olgularin hicbirinde duygu yok.
Nasıl zararı yok. Zararı var tabi gönül bağlıyorsun etkileniyorsun öyle. Kimbilir kaç kızdan etkileniceksin böyle yaparak kalbine zarar değil mi
Benim için önemli olan kendimi mutlu etmem. Sevgilisiz daha mutsuzum
Yaşın küçük galiba hakikatleri göremiyorsun
24 yaşındayım 😆 neymiş hakikat?
Dinde aslolan gelip geçici mutluluk değil hakiki gerçek mutluluktur. İnsan yalnız bir varlik değil sosyal bir varlıktır. Sevmeye ve sevilmeye muhtaçtır. Doğası gereği bu böyledir. Ancak haram sevgiler asla mutluluk getirmez unutma. Nice sevgililer var 10 senelik bile var ama işin ucunda ayrılıyorlar ve bundan çok büyük acı çekiyorlar. Bir insanı sevgiliyken tanıyamazsın çünkü. O sana hep iyi taraflarını gösterir. Sana tavsiyem dinin emrettiği şekilde biriyle hayatını birleştirmen. Yine her şey aynı sen tanıyacaksın ama bu tanıyacağın kişiyi birileri sana tavsiye edecek sende beğenirsen buna he diyeceksin. Aslında insanların gözünde büyüttüğü veya bilmediklerinden ötürü yanlış anladığı bir husus. Emin ol bu şekilde yaparsan daha mutlu olacaksın.
Bunun daba mutlu edeceginin bir garantisi yok. 8 sene sevgili olup sobra evlenenler de var. Sevgililerkn daha mutlu oldugunu gordugumde, haram sevda mutlu etmez diyemiyorum. Haramda huzuru ararsan huzur haram olur icin de bir gerceklik yok. Sevgilisi olanlarin cogu mutlu.
Tamam yaşa ve gör başka bir sey demiyorum sana seni bi kere şeytan ayartmış ben kul olarak elimden gelen buydu. Ama bir gün çok üzülürsen bu dediklerimi hatırla.
Neyi yaşayıp gıreyim. Çevremde sevgilisi olan bir sürü insan var. Hepsinin dediği mutlu ilişkim var. Mutlu ilişkiyi ben hak etmiyor muyum. Illa evlrnmem mi lazım. Mutlu ediyorsa din neden yasaklıyor bunlara açıklaman var mı?
Ben sana onlar mutsuz demedim. Mutluluklari daim olmayabilir dedim. Onlar ki gerçek yüzleri ancak evlendiklerinde ortaya çıkıyor. Sevgililiğin sonu nedir? (Eğerki ayrılmazsanız o da) evliliktir.10 sene sevgili olup evlendiklerinde anlaşamayıp ayrılıyorlar neden? Çünkü gerçek karakterleri ortaya çıkıyor. şu an mutlular çünkü her şey toz pembe ama hayat bu değilmSende yaşlanacaksın biz de. İşin sonunda kim yanında olacak? Hayırlı bir eşe sahipsen tabiki o.
Sevfiliyken evlenenlerin boşandığını nereden biliyorsun. Gayet mutlular ve evlendiklerinde de mutlulukları devam ediyor. Ayrıca islami usule göre evlenenler için de aynı senaryo gerçekleşebilir. Bunun sevgililikle ilgisi nedir?
şu an kanın deli akıyor ama sen buna rağmen salih bir kul olmayı seçersen Allah sana neden yardımcı olmasın? Iffetini korursan iffetli bir kız senin olur. İstemez misin ilkleri her şeyi seninle olan bir kiz? Yoksa senin gibi elden ele kucaktan kucaga atlayan sonrada bak cocuklarımın anası budur diyeceğin bir kiz mı istersin? Buna miden el verirse ben ne diyim ki daha sana
Boşanmasalar da mutlu bir evlilikleri olmuyor çoğunun dedim. Hepsinin böyledir de demedim üstelik.
Buna rağmen mi? Neden sürekli rağmen ile uğrasıyim? Iffetli kız yok denecek kadar az. Neden zor ile uğraşıyım? Kolay olsun istiyorum artık.
Kolay gelsin o zaman sana
Zihniyete bak
Ne varmış zihniyetimde?
afwrim