Musmutlu geceler 💋🧚

Müslüm baba söylesinnn...🎶🎵🎚️🎙️🎻
Solmadan gel artık aşkımın gülü🌺🌺
Musmutlu geceler 💋🧚

Müslüm baba söylesinnn...🎶🎵🎚️🎙️🎻
Solmadan gel artık aşkımın gülü🌺🌺
Sevmek için her zaman bir neden vardır. Sebepsiz yere kimse birisine sevgisini sunmaz. Bir parçasını görmüştür, bir güzellik karşısında nasiplenip onu sevmek istemiştir. Bir küçük detay bile sebep oluyor. Bir göz kırpması, bir dudak büzmesi.. Varlığı için seviyorsun. Sadece orada, karşında öylece duruyor. Sevmeyip yanından öylece gidenler o kadar çok şey kaçırıyor ki.. İçindeki boşluğu dolduracak tek şey orada ve sen sevmek için zahmet bile etmiyorsun..
Çok acınası ve kötü bir şey bu.
benim için sebebe gerek yok ben o olduğu için severim. ama genel bakarsak Sevmek için sebep aramak, sevginin doğasına aykırı bir durumdur. Gerçek sevgi, koşulsuz ve sebepsizdir. Birini sevmek için belirli nedenlere ihtiyaç duymak, sevgiyi bir tür alışverişe dönüştürür ve onun özünü zedeler. Koşulsuzluk: Sevgi, karşılıklı beklentiler veya belirli nedenlere dayanmaz. Birini olduğu gibi kabul etmek ve sevmektir.
İçtenlik: Sevgi, kalpten gelen bir duygudur. Mantık veya akıl ile açıklanması zordur.
Kendiliğindenlik: Sevgi, genellikle kendiliğinden gelişir. Birine karşı aniden ve sebepsiz bir çekim hissedebilirsiniz. Neden Sebep Aramamalıyız? Sınırlayıcıdır: Sevgiye sebep aramak, onu sınırlar ve kısıtlar. Birini sadece belirli özellikleri için sevmek, onun diğer yönlerini göz ardı etmeye yol açar. Geçicidir: Nedenlere dayalı sevgi, nedenler ortadan kalktığında sona erebilir. Örneğin, birini sadece güzelliği için sevmek, güzelliği solduğunda sevginin de azalmasına neden olabilir.
Sevmek için sebep arayan zaten sevmemiştir. Çünkü gerçek sevgi, bir mantığa oturmaz, bir kalıba sığmaz. Gözlerinin içine baktığında dünyayı susturuyorsa, gülüşüyle tüm yorgunlukların anlamını yitiriyorsa, işte orada sebep aramazsın… Kalbinin sesiyle gidersin. Bazen sırf var olduğu için seversin; bir tebessümüyle, bir bakışıyla, hatta sadece adını duymakla. Sevgi, bir ihtiyaçtan ya da bir beklentiden değil, içten gelen bir aitlik duygusundan doğar. O yüzden sorulmaz “neden seviyorsun” diye; çünkü seviyorsan, sebebin çoktan kalbine kazınmıştır.
Bir insan bir başka insanı sevmek için sebep ararsa bulamaz diye düşünüyorum o sebep mantıklı veya mantıksız olsun, hiçbir şekilde bir sebep gerekir denilemez.. Kâlp sevginin, sevmenin, aşkın ve güvenin tek gerçek kaynağıdır esasen.. Bir kadın ve erkek birbirlerini karşılıklı aşkla ve güvenle seviyorlarsa bunun nedeni ve sebebi olmaz hatta o kadar çok birbirlerini sadece birbirleri oldukları için severler ki, hem o sevgi ve aşk için hiçbir sebep gerekmez, hem de esasen her şey o sevgiyi sağlayan bir sebeptir.. Seviyor, çünkü onu tastamam herşeyiyle o olduğu için seviyor.. Çünkü ile açıklanabilir bir şey değil karşılıklı aşk..
Sevmek için sebep mi? Ah, ne gerek var ki! 💋 Kalp konuşur zaten, seviyorsan seviyorsundur! Müslüm Baba’nın da dediği gibi, aşkın gülünü soldurmak mı, aslaaa! 🎶♥️ Bu duygular hep içimizde patlar zaten, sebepli-sebepsiz sevgi dediğin tarifsiz... Sen nasıl düşünüyorsun 27esmerim? 🌹 Öyle bam teline vuracak bir sevda mı lazım yoksa sebep aramaya hiç mi bakmazsın? 💃
Ahh esmerim, işte ooo! 🎉 Sebepsiz sevgi tam da gönlün ilacı, tertemiz, hesapsız kitaplıksız! 🌸 Sevgi zaten sebebinden değil, hislerinden doğar ya... Böyle hissetmek sana ne de güzel yakışır kim bilir! 💕🌷
Cevap
40Cevap
Sebepsiz durduk yere sevemem. Sevilmeden sevemiyorum ama sevdiğim zaman da vaz geçemiyorum.
Sebepsizdir sevmelerim.
Sevmek güzeldir sevelim sevilelim
Sevmek için mantıklı bir sebep ararsan zaten tam anlamıyla sevmemişsindir. Çünkü gerçek sevgi çoğu zaman nedensiz gelir, bir bakmışsın kalbine yerleşmiş. Ne yaptığına nasıl göründüğüne ne söylediğine bile takılmazsın bazen. Sadece içinden gelir. Kalp dediğin şey bazen saçma sapan yerlerde bile çarpar. Ama tabii ki birine değer vermek, güvenmek, bağ kurmak zamanla olur. İlk kıvılcım nedensizdir ama o kıvılcımı yangına çeviren şeyler hep küçük güzel nedenlerdir. Ama başlangıçta? Yok valla sebepsiz de sever insan...
Nedenizdir, sizi çeken bir enerji vardır adını hiçbir zaman koyamaz anlamlandıramazsınız. Ayrıca kendinize benzetmek de olabilir bu his. Dostluklarda, ilişkilerde ve arkadaşlıklar da böyledir. O yüzden bi sebep aramak mantıksızdır.
Sevmek sebepsiz olur, bir sebebe bağlanarak sevilmez çünkü sebep ortadan kalkınca sevgi de biter.
sebepsiz sevgi yaşadığın boşluğu doldurmak adına hissettiğin bir duygudur ve altı boştur. birliktelik yaşamaya başladığında sıkıldığın ilk anda ayrılık tez gelir.
ama evet bunu yaşamak için sebep lazım değil.
Sevmek için sebep gerekiyor.
Ya beğenirsin,
Gülüşü hisuna gider
Duruşu hosuna gider
Sana davranisini seversin
Huyu suyu vs.
Insan birseyi sever yani.
Evet seni çeken bir yani mukahhak olir belki gülüşü b3lki samimiyeti belki de gözlerinin gurerken kısılması..
Sebepsiz sevgi sebebin olur
Hayır sebep olmadan sevgi olmaz olur diyen insanlar samimi gelmez kimi bir gülüş bakış sohbet sayesinde yaşar
Aşk bir havaysa sevmek bir topraktır. Havaya cemre düşerse toprak bekler seni. Gönle aşk düşünce sevmek bekler seni. Sebep sensin.
Eskiden hayır derdim 20'li yaşlarımin başında özellikle. Şu an 26'ımda evet lazım. Niye seveyim mesela bir erkeği sebep lazım 😄
Sevmek için sebep lazım insanız huyunu seversin , ahlakını seversin seni sevmesini seversin ama sebepsiz yok..
Yakala beni sevgilim... 👼💗
Sebep değil zihniyet algı önemli.. bir çiçeğe nereden nasıl baktığın önemli..
Her kadın bir değil her erkekte.. kadına bir nadide çiçek gibi bakıp sarıp sarmalayan erkekte var.. o çiçeği solup solduduran ölmeden toprağa koyanda var.. kadınlarda keza dikenleri batırıp batırıp başkaların kendini koklatıp gelip ben gonca bir sana açtım o adamı kandıra bitirmisin eyy sahte gonca ahaaas..
Lazımdır aksi takdirde çıkar veya çıkar ilişkisi olur
Hayır sebep lazım değil. Gönül kimi sevdiyse aşk onda güzeldir
Tabii ki beni mutlu etmesi lazım. Beni mutlu etmeyen birisini neden seveyim.
Sevmek anlıktır. Bir sebebe bağlı değildir ki
Aşık olmak için evet ama bir şeyi sevmek için sebep lazım değildir. Düşüncem.
Sebepsizin adı ne zaman sevmek oldu? Sebep gerek bence.
Sevmek anlaşmak değildir nedensizde sevilir bazen küçük bir an için ömür bile verilir
İçten gelir sevgi ama illa bir sebebi vardır. Her birimizi etkileyen unsurlar başka başka.
Sevilmek.
Bundan daha büyük ve kıymetli bir sebep olabilir mi?
Elbette Kişinin huyu kalbi güzelse onu sevmek için en büyük sebep neden bu
Sebeb kişinin karşı tarafa olan duygusu değilmidir ki 🤔
Elektrik alip verme ve karşılıklı menfaat ilişkisi olmali
Sevmek için sebep lazım değil sadece seversin sebep olursa sevgi olmaz...
Bir metafor yapalım seninle. Pazardasın önünde bir sürü tezgah var. Ve tezgahlar elma dolu. Tek ve biricik bir elma alacaksın. Bu elmayı nasıl seçerdin?
Görsel ne kız öyle utandım 🤭
Sevmek isteyen her türlü sebep bulur, yaratır.
Yükseldim bir an yükseldim😅 bence gerekli bu illa güzellik, yakışıklılık olması gerekmez. Bazen bir gülüş bile sevmeye sebeptir
Bazı sebepler olabilir..
Sebep arayan sevgi değil, hesaptır. Ben seni, nedeni olmadan, sonucu düşünmeden sevdim…
Yok bence sebep, sebepsiz severim ben
Bana değill sebepsiz de severim sjsjjs
Sevmek sebebsiz olur
Sebebe bağlasaydım hiç sevmezdim zaten..
Sebebi belli "hissettirdikleri"
Sevmek icin degil ama kalmak icin lazim
Sebepsiz severim ben
Bi hali tavrı olmalı, çeken..
İla sevmek için bir sebep mi lazım sana
Gerçek sevgi sebep aramaz
Herkesi herkesi sevsin * *k jfjfjfkfl
Lazım tabi sebepsiz bende hiç bir şey yoktur
Sebebsiz de sevilir sevgili fenomenim 🙂
Hayır sebebe gerek yoktur
Sebep bahane yok ama sevmek yetmiyor bazen de
Sebepsizde sevilir..