Nasıl tekrar konuşabilirim?

Herkese merhaba. 1.5 yıl önce gayet ortalama bir ilişkim vardı yakın mesafe olarak yani buluştuk da 3 kere ve bu 2 ay falan sürdü, soğuk yaparak ayrıldım (zorunda kaldım) ve o zaman kız beni hâlâ seviyordu ve ben de seviyordum ama muhtemelen o aldattığımı düşünmüştür. Ailevi sebeplerden dolayı girdiğim depresyon neticesinde uzun bir süre çoğu kişiyle muhatabı kestim, konuşmadım ve bozuştum. Depresyon nedir bilirsiniz çok amansız bişey şimdi bunu boş verin gelelim konuya. Bu kız +1.5 sendedir hiç aklımdan çıkmadı, ne zaman çıktı desem rastgele bir anda aklıma geliyor ve uzun uzun düşüncelere dalıyorum. Kızla yaşadığımız yer arasında uzun bir mesafe yoktu ama bu sene üniversite okumaya gitmiş ve ailesi ders ve notlar konusunda baya baskıcı, geçen ay konuşmaya çalıştığımda "mental olarak yorgunum dersler falan, bu mentalle bir ilişki istemiyorum, ayrıca uzak mesafeden de çok zor" demişti. Eskiden aklımdaydı ama yakın zamandır aklımdan hiç çıkmıyor; iş yaparken, kafamı yastığa koyunca, yemek yerken, motor sürerken her yerde aklımda. Hem içimde kıza karşı yapmış olduğum haksızlığın vicdan azabı hem de kendi aptallığımın siniri var bu da o kıza karşı öyle bir ilgi duyduruyor ki bana gözüm kimseyi görmez oldu, dünyanın en güzel kızı da gelse yani iki sohbet etmek istemiyorum ondan hariç biriyle, ve bu kız benim için gerçekten özel hem hayatımda buluştuğum ilk kız arkadaşım ve konuştuğum diğeri kızlara kıyasla zamanında bana en çok değer verendi gerçekten seviyordu. Aradan geçen+1.5 sene yılda konuştuğum bir kaç kız oldu kendi istekleriyle; hiç biriyle de buluşmaya tenezzül etmedim, gitmedim. Hiç birine karşı duyduğum ilgi bahsettiğim kıza nazaran şu an ona olan ilgimin %1 i kadar olmadı. Benim bu kızla ne olursa olsun konuşmam lazım bi şekilde kabul ettirmem lazım kedimi; ortamım yok, kızlarla zaten muhattabım bile yok Instagram hesabımda 60 kişi var kız olan kuzenim bile yok. Uzak mesafeden falan aldatacagimi düşünmesin imkan vermesin inansın diğer kızlar umrumda bile değil. Ne olursa olsun beni bu depresyondan çıkaracak olan tek şey onunla konuşmam olur yoksa kendimi her zaman kötü hissediyorum ve öyle de devam edecek sanırım. Lütfen yargılayacak olanlar yanıt yazmasın zaten sağlıklı bir düşünce yapısına sahip değilim. Gerçekten yardımcı olacaklar için yazdım bunu çünkü öyle bir durumdayım.

Nasıl tekrar konuşabilirim?