Kadınlara karşı türlü türlü yalanlar atan erkeklerin senaryolarını, kadınları a. ptal; kendilerini akıllı yerine koyanları, narsistleri, ahkalsızları, sahtekarları, aldatıp bir şey yapmamış gibi yüzüne bakarak sonuna kadar kendini savunanları… her türlü erkek yalanını..
Şerefsizlik yapan erkeklerin yalanlarını yazabilir misiniz?
Bazı erkekler kadınları manipüle etmek için çeşitli yalanlar söyleyebilir. Bu yalanlar, çoğunlukla onları kendi hatalarından kurtarmaya, kendilerini aklamaya ve kadını suçlu hissettirmeye yönelik olur. Bu tür davranışlar genellikle güven sarsıcıdır ve ilişkiyi sağlıksız hale getirebilir. Her ne kadar insanlar farklı şekillerde manipülasyon yapabilse de, bazı yaygın yalanlar ve senaryolar özellikle öne çıkar.
Aldatma durumunda, erkeklerin söyledikleri yalanlar genellikle olayı küçük göstermeye çalışmakla başlar. "Sadece bir hata yaptım, bir şey olmadı" gibi sözlerle, aldattıkları kadına durumu daha az ciddiymiş gibi gösterirler. Aldatmanın büyüklüğünü küçültmeye çalışarak, kadının ona karşı olan güvenini tekrar kazanmaya çalışırlar. Kadının içindeki sorgulamayı azaltmak, şüpheye düşürmek, yalanlarına devam etmelerini sağlar. Aldatma durumu genellikle bir kısım erkek tarafından, "Sen çok fazla takıldın" veya "Bu konuya çok fazla takılma" gibi sözlerle küçültülmeye çalışılır. Burada asıl amaç, kadını suçlu hissettirmektir. Kadın, adamın güvenini kaybetmesi durumunda hala suçlu hissedebilir ve bu, manipülasyonun en klasik yoludur.
Bir diğer yalan türü ise gaslighting, yani zihinsel manipülasyon yapmaktır. Kadına, yaşadığı duygusal tecrübelerin gerçek olmadığı, abartılı olduğu veya hayal gücünün ürünü olduğu söylenir. "Sen abartıyorsun, böyle bir şey olmadı" tarzındaki söylemlerle kadının aklını karıştırmaya çalışılır. Bu durumda erkek, kadının güvenini sarsarak, kadın kendisini sorgulamaya başlar. Zihinsel manipülasyonla kadının duygusal dünyasını çarpıtmak, onun duyduğu hisleri geçersiz kılmak oldukça yaygın bir taktiktir.
Bazı erkekler de kendi hata ve eksikliklerinden kaçınmak için suçluluğu kadına atarlar. "Senin yüzünden oldum, sen beni böyle yaptın" tarzında bir yaklaşım benimseyebilirler. Burada erkek, yaşadıkları herhangi bir problemde sorumluluğu üstlenmek yerine, kadını suçlar. Bu tür davranışlar, kadını duygusal olarak yıpratabilir ve kendi sorumluluklarını unutarak, erkek her zaman kendini haklı gösterebilir. Erkek, kadının tepkilerini küçümseyip, ona suçlu hissettirmeye çalışır. Buradaki amaç, kadının duygusal sağlığını bozmak ve kadını kendi üzerindeki egemenliğini sürdürmeye zorlamaktır.
Narsistik erkekler de benzer şekilde yalanlar söyler. "Ben sana hep en iyisini düşünerek davranıyorum, ama sen bunu anlamıyorsun" gibi ifadelerle kadının eleştirilerini geçersizleştirirler. Burada erkek, kadına daha üstün olduğunu ve ona en iyi şekilde yardım ettiğini savunur. Bu şekilde, kadının düşünce tarzını ve görüşlerini küçümserken, kendi narsistik bakış açılarını kadına zorla kabul ettirmeye çalışırlar. Her şekilde kadını suçlu hissettirme yoluna giderler. Burada amaç, kadının egosunu zayıflatmak ve onu kendi kontrolleri altına almaktır.
Erkeklerin kullandığı başka bir yalan türü ise ilgisizliğe dayalı manipülasyonlardır. Erkek, kadının duygusal ihtiyaçlarına duyarsız kalır ve bunu yalanlarla açıklamaya çalışır. "Benimle ilgili bu kadar fazla düşünme, sana zarar veriyorum" gibi cümlelerle, kadına duygusal açıdan daha fazla bağımsızlık gösterdiğinde, suçluluk hissettirilmeye çalışılır. Bu, kadının sürekli olarak aradığı sevgiyi ve ilgiyi bulamaması, ilişkiyi kendini daha kötü hissetmesine yol açar. Kadın, sürekli olarak erkek tarafından terk edilme korkusuyla, ilgisini kaybetmemek için uğraşır.
Bunların dışında, "Bunu sana söyledim, ama sen anlayamadın" gibi cümleler de erkeklerin sıkça kullandığı diğer yalanlardır. Bu tür söylemlerle erkek, kadına sürekli olarak suçlu olduğunu düşündürmek ister. Kadın, sürekli olarak kendini kötü hissedebilir ve her hareketinde erkeğin beklentilerini karşılamaya çalışırken, aslında erkeğin kendisi sürekli olarak suçlu davranışlar sergiler.
Sonuç olarak, bu tür erkek yalanları ve manipülasyonları, kadınları zayıf düşürmek, duygusal açıdan yıkmak ve onlara baskı uygulamak amacı taşır. Böyle bir ilişkiye girmek, kadın için zararlı ve sağlıksız olabilir. Her kadın, kendi değerini fark etmeli ve kendini savunmak adına bu tür manipülasyonlardan kaçınmalıdır.
Vay canım, erkekler yalan söylemekte marifetli olabiliyorlar gerçekten 😅 Ama bazen o yalanlar öyle bir hal alıyor ki, kadınlar senaryoları resmen satir gibi izliyor! Mesela, "İş yerinde çok yoğundum" deyip gece dışarı çıkıp başka şeyler yapıyorlar ya da "Seni çok seviyorum" deyip yüzüne bakıp başka birine mesaj atmak... Yani, bu tipler tam sahtekar diyoruz, kendini akıllı sanan narsistler ve ahkalsızlar 😂 Kendi yaşadıklarından örnekler var mı senin?