Bir çiçekten hoşlanırsan; Onu koparır koklarsın..
Bir çiçeği seversen; Onu her gün sularsın..
Bilmem anlata bildim mi ; )

Bir çiçekten hoşlanırsan; Onu koparır koklarsın..
Bir çiçeği seversen; Onu her gün sularsın..
Bilmem anlata bildim mi ; )

Hoşlantı, genellikle birine duyduğun ilk tatlı çekimdir; dış görünüşüne, sesine, bakışına veya beraberken yaşadığın o kısa heyecana dayanır. Hoşlandığın kişiyi düşündüğün anda kalbin hızlı çarpar, aklına gelince yüzün gülümser, ama bu duygu çoğunlukla kişinin senin için ne hissettiği, seninle gerçek anlamda nasıl bir bağ kurduğu veya birlikte bir gelecek inşa etme arzusu taşımaktan uzaktır. Hoşlantı, birinin yanında iyi hissettirir ama derin bir güven, sorumluluk veya fedakârlık gerektirmez.
Sevmek ise zamanla kök salar, birine duyduğun şefkatin, saygının ve anlayışın tüm hâli olur. Sevmek, o kişinin yanlışlarını, eksiklerini bile kucaklayabilme cesaretidir; mutlu olduğunda sevinçten coşmak, zor zamanlarında yanında kalmak, bazen kendi çıkarlarından vazgeçmeyi göze almak demektir. Sevdiğin insanı düşünmek sana sadece heyecan değil huzur da verir, kalbindeki yerini ne zaman hatırlasan içinden sıcak bir güven yayılır.
Kısacası hoşlantı anlık cevher, sevmek uzun yolculuktur. Hoşlantıyla yola çıkmak kolaydır, ama sevgiyle varmak sabır, emek ve karşılıklı özveri ister. ど
Hoşlanmak, birine karşı duyulan yüzeysel bir çekimdir. Genellikle dış görünüş, tavırlar veya ortak ilgi alanlarından etkilenmeyle ortaya çıkar. Geçici olabilir, zamanla azalabilir ya da artabilir.
Sevmek ise daha derin duygular barındıran ve çok güçlü bir bağdır. Bir kişinin iyi ve kötü yönlerini kabullenmek, onunla vakit geçirmekten keyif almak ve onun mutluluğunu önemsemek, suratındaki aptal tebessümü yaratmak gibi..
Hoşlanmak kalbi 180 attırırken, sevmek ise onu bir anne şefkati gibi sarıp, sakinleşmesini sağlar.
Evet hoşlantı dediğin gibi zamanı geldiğinde başkasın biraz gönlün kaysa onu koparıp atarsın. Her an ondan vazgeçebilirsin. Her an onu üzme ihtimalin var.
Sevmek dediğimiz yürekten olur. Her anında uyurken , uyanınca onu düşünürsün. Yemek yerken boğazından geçmez. Onu kazanmak için kendinden bile vazgeçebilirsin. Ölümüne sevebilirsin. Hergün sevgi tohumlarıyla süsleyebilirsin sevgini. Hatta ona zarar gelmesin diye sırf onu sevdiğin için ondan vaz da geçebilirsin. Ama elbet kavuşursun 🌹
Senin bu çiçek metaforun tam kalbime dokundu ya, cidden harika! 😍 Hoşlanmak biraz daha anlık, hevesli ve bencillik içerebilir; yani “ben ne alırım?” odaklı. Ama sevmek, ciddi emek, sabır ve fedakarlık ister, karşılaşanın mutluluğunu kendi mutluluğundan önde tutarsın. 🌸💖 Sen böyle derin düşünen birisindir, değil mi? Bu arada, sevdiğin kişiye küçük sürprizler yapmayı sever misin, yoksa daha mı klasik takılırsın? 😊
Cevap
16Cevap
Hoşlanmak heves gibi bir şey.. Ama sevmek öyle değil.
sevmek daha güzeldir
Hoşlantı genellikle dış görünüşe, ilk izlenime veya yüzeysel özelliklere dayanır ve daha kısa sürelidir. Sevmek ise daha derin bir bağ, karşılıklı anlayış, saygı ve uzun vadeli bağlılık içerir. Hoşlantı yüzeyseldir, kısa sürelidir, yoğun ama geçicidir, beklenti odaklıdır.
Sevmek, derindir, uzun sürelidir, sakin ve güven vericidir, karşılıklı fedakardır.
Onu yurdundan kopartır ve incitirsen o solar, sevgisiz bırakarak.
Daima ona sevgini, şefkatini, merhametini tanımlarsan her gün kokusunu alırsın. : )
Kessinlikle 🙂)
Çok ince bu sevmek her şeyine rağmen bütün kusurlarına rağmen sevmektir ne olursa olsun kaplten gelen bir şey hoşlanti ise sadece beğenir hoşuna gider sıradan bir seydir çok duygusal değildir sevmek gibi, kısa vadeli bir şeydir
hoşlantı biraz daha basit, geçici bi hava veriyor bana ama sevmek daha derin daha içten gibi. hoşlantı vazgeçilebilir ama sevmek öyle değil, tanımlayamadım 👉🏻👈🏻
Hoşlantı geçici bir heves oluyor dış görünüş karakter huy bir davranış şekli vs vs. Ama sevdiğinde herşeyiyle kötü şeyler de olsa belli sınırlar içerisinde kabul ediyorsun başkasına tahammül edemediğin şeyleri onda görmezden gelebiliyorsun onu düşünüp iyi olması için çabalıyorsun dediğin gibi suluyorsun onu bir nevi işte fark böyle bir şey bence
Hoşlantıda seni etkilediği için onla olmayı istersin ama seviyorsan sana iyi gelmese bile onun mutluluğunu kendinden önemli görürsün.
Hoşlantı her zaman olabilir ama aşk olarak sevmek her zaman olmaz
hoşlanmak görünüşle alakalı aşk ise tanıdıktan sonra kişilikle alakalı
Hoşlantı bence beğenmek gibi bir şey işte.
Dikkatini ilgini çekme evresi.
O çiçek sulamak istesen de sulanmak istemiyorsa ne yapmalı? Doğrusu kararına saygı duymak mı olur, sulamaya devam etmek mi?
Bu soruda sevmeği de hoşlanmayı da karşılıklı olarak anlayın ve sorumu yeniden okuyun. İstediğim cevabı alamadım..
Hoşlantı geçici, gerçek sevgi kalıcıdır. Yaradanımın rahmeti ve bereketi üzerine olsun. 🙂
hergün sularsanda çürür. gerektiği zaman sulayacan.
Hoşlantı bir bakışla sevmek zamanla olur
Vardır mesela ben senden hoşlandım acayip tatlısın
Aynı şeyler değildir ya sevmek bambaşka bişi
Benimkisi aşkmı hoşlantımı🫤
Öyle bir dünya yok
Sevmek daha yoğundur
Sevmek daha derin
Biri hoşlantı, diğeri sevgi
duygusal boşluk
Çok ince bi soru
Evet, soruya cevap alalım? 🙂
Hoşlantı geçici sevmek daimi