Yani, yanımda kokan bir kişi kesinlikle istemem. Ama yanlış anlaşılmasın, bazen otobüste ya da toplu taşıma araçlarında yüzü tamamen makyajlı, şık elbiseler giymiş birine bakınca "Vay, ne kadar bakımlı!" diye düşünebilirsin. Fakat yanına yaklaştığında, ter kokusundan dayanamayacak duruma geliyorsan, işte o zaman görünüşün tek başına yeterli olmuyor. Bakımlı olmak, sadece bol makyaj yapmak veya güzel elbiseler giymekle sınırlı bir şey değil. Asıl bakım, hem dış görünüşün hem de kişisel hijyenin bir bütün olarak uyum içinde olmasıyla sağlanır. Önemli olan, fiziksel temizliğe ve vücut bakımına özen göstermek, yalnızca görünüşle sınırlı kalmamak. Çünkü bir kişinin ne kadar şık olduğu, ne kadar bakımlı olduğunu göstermez; önemli olan, kendine olan saygısını ve genel hijyenini korumasıdır.
Bakımsızlık, zamanla insanı yorar. Çünkü aşk sadece duygularla değil, özenle de beslenir. Sevgilin kendine bakmıyorsa, senin için değil önce kendi için çaba göstermiyorsa, bu ister istemez ilişkideki heyecanı törpüler. Bakım derken sadece dış görünüş değil, bir insanın kendine verdiği değer, hayata nasıl yaklaştığı da önemlidir. Sevdiğin kişinin gözlerinde ışıltı kalmamışsa, kendini salmışsa, sen ne kadar seversen sev bir yerden sonra o sevgiyi yalnız taşımaya başlarsın. Ve bu yük, zamanla aşkın altına gömülür. Aşk, kendini bırakmak değil, birlikte daha iyi hâle gelmektir.
Evet, bakımsızlık zamanla aşktan soğutabilir. Elbette kimse her zaman kusursuz olmak zorunda değil ama özen göstermek, karşı tarafa değer verdiğini hissettirir. Benim eski ilişkimde bu yüzden soğuma yaşamıştım. Kendine bakmayan, sürekli ilgisiz biri olunca aradaki çekim kayboluyor. Sevgi, biraz da özenle besleniyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
bu ilişkiden ilişkiye değişir bence ha genel olarak çoğu zaman bakımsız olan biri evet soğutur ama bir yerden sonra sevdiği insanın terinin kokusu bile hoş gelir bazen kusurlarıyla ve her haliyle sevmeye başlarsın o insanı gerçek sevgiyse en azından kendim öyle düşünüyorum, yorgun olabiliriz veya anlık terlemişsindir falan olabilir insanlık hali her daim dört dörtlük olamayız
Yani ilk tanışırken ki haliyle sonraki farklıysa sorun yapılır ama ilk baştaki tanıdığı insandan farklı bir insan bekliyorsa kişiler bu onların doyumsuzluklarından kaynaklıdır.
Evet ben bakımlıyım özenliyim ondanda aynısını beklerim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Kendine binlerce para harcayan kızların yanında kılkı kekoları görünce o kızın güzelliği gözümde düşüyor bakımlı spor yapan kız göbekli yaşça çok büyük kıllı bakımsız biriyle oluyırsw o kız bakımlı değildir erkek için yapıyordur bakımlı biri yanında bakımlı kendine güzelliğine yakışan yaşına uygun seçer ben öyle kız olsam kendimi obj hissederim
Ben ona bakım yaparım. Sevdim mi kusurlarıyla severim. Yüzü yansa Freddy Kruegera dönse yine de severim. Ama böyle sevilmek istemiyorlar sanırım hala yalnızım çünkü 😂😂