Sana göre aşk nedir ve nasıl yaşanır?

Soruma yapay zekayla cevap vermeyin, yaşamak istediginiz hayalinizdeki aşkı anlatın.
12 Nisan 2025
Sana göre aşk nedir ve nasıl yaşanır?

Soruma yapay zekayla cevap vermeyin, yaşamak istediginiz hayalinizdeki aşkı anlatın.
12 Nisan 2025
Aşk, bence insanların kalbinde, ruhunda derin bir bağ kurma arzusundan doğan bir şey. Birini sevmenin ötesinde, o kişiyle tüm dünyayı paylaşma isteği, onun varlığında huzur bulma hali. Belki de en güzel yanı, bazen kelimelerle anlatılamayacak kadar yoğun, bazen de basit bir bakışla anlaşılabilecek kadar derin olması. Herkesin deneyimi farklıdır ama bir şekilde insanın kendisini en çok hissettiği, yaşadığı anların en yoğun olduğu bir hal gibi. Ben ilk aşık olduğumda 4 gün yemek yiyememiştim. Lokmalar boğazımdan geçmiyordu. Uyku zaten haram olmuştu. Üniversitedeydim. Telefon ne zaman çalacak diye beklerdim. Günlerce dua ettiğimi bilirim. Elimde dua kitabı ile gezerdim bir ara sürekli dua ederdim. Sonunda istediğim oldu. Aradan 23 yıl geçti. Aşkın meyvesi oğlumuz oldu. Aşkın en büyük anlamı bana göre sabretmek. Bir gün olacak gözüyle bakınca belki de o zaman oluyor.
Bana göre aşk bir adam için sevdiği kadına tapmalı hayatına aldığı hatunun her şekilde sorumluluğunu üstlenmeli baba ocağındaki düzeninden çok daha refah bir düzen sunmalı yoksa bu işe kalkışmamalı bir sorun olduğu zaman kolay yolu seçmemeli dertleri göğüslenmeli ve bunu ailem dediği kadına yansıtmamalı, ben şunu yaptım sen şu yap olmamalı, kadın üzüldüğü zaman onu dinlemeli sorun neyse beraber ortak çözüm bulmalı ve tabi en önemlisi bana göre kadınlar menstrüasyon dönemde iken erkekler destek olmalı köstek değil çünkü bu dönem kadınlar için çok ağrılı ve sancılı geçiyor ama ne yazık ki erkekler o dönemde yok oluyorlar niye anlamış değilim ben şahsen o dönemde sevdiğim kanının yanında olmak ve o dönemi özellikle rahat geçirmesini sağlamak için elimden ne geliyorsa yapmak isterim, ayrıca ben sen değil biz olma ilkesine uygun hareket edilmeli, sonsuz sadakat sonsuz güven sonsuz değer verilmeli verilmeli ki kadın kendini hiçbir zaman eksik ve yarım hissetmesin kusurlar kapatılmalı, kadın erkek için bir şey yaptığı zaman takdir edilmeli daha pek çok şey var da uzatmayayım🤭 kısacası adamlar kadınlarını taparak sevmeli ve adamlar kadınlarını mabedi olarak bilmeli bence
EİG seçtiğiniz için teşekkür ederim 🙏😊
aşk benim için sonsuzluk demektir. sevdiğim kadınla bir ömür mutlu yaşamak. onu her gördüğüm de kalbimin çıkacak gibi olması demektir.. onun için her şeyi yapmak bir bütün olmak ruhlarımızın huzur bulması demektir. ama bu zaman da gerçek aşkı bulmak çok çok zor maalesef. bu yüzden de pek inancım kalmadı zaten.
Teşekkür ederim annemm 🌸
Rica ederim annemm 🌸
Aşk bana göre aklın ve kalbin süreli yer değişimidir. Birine kalbini onlarca kriter veya sebep olmaksızın sadece gülümserken yanağında çukur oluştuğu için bile kaptırmaktır. Onsuz olan her anda onu aklına getirmek ona karşı bitip tükenmek bilmeyen bir merak duygusuna sahip olmaktır. Ondan uzakta olduğun her anı kendine eziyet onunla olduğun her anı da ödül sayabilmektir. Bence aşk ondan bir başkasını hayal bile ettiğinde midenin bunu kaldırmaması o yokken bile onunla değilken bile ona içten bir sadakatle bağlı kalabilmek demek
Ne güzel anlattın 💯
Teşekkürler😌
Teşekkür ederim 🙏😊
Rica ederim 🌸
Aşk, yeri gelir deli dolu kahkahalarda, yeri gelir sessiz bir bakışta saklıdır. 😍 Mesela benim hayalimdeki aşk, birlikte her anı dolu dolu yaşamak... 🤍 Bir gün sahil olursun onunla denk, bir gün dağlara tırmanırsın. Yani aşk, her adımda “iyi ki” diyebilmektir ya! Senin hayalindeki aşk nasıl, bunu merak ettim. 😊
Cevap
52Cevap
Günümüzde aşk, arzu ve şehvetin karışımı olmuş, diyeceklerim bu kadar...😀
Aşk; herkesi sevip saymaktır!
Aşk; insanın her türlüsüne gönülden tapmaktır...
Aşk; bir aileyi var edip dik tutmak için herşeyi göze almaktır!
Aşk; ANNE/BABA/KARDEŞTİR!
Aşk; sevgili/eştir!
Aşk; hayvan sevgisidir!
Aşk SEVGİDİR...
MENFAAT uzerine kurulu duygu düzenekleri asla aşk değildir!
Üreme harici cinsel münasebet ve ihtiraslar da aşk değildir...
Aşk; merhamet/paylaşmak/sadakat/vefa/fazilet/saygıdır.
Ve aşk HERŞEYDİR... ⭐⭐⭐
Bana Göre Aşk çok güzel ve tutkulu olmalıdır bir zaman aşık olup o aşkı son güne kadar götürmek Bence çok mantıklı karşındaki insanı öyle bir sevmelisin ki her gün yeniden aşık olup Bir önceki güne göre daha fazla sevmelisin sevgi aşk mutluluk huzur bunları Elle tutulur gözle görülür hale getirip Sevdiğin kişinin avuçların içine bırakman gerekir
Güzel tarif ettin 👍
Teşekkür ederim sağol ama eksik kalmış 😔
Ihhh geldik mi zurnanın zortladığı bizide zorladığı yere, hanım aga o kadar uzun zaman olduki unuttum desem yeridir eskiden olanla şimdiki aşk arasında da dünya kadar fark oldugu için hayal etmiyorum geldiği gibi yaşıcam kısmetseeee helvamız yapılmazsa imam pamıkla beklemezse inşallah
Allah gecinden versin ve inşallah güzel bir aşk yaşarsın
Aşk bence her şeyde uyum yakalamak birbirini anlamak bu güzel hayatı çirkinleştirmek değil daha da güzelleştirmektir aşk anlayana güzeldir anlayana özeldir.. gökyüzüne baktığın zaman farklı bir güneşle karşılaşırsın farklı bir geceyle..
Uyandığında gözünü açtığında aklına ilk gelen kişiler aslında aşk.. aşk çok sevmektir sevdiğin için de s. a. lak yerine koyulmaktır aşk..
Hangi aşk ne kadar süruyor be abi. Uyumun ve beğeninin yuksek oldugu biriyle birlikte olmak sans işi. Sevgiye odaklanın biraz. Hayal işi biraz da aşk :) çok uzun süre aşkı süren var mı cevrenizde eski topraklar hariç. Yoktur. Insanlar değişiyor maalesef.
Aşk onu gördüğün an heyecanlanman, konuşurken ne diyeceğini bilememen mantığını duyguların alt ettiği bir duygudur.
Aşk, nefesine hayat veren o duyguyu, karşındakinin gözlerinden alabildiğin duygudur... Gözlerde başlar, 6 duyu organını da doyurur, karşılıklı sıvı transferiyle akıııp gider :)
Vayy güzel tarif👍
Güzele, güzel tarif yapmak gerekmez miydi zaten :)
Teşekkür ederim iltifat için
<3 İltifat değildi ama sen öyle aldıysan kabul! ;)
Yokluğuna bile sadık kalmaktır 😇
Biyokimyasal olarak yüksek miktarda çikolata yemekle eş değer.🙈😁
Çikolata karşılamıyor aşkı yaaa
Aşk diye bir sey yok olan aşk da cinsellik seks zaten beyinler ammda peniste calisirsa ne olacak aşk sevgi sevgililik seks cinsellik olacak GÖRSEL zaten gösteriyor kendini kadinlar kizlar zaten cinsel seks objesi oldu
Ruh ikizini bulmak aynı hayaller ayni düsüncelere sahip olmak bütün olmak kalp atişin durmadan atmak merak etmek özlemek iyi günde kötü günde yan yana olmak gelecek Planları yapmak birlik beraberlik olmak ve Mantık'lı düsüncelerini saygı göstermek 💘
Aşk ve hoşlantı farklı şeylerdir. Aşk bir insana gönülden tutulmaktır. Yemek yedirmeyen su içirmeyen bir duygudur. Gençler bu duyguyu daha çok yaşayabilirler çünkü en saf en temiz duygular gençlerde oluyor.
Müzik olmadan yağan yağmurun altında dans edilebilmeli öyle bir aşk olmalı uçuk kaçık
Evet güzel tarif 🩵
Yaşamasını bilen içen güzel bir şey, biz yaşamasını bilemedik.
Umarım yaşayacak birine denk gelirsin
Rica ederim
Günaydın, size de güzel günler
Görseldeki gibidir aşk. Karşı cinsin memesine ulaşıp doyuncaya kadar sürer.
Yani sana göre aşk eşittir seks...
En iyi arkadaşımıza aşık olmadığımıza, hayatımızı karartacak karşı cinse aşık olduğumuza göre. Haklılık payım var bence.
Sıkıntı yok bence
Bence de.
Benim içimde pek anlamlandıramadığım bir şey. Tuhaf ama güzel bir duygu. Küçücük bir an insanı bazen havalara da uçurabiliyor, yere de çakabiliyor. Riskli ama yaşanmaya değer bir duygu.
Aşk enayiliktir zaman öldürmediler, bu zamana kadar kimi sevdiysem tek taraflı oldu ve hep bana zarar verdiler, iyi niyetimi suistimal ettiler, o zamandan bu zamana kendinden başkasını düşünmeyen birine dönüştüm, evlilikmiş aşkmış zerre gözümde yok.
[A] cıya
[Ş] ikayetsiz
[K] atlanmak
aşk kendine özgüdür, farklıdır. kelimelerle ifade edildiğinde basitleşir, özelliği kaçar, zaten tanımıda yoktur sadece yaşanır.
Kendini bir yere ait hissedip huzur bulmak galiba, ötekinin ağzında, iki dudağının arasında kaybolmak, ondan başkası tarafından bulunmamakdır.
Aşk enerjidir, tutkudur, aidiyettir, sancısıdır, acıdır, hayaldir, tamamlanmaktır, hissetmektir, aklını yitirmektir, bağlılıktır..
"Beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhları koyup, aşk sanıyorsunuz."
William Shakespeare
Hemen hemen herkesin ağzının yanmasına rağmen çevresinde dolanıp durarak içine düşmeye heves ettiği yoğun ve heyecanlı duygu çağlayanı.
Aşk diye bir şey yok nokta 😎
Şimdi dağılın.
Aşk insanın hormonlarını bozan kalp ağrısına sebep olan illet bir hastalık verem gibi kanser gibi
İki insanın şeytanı anlaşıyorsa aşık
İki insanın meleği anlaşıyorsa sevgi
Olur...
Bildiğini bile unutmaktır. Her hücrende yaşamaktır.
Aşk bu devirde olmayan bir şey insanların sadece menfaati için kullandığı bir şey
Hayalimde bir ask yok, iste ask da budur. Plansizlik...
Ben asla yaşayamam onu biliyorum. Kadınlar sevme konusunda aşırı yetersiz.
Sözlük anlamı dışında fazla bir anlam teşkil etmiyor benim için
aşk karşılıklı olarak karşı cinse beslenen sevgi , saygı , tutku ve bağlılıktır
Aşk üç harfli bişey ortasında ( i ) var..
Aşık olunca çarpılıyor insan..
Aşk heyecandır, mutluluktur , karnında kelebeklerin uçuşmasıdır ama geçici bir duygu olduğu için dikkat etmek gerekir...
Aşk kimisi aşkı ayrıl barış oyuncağa çevirir ama sevmenin ve güvenmenin arasında ki ince bir çizgidir ne olursa ne kadar ilişkide tartışma olsada o güvenin kopmamasıdır
Türk insanının , finalsal ve cinsel köle olarak kullandığı bir duygu
Gözlerine büyü yapılmış, doğruları gorsende inanmadığın kendine yok öyle değildir dediğin bir hayal dünyası
Aşıksan ondan başkası olmaz. Teklik düzlük.
Aşk sevmektir korumaktır vakit geçirmektir mutlu olmaktır
yok olmaktır. kendini kaybetmek. ölmekten beter bir illet..
Aşkın açıklaması olamaz bence çünkü aşkın en güzel ama anlatılamaz bir şey olması lazım
Tmmda o görsel ne öyle yaa durduk yere kan akisim hizlandi
Bitmeyen bir savaştır.
Cinsel çekime aşk denir. Bunu inkar etmeyin!
Makul bir tanımlama yapmak güç
Net bi cevabı hala bulamadım
Kesinlikle bulaşılmaması gereken bir illet
Aşk anlatılmaz yaşanır.
Bilsek sitenin yarısı boş olurdu zaten
Şişirilmiş bir balondur. 🎈
Güven, sevgi, saygı arzu
İmkansızı başarmaktır..
Karşılıklı güven ve kahve.
Aşk benim için boşluk çünkü yok hayatımda bomboş
Aşk deliliktir
İyi hissetmektir. ;)