- Aşk İlişkileri konusunda 269,2b cevap paylaştı.
u 1 yıldüğün yapmam ben sade nikah yeterlidir.. ama kişiye göre değişir Düğün yapıp yapmamak tamamen çiftin kendi tercihine bağlıdır. Yasal olarak evlenmek için sadece resmi nikah kıyılması yeterlidir. Düğün, evliliği kutlamak, sevdiklerinizle bir araya gelmek ve bu özel günü paylaşmak için yapılan sosyal bir etkinliktir. Düğün Yapmanın Nedenleri: Kutlama ve Paylaşım: Evliliğinizi sevdiklerinizle birlikte kutlamak, mutluluğunuzu onlarla paylaşmak isterseniz düğün iyi bir fırsattır.
Özel Anılar Biriktirmek: Düğünler genellikle unutulmaz anılarla doludur. Fotoğraflar, videolar ve sevdiklerinizle geçirdiğiniz zaman ömür boyu hatırlanacaktır.
Aile ve Arkadaşları Bir Araya Getirmek: Düğünler, farklı çevrelerden aile üyelerini ve arkadaşları bir araya getirme fırsatı sunar.
Gelenek ve Görenekler: Bazı aileler ve kültürler için düğün yapmak önemli bir gelenektir. Bu beklentileri karşılamak isteyebilirsiniz.
Düğün Yapmamanın Nedenleri: Maliyet: Düğünler genellikle yüksek maliyetlidir. Bu bütçeyi ev kurmak, balayına gitmek veya başka öncelikleriniz için kullanmak isteyebilirsiniz.
Stres ve Organizasyon Zorluğu: Düğün organizasyonu zaman alıcı ve stresli olabilir. Bu süreçle uğraşmak istemeyebilirsiniz.
Sade Bir Tören İstemek: Bazı çiftler daha sade ve samimi bir nikah töreniyle evlenmeyi tercih ederler.
Farklı Öncelikler: Belki de enerjinizi ve kaynaklarınızı evliliğinizin ilk yıllarına odaklamak istersiniz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılGösterişi sevmiyorum, sadeliği severim, mütevazı bir hayatı seviyorum, her şey sade olsun isterim, kalabalık ortamlar beni geriyor, çalgı çengi kafamı şişiriyor, onun için sade nikah en iyisi, düğün gibi şatafata gerek yok, bomboş kalabalıklar ve orada olmak zorunda oldukları için oradalar, adet yerini bulsun diye, benim de düğünüme gelenler olsun diye, halbuki bizi gerçekten seven kişiler eşlik etsin mutluluğumuza, zorunluluktan gelme olmasın ve gereksiz masrafa da girilmesin lakin bununla beraber tabii ki gelinlik giymek isterim, illa o gelinlik beyaz olacak diye bir kaide de yok, neden beyaz gelinlik giymek zorunda olalım ki, bu adeti kim çıkarıyor, kim kuyuya bir taş attı da biz ona göre ilerliyoruz, velhasılkelam düğünsüz ve sadece sevdiklerimizin olacağı küçük sade bir nikah olmasından yanayım
00 Yorumla
1 yılEvlilik yapacak olursam sade bir nikâh akdi yapıp balayına giderim diyordum ama tekrar düşündüm de neden? Karar verdim yüz yaşında bile evlenecek olsam sevdiğim erkekle evliliğimi kalabalık ve eğlenceli bir düğünle kutlayacağım, ben açık ve net söylüyorum düğünsüz olmaz, şöyle herkesin katıldığı, birbirinden güzel ve lezzetli yemeklerin olduğu, herkesin eğlenip mutlu olduğu şahane bir düğün isterim artık bundan sonra.. İnsanlar evli bile olsalar düğün yapmadan evlendilerse kaçıncı yılda olsalar bile telafi düğünü yapıyorlar, ben sevdim cidden bu olayı çok güzel ben de yapacağım 😃✌️
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
1 yılAile arasında bir eğlence isterdim açıkçası masrafı en az olanından düğün gibi masrafı işlere gerek yok
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. İkisini de 😅😅sonuçta bir kez evleniyorum ve aile geleneğimiz zaten ilk önce nikah sonra düğün
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Düğün istemiyorum ve sevmiyorum. Çünkü insanları sevmiyorum. İnsanlar eğlensin diye de yapmak istemiyorum!
Fakat sevdiğim hayatıma giren kadın önemli, ona bağlı! O nasıl isterse!00 Yorumla Önce gelin adayı bulunacak da sonra belirli bir noktaya gelinecek de zor o iş ama illa ki seçeceksem nikahı seçerdim.
Nikahın en azından resmi bir kayıt olması açısından bir anlamı var.
Düğünde ben bir anlam bulamıyorum. Her yıl zaten pek çok düğün oluyor ve bir insanın evlenebilmesi de kutlanacak bir başarı değil bence 😂
Güncellemendeki düğün diye ısrar eden tahminen yapmazsak elalem ne der düşüncesi veya maddi sebeplerledir 😀
14 YorumlaNikah. Çünkü ; düğün eğlenmek için vardı. Şimdi bunu tam tersine masraf oldu. Düğün salonu sahibine kuzenim 150 k verdi. Bu gerçekten enayilikten başka bir şey değil. Kuzen 150 k , kız tarafı 100 k etti 2 günde 250 k. O salona vereceğime gider tatilimi yapar eşimle bir güzel gezer keyfime bakarım. Üstelik döndüğüm de borçları nasıl ödeyeceğiz diye düşünmek yerine daha iyi şeyler için değerlendirirz. Gerçekten yap nikah en güzeli. Zaten insnalar mutsuz artık eskisi gibi düğünler de yok.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bunu bir erkeğe sormuyorsunuz dur? Şayet soruyorsanız :D Ya... Hiç zahmete girip de uğraşmaya gerek yok direk bir poşete koyun verin falan der yani...
14 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sevdiğim kadına derim düğün yapmak istemiyorum Peygamberimizin yolundan gidiyorum benimle bir ömür bir yola var mısın diye varsa devam ederiz yoksa Allah'a emanet ❤️🤲
115 Yorumla- 1 yıl
- 1 yıl
Kendin diyorsun
- 1 yıl
Evleneceğiniz kişi, size ailenizin konforunu sunmak zorunda değil.
Ne eşiniz anneniz gibi,
Ne de eşiniz babanız gibi size davranmak zorunda değil.
Bunu isteyen kişi, kendi çocukluğunu sürdürme fantezisi içindedir.
Evlilik,
Sorumluluk, olgunluk akabinde de mutluluktur..
Ebeveyn bayrak devri değildir.
- Aşk İlişkileri konusunda 7,7b cevap paylaştı.
1 yılBana kalsa sadece nikah yaparım ama hayata gelme amacı halay çekmek olan akrabalarım beni idam etmesin diye mecburen yapacaz some aşiret problems :D
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılevlenmeyecegim icin onemi yok. :) ama evlenenlere tavsiyem en az evlendikten 6 ay sosyal medyadan uzak dursunlar
15 Yorumla- 1 yıl
ne guzel insanlar var yahuu.
- 1 yıl
yeni nesil aliskanliklarindan vazgecmeden evliligi yurutmek istiyor. Sanal ortam onlar icin vazgecilmez kacis noktasi. Evlendiklerinde daha guven ve alisma ortamina sahip degilken takip listeleri mesajlar ortaligi karistiriyor. en dogrusu bence bu en az 6 ay sosyal medyadan uzak durmalilar
1 yılBu soruya çoğu kişi nikah der iş ciddiye binince düğün mutlaka yapılır ( yorumlara bakmadan yazdım. Bakalım doğru mu söylemişim :) )
17 Yorumla- 1 yıl
Yorumlara baktım da harbi deşiğim gibi shshshs nikah diyenlerin %99u düğün yapar. %1 de Türkiye’nin gelecekteki aydınlık yüzüdür net
- 1 yıl
Evet ama öyle çok değil bence. Halkımız pandemide bile önce nikah yapıp düğün salonlarına izin verilince nikahın üzerinden 6 ay-1 sene geçmiş demeden, hamileyim artık ne düğünü demeden düğün yaptı. Bu da bir gerçek
- 1 yıl
Gösterişi seven milletiz maalesef ☺️
- 1 yıl
☺️☺️
- Aşk İlişkileri konusunda 10,3b cevap paylaştı.
1 yılBu konu ile ilgili cevap sahibi kadın her zaman.
Ancak sen ne dersin derse nikah olması çok daha mantıklı.
Bir ev parası oldu galiba.
Evi olmadan ev parası harcamak.
Zor gerçekten insanoğlu bu kadar zorlanmamıştı.20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 696 cevap paylaştı. Benim imtiyazıma bıraksalar nikah derdim ama bunun için kimseyi ikna edemem ne demek düğün istemiyorum çıldırdınmı biz yıllardr düğünlere gidiyrz çocuğum evlensin bende düğün görümden başlar konu uzar da uzar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. İkisini de yapmam 😅 Sade nikah Tercih ederim sadece
12 Yorumla
1 yılAşırı olmayacak bir düğün. Zaten aile fertleri düğünlerimiz oldukça gösterişli oluyor artık düğün izlemeye doydum yıllarca. Sade ve gösterişsiz olmalı.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 911 cevap paylaştı.
1 yılDüğün işi rezillik bir de sadece o oynamalar orada kalsa... İstenildiğinde videoyu alıp evde de izlenilebiliyor artık, varın s*pık olan insanın ne yapacağını siz düşünün ve çok güzel bir söz duydum bu yıl içerisinde şöyle diyor; "haram olan haramdır herkes yapıyor olsa da, helal olan da helaldir tek sen yapıyor olsan da."
00 Yorumla
1 yılBir daha dünyaya gelsem evlenecek olsam kesinlikle sadece nikah yaparım. Düğün yaparak milleti eğlendiriyorsun yoruluyorsun değmiyor ki hiçbir şeye. O düğünde kaybettiğim zamanı gezerek harcarım daha iyi. Sonuçta düğüne bir sürü para harcıyorsun gelen takılar onu bile karşılamıyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 392 cevap paylaştı.
1 yılSade güzel bi nikah daha iyi. Düğüne harcanan parayı çok gereksiz bulurum onun yerine başka şeylere harcanabilir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Gösterişi sevmem, nikahtan yana tercihimi kullanıyorum ilerideki eşim hakkını helal et 🙂
10 Yorumla
1 yılBana göre sadece nikah ama aşiretim buna izin vermiyor ahsjah
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 785 cevap paylaştı.
1 yılSadece nikah benim için yeterli düğünleri sevmiyorum bana çok saçma geliyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılBen nikahciyim eskiden beri düğünleri sevmem aşırı gürültülü kafam kaldırmıyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılNikahla evlenip düğün ne harcayacağım parayla da yurt dışına tatile gitmek gibi bir düşüncem var.
10 Yorumla
1 yılBazısına nikah bile çok Rabbim huzur dersin kolay ve güzel olanından
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Bu zamanda direk nikah en iyisi hızlı ve seri olur..
10 YorumlaNikah olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ďüğünde olabilir duruma göre
10 Yorumla
1 yılİlk evliligm olacak olsaydı kesinlikle düğün derdm ama 2. Olursa ikimizn ortak kararı olur
10 Yorumla
1 yılDüğün yaparım altın borcu olanlar eğlence olmazsa gelmez
10 Yorumla
1 yılNikah benim için yeterli tabi karşı tarafı bilemem
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Sade bir nikah daha iyi bence o yüzden nikah diyorum
10 YorumlaNikah ! Düğün kadar saçma abuk subuk bir şey yok boşyere para harcıyorsun
10 Yorumla
1 yıldüğün yapma isteğimde geleneksel türk düğünü yok. şehrin içinde maganda gibi konvoy, davul zurna vb. şeyler istemem. az davetli bir düğün yeter. maksimum 200 kişi. takı töreni, erik dalı ve roman gibi abuk şeylerin olmadığı bir tören. :)
02 Yorumla- 1 yıl
yeni türk düğünü anlayışını yaratıyorum :P
1 yılHer kadinin hayalidir gelinlik giymek. Sonuçta ömründe bir kez yaşıyacak bu ani. Ben sırf ekonomi kötü diye eşimi bu hakkindan mahrum bırakamam. O gülsün diye gerekirse borcun altina girer yine de her seyin onun istediği gibi olmasi için çabalarım.
00 Yorumla
1 yılİmkanım el veriyorsa düğün,
Beklentileri minimalist tutup, nikah yapıp. Yıllarca ödeyeceğim bir borç altına girmem, özellikle şöyle güvensiz bir ekonomik ortamda. Zaten çoğu kişi bu yüzden evlenemiyor. Beklentiler çok ve masraflı.00 Yorumla
1 yılYemeksiz düğün yaparım ben neden kendi egelencemde insanları doyurayim ki giderim sokakta yatan insanları doyururum. Nikah ta çok sıkıcı ya ne bil eğlenceli bir anı olmaz.
10 YorumlaDüğün kına falan çok saçma geliyor binlerce lira iki saat için boşa gidiyor gibi sade nikah en iyisi kınaya düğüne koyacağım parayla tatil yaparım veya altın falan alırım yani
10 Yorumlaay ben de bilmiyorum dkjfcjksdf insan bi yandan kaç kere evleneceğim yapalım bi düğün diyor ama bir yandan da masraf da masraf... aile arasında düğünümsü bi eğlence yapalım desen yakın akrabalar da kalabalıksa düğün yapmış kadar oluyorsun zaten
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
1 yılYıllardır savunduğum bir fikir var.
Asla düğün yapmamak. Tam bir para ve zaman kaybı. Hoş ve sade bir nikah, aile ve yakın arkadaşların olduğu bir yemek yeterli.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Her ikisini de gözüm almıyor.
Kalabalıklardan o kadar çok bunaldım ki biri dese ki sessiz sadâsız evlenelim Türk Filmlerindeki gibi, evet derim...
00 Yorumla
1 yılEvlenecek olsam nikah yaparım sadece ama kızın isteği veya ailesi ailelerin durumuna göre de değişebilir bütün bunları karşılayacak durumun var zaten yani neden olmasın
00 Yorumla
1 yılBence ikiside çünkü insan bir kere evleniyor neden düğün yapmadım diye ilerde pişman olacağına yapsın daha iyi
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 875 cevap paylaştı.
1 yılBen her iki evliliğe karşı olduğum için ve bir daha evlenip de düğün ve nikah yapmayacağımı bildiğim için her ikisini yapardım
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı. Eğer evlenecek olsam tabiki düğün yapardım çünkü düğün ayrı bir duygu ayrı bir keyif ayrı bir eğlence oluyor ❤️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYani evlenmem ben ama nikah sadece yeterli.
20 YorumlaNikah yapardım ama gelinliği çok beğendiysem düğün isterim hehsh
10 Yorumla
1 yılNikah yeterli. Az insan çok huzur. Ayrıca gereksiz masraf
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı.
1 yılEglenceli boyle 50 kisi falan bahcede bir dugun olsun isterim
00 Yorumla Nikah yeterli ama büyükler adettendir diye düğün de istiyorlar
00 Yorumla
1 yılBence çok mühim önemli bi mevzu değil evlenmeden de yaşanır beraber
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı. Tabi ki nikah paramla rezil olamam herkes memnuniyetsiz şu zaman da
00 YorumlaSade nikah yeter , millet erik dalı oynayacak diye 2 kat masrafa giremem sjsj
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 832 cevap paylaştı.
1 yılben de nikah taraftarıyım ancak.. kızların bunu kabul etmesi mesele..
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
1 yılSadece sade bir nikah töreni isterim. Doğayla iç içe olabilir..
00 Yorumla
1 yılNormal şartlarda düğün ama ailem olmadığı için nikah
00 YorumlaBence direk nikah mantıklı zira çok masraf ve bu masrafı evlenenler evine harcamalı
00 YorumlaNikah yaparım düğüne vereceğim parayı da eşimle gidip tatilde yerim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 764 cevap paylaştı.
1 yılDüğünsüz sadece nikahla evlenmek isteyen bu kadar kız varsa biz niye bulamıyoruz 😅
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Bunu kız arkadaşımla konuşup karar vermek isterdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİlk evliliğimde de nikah yapmıştık yani bir daha olur mu bilmiyorum ama olursa tekrar nikah olur zaten...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKarşı taraf ısrar etti diye çok nişan attım... Karşı taraf istediği için düğün olacak diye bir şey yok...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılIkisini de yapmak isterim
10 Yorumla - Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne