Güncellemeler
1 yıl
Sorun hastalığımın evlenmeye engel olması değil, sorun eş adayı olacak kişilerin bipolar durumunu öğrenince vazgeçecek olması.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bipolar hastaları kendilerini kabul edebilecek birini bulamaz mı? Eş bulabilmek için gizlememiz mi gerek?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Böyle bir sey gizlenir mi dalga mı geciyorsun, ben istemem
İlişkinin başında, tanışırken, ciddiye binince de söylenecek.
Evlenme kısmını bilmem ama bence çocuk yapmamaları gerekir.
Evlenecekse de nişanlısına önceden dürüstçe söylemeli.
Öğrenince vazgeçme hakkı var karşıdaki kişinin. Ama senin bu durumu saklama hakkın yok.
Çocuğa da bipolar bulaşacağı için mi? İş ciddiye bindiğinde söylenecek olsa bile tanıştıktan sonra uzunca bir süre söylenmemeli sanırım karşı tarafı kaçırmamak için.
Kendi adıma konuşuyorum: Ben evlilikten çocuk beklentisi olan biriyim ve bippolar biriyle evlenmek ya da çocuk yapmak istemem.
Bipolar hastaları her zaman durumlarını ilaçla kontrol altına alamıyor, "BAZEN" ilaç yetersiz kalıyor ya da belli bir noktadan sonra ilaç almak istemiyorlar. Öyle biriyle çocuk yaparak çocuğumun ahını almak, ona böyle bir kötülük yapmak istemem. Çocukta da bipolar olsun ya da olmasın, annesi ya da babası bipolar olup, mutlu olabilen kimse görmedim ben.
Hep psikolojik sıkıntılar yaşadılar, hayatları sekteye uğradı.
Benim %40 raporum sayesinde işe girmem dışında söyleme sebebim bile yok aslında. Bipoların hayatımda çok bir etkisi yok ama atağa geçmeden önce kendimi frenleyebiliyorum. Ama çocuk konusunda haklısınız çocuğum olursa onlar benim kadar kontrollü olamayabilir.
Abim bipolar hastası çok ağır kötü dönemler geçirdi ama saklamıyor. Yaza düğünü var
Ne güzel, hayırlı olsun.
Bipolarlar bipolarlarla evlensin
Nereden bulacaz ki 😅
Çoğu insan zaten öyle bence ya ama ya saklıyor ya haberi yoktur kendinden. d
Neden ki? Bunun tedavisi yok mu?
Tam tedavi olmasa da ilaçlarla kontrol altında tutuluyor.
İlaçlar daha kötü ediyor. Doğal tedavi yöntemlerine bak. Tarihte bundan muzdarip insanlar illaki olmustur. Hacamat olur, sülük olur, baska alternatif tıp yöntemleri olur. Maneviyatını arttırmak, dine yönelmek de bir yöntemdir mesela. İlaçlar en son seçenek
Ben ateistim ve ilaçlar beni olumlu yönde etkiliyor, şöyle ki ilacımı unutursam etkisini hissediyorum.
Allah hidayet ve sifa versin
İlaçların kırmızı reçete mi
Hayır.
Yapmaman gereken galan şeyler yapıyor musun veya kanma ihtimalin falan artıyor mu
Yok o kadar ağır değilim
Sorun ne peki
Yeni tanıştığım kişilere bipolar olduğumu anlatma sebebim ekpss ile memur olarak atandığımı söylemem. Başka türlü atandığımı söylersem sorun çözülür mü sence? Bu sayede bipolar olduğumu da anlatmamış olurum.
Hayır bak sorunlar ne küçük veya büyük anlatmam gerek çünkü seni tolere etmesi lazım
Benim bipolar hastalığımdan dolayı dışa yönelik çok bir sorunum yok, atak zamanlarımda heyecanlanmamdan ve olaylara aşırı tepki göstermemden anlıyorum ve kendimi frenliyorum yani kontrol altında oluyorum. Kendi içimde patlayıp sönüyor.
Kuramaz bence Delibal filmi bunun güzel bir örneği
Yan etkisi nedir
Depresyon kısmı normal depresyon, manik ya da duygu patlaması kısmında da kendimi kontrol ediyorum ama bacaklarım yerinde durmuyor bir de heyecan duyuyorum dilim dolanıyor. O yüzden kendimi off moduna alıyorum bi nevi.
Bence saçma bir düşüncedesin seven kadın hiçbirşeyi takmaz
Ama tanışırken böyle olduğumu bilirse baştan sevmeyebilir? "Bununla mı uğraşacam" diyip.
Sevgilim var ciddi düşünüyoruz onun böyle bir hastalığı olsaydı sorun etmezdim