Arkadaşlar yabancı erkek arkadaşım var (Hollandalı) bir yıldır birlikteyiz kendisi herhangi bir dine inanmıyor yani hayatımda gördüğüm en anlayışlı en nazik tam bir beyefendi birisi ve Kur'an hakkında da herhangi bir bilgiye sahip olduğunu sanmıyorum hiç bu konuda konuşmadık ama saygısı var bana oruç tuttuğumda ben de yemem sen yemezsen diyor niye diyorum olsun sen aç kalma tek diyor hahah ailem ile tanışacak yakında ama İslamı tanısın istiyorum bi yandan inanmasa bile bilsin istiyorum sizce ne diyip yapabilirim? Aşağıya bir yeni gelişme bıraktım 😂😂 Sakaryalı kızımız bile başarmış sıra bende
Güncellemeler
1 yıl
Soruya yanıt dışında her şey yazıldı Allah razı olsun.
nerden buldun ya ülkede erkek kalmadı mı müslüman olmasa evlilik falan geçersiz olacak.. ve evlensen bile zina olacajh haberin olsun.. yani o istemiyorsa ayrılmalısın
1
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Sorma :( ve evet bunu da anlatıcam eğer olmazsa ayrılmak istemiyorum ama aile zoruyla belki mecbur kalacağım şey
Valla napsam bilmiyorum inşallah ön yargılı olmaz beni dinler sağol bi doğru düzgün sen yanıt verdin ve evet yurt dışında tanıştık ben orada yaşamıyorum ama
Anladım.. Rica ederim ne demek.. ama olmasada ayrılma zor olacaktır ama yapacak bir şey yoken doğru o olur.. yani İnşallah istediğin gibi olur.. peki ailen ne diyor bu duruma
Bir kere şaka yaparak hafiften yabancı adam bulucam Alman bulayım bari bir tane evleneyim dedim babam güldü annem ciddiye almadı zaten bir ciddiye alsaydı anlardım da işte 😅😅
Öncelikle ilişkinizdeki saygıyı ve anlayışı takdir ediyorum, bu gerçekten önemli bir temel. Sevgilinizin inancı hakkında konuşmamanız doğal olabilir, fakat İslam’a olan saygısı ve merakına yönelik bir adım atmak güzel bir fikir. Ona, İslam’ı tanıtmak için baskı yapmadan, samimi ve doğal bir şekilde yaklaşabilirsiniz. 1. Sadece Paylaşmak: Onunla, İslam’a dair öğrendiğiniz güzel şeylerden bahsedebilirsiniz. Bu, onun bir şeylere ilgi duymasına ve daha fazla bilgi edinmesine olanak sağlar. 2. Kitap veya Belgesel Önerisi: Onun ilgisini çekebilecek bir İslam belgeseli veya İslam’ın temellerini anlatan bir kitap önerisi, konuyu daha derinlemesine keşfetmesine yardımcı olabilir. 3. Hikayeler ve Deneyimler: Kendi inancınızla ilgili yaşadığınız güzel deneyimleri paylaşarak, ona İslam’ı daha yakın bir şekilde anlatabilirsiniz. Onun soruları varsa, dürüst ve açık bir şekilde yanıtlamak da önemlidir. 4. Saygı Gösterin: Onun inancına saygı gösterdiğiniz gibi, siz de inancınıza ve değerlerinize saygı bekleyin. O, farklı bir inanca sahip olsa da, ortak değerler bulmak ve birbirinize saygı göstermek her ilişkinin temelini oluşturur.
Sonuç olarak, sevgilinizin inancı ne olursa olsun, onu tanıtmak ve saygıyla yaklaşmak, ilişkinizi güçlendirebilir. Gerçekten anlamak istemesi durumunda, onun bu konuda adım atmasını beklemek de önemli olacaktır.
Eğer sen inançlı biriysen sevgilinle çok geç kalmadan bu konuyu açıkça konuşmalısın çünkü islamiyetin bu konu hakkında ki hükmü kesin diye biliyorum, sevgilin Müslümanlığı seçmezse ve sende Müslümansan evlenmeniz dinen hiç doğru değil ama eğer sende inanmıyorsan ailenin inanıp inanmaması bu konuda bir engel değil evlenmenizde herhangi bir sorun yaratmaz
İngilizce çok önemli ya o açıdan şanslısın. Türk kızının neyini beğeniyormuş ki. Bi de belçikalıyla tanışmışsın hollandalıyla tanışmışsın sen nerde yaşıyorsun ki
@gizli Üye: ne bu yabancı sevalısı ya türk erkek neyinize yetmiyor.. adamlar orada sadece türk kızlarını kullanılıyorlar.. sizi evleneceğim diğe düşünüyorsunuz.. müslüman olmayanlar yapılan her şey haram girecek zina vs yani
Ya bak yakışıklı olayına hiç girmeyeceğim dış görünüş umurumda değil zaten, ama yabancı erkekle evli olanlar daha mutlu oluyor daha bi seviliyor daha bi değer görüyor gözlerinin içi gülüyor, yabancıyla evli olan bayanlara çok imreniyorum, ayrıca din umurumda bile değil yabancı koca gibi bi nimet bulmuşsun din sence ne kadar önemli olabilir ya? Ama hep dindar kızlar yabancı erkek buluyor, dini önemsemeyen kızlar da avucunu yalıyor. Çözemedim ben bu işi. Finli erkeği görüyorsun gelip türk kız için müslüman olmuş, ben müslüman olmasını da istemem onun dinine geçerim sorun olmaz. Ama şans yok işte.
İngilizceden kolay ne var ya Almanca değil Fransızca değil istesen öğrenirsin. Belçikalının eski sevgilisi Türktü bana hep onu anlatıyordu herhalde takıntı yapmış kızı ondan ama gerçekten çoğu kültürümüzü biliyor kime sorsan döner kebab diyip duruyorlar 😂 Benim akrabalarım var yurt dışında gidip geliyorum arada ama çoğunu tinder tandem gibi uygulamalardan buldum yani
Benim içinde din sorun değil pek aslında arada korku yaratıyor ama ailem bu konuda sıkı. Dediğim gibi sen ingilizceni geliştir eminim güzelsindir de sarışınlar bize nasıl çekici geliyorsa esmerler de onlara öyle geliyor özellikle sana diyim bu Finlandiyalılar, Hollandalılar ve biraz da İsviçreliler çok kibar çok nazikler illa bulursun. Türk erkekleri de iyiydi de... bir zamanlar
Keşke o kadar kolay olsa, sen nasıl öğrendin ki? Alman erkeklerin de türk kızı takıntısı var yok türk kızı yatakta iyiymiş yok egzotikmiş yok güzelmiş. İnsan şaşırıyor bi almanın türk kızı beğendiğine. Daha güzel kızlar varken türk kızını nasıl beğeniyorlar acaba?
bilmiyorum sen öyle gördüysen öyledir ama türk kızlarını sevgili ayağına kullananlarda oluyor.. kimin ne nasıl ne zaman ne yapacağı belli değil.. evet türk kızla evlenen çok haklısın o konu da ya siyahilerle evlenler var..
Bende şans yok knk bulamam yabancı erkek, ömrüm yabancı erkekle evli olanlara imrenmekle geçecek gibi görünüyor sana mutluluklar umarım din için öyle iyi bi adamı bırakmazsın mutluluk için bazen bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor, aileni de umursama bugün varlar yarın yoklar. Mutluluğa odaklan
Siyahi ilgimi çekmiyor avrupalı erkek bulunmaz nimettir bana göre, hem ruslar size nasıl güzel geliyorsa avrupalı erkekler de bize yakışıklı geliyor işte. Avrupalı erkeklerin türk erkekleri gibi uçkur peşinde olduğunu da sanmıyorum onların yetiştirilme tarzı bizimkilerden daha iyi, kızı sevgili ayağına kullanacaklarını sanmam, türk erkeklerine kıyasla daha efendi ve nazikler.
Ben ortaokuldan beri çok merak sarmıştım belki bilirsin selana miley falan dinlerdim hep sonra kurslar aldım yazın turizmde çalıştım hâlâ çalışıyorum yani sohbet konuşmak falan çok önemli hatta Mürsel ve Anna diye araştır Tlc programını izle 😂😂 aynı o adamdım başta konuşurken ama insan alışıyor hepimiz insanız zor bir şey yok
olabilir de ben rus sevmiyorum ya türk yeterli çünkü avrupa ya da diğer ülkelerinin kızlar bekaret önem vermiyor.. erken yaşta o yuzden tercihim türk.. bu arada erasmus gitenler kızlar avrupa erkekleriyle ililşki yaşamışlar adları çıkmıştı telegram falan düştü ondan dedim kullanıyor diğe
Biliyorum anna ile mürseli 🤣 your mom pat pat diye diye kapağı attı amerikaya şimdi öğrenmiştir İngilizceyi, ama hiç sanmıyorum ne ingilizceyi öğreneceğimi ne de yabancı erkek bulabileceğimi, hem beni napsın ki avrupalı
Çocuk deseki bana islamı anlat iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramazsın gelmişsin burada sevgilinin inancını sorguluyorsun çökelek
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
sorgulamıyorum sadece bir bilgisi yok ve öğrensin istiyorum öğrenmesine rağmen inanmak istemiyorsa ben onu yine severim neyine sorgulayayım benim inancıma karşı da iki cümle kuramayacağımı nereden biliyorsun saygılı ol
Bence sen İslâm öğren erkek arkadaşından önce bilmeden imân ediyorsunuz siz türksünüz isteseniz de müslüman olamazsınız
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Şunları nerden buluyonuz
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Valla sorma kaç tane ülkeden erkek gördüm yanlış anlaşılmasın hep konuştum hiçbirinden hayır çıkmadı hepsi şerefsiz sadece o amaç için konuşan erkekler vardı en sonunda o beni buldu öyle diyim