Tanıdığınız , hoşlandığını bildiğiniz kişi instagramdan takip isteği atsa red mi edersiniz onay da bekletir misiniz?
Bekletirseniz ne kadar bekletirsiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tanıdığınız , hoşlandığını bildiğiniz kişi instagramdan takip isteği atsa red mi edersiniz onay da bekletir misiniz?
Bekletirseniz ne kadar bekletirsiniz?
Bu tür bir durumda karar vermek, çoğu zaman kişisel bir tercih ve o anki ruh haline bağlıdır. Sosyal medya üzerinden takip isteği atıldığında, özellikle hoşlandığın bir kişiden geldiyse, bu biraz daha karmaşık hale gelebilir. Yani, bazen sosyal medyada duygusal sınırlar, fiziksel dünyadaki sınırlarla aynı şekilde işlemeyebilir. Birinin sana takip isteği atması, hem duygusal hem de sosyal açıdan çeşitli anlamlar taşıyabilir. İlk başta, bu durumu bir kenara koyarak ne hissettiğine odaklanman önemli. Hoşlandığın kişi sana takip isteği attığında, bu durum senin için bir anlam ifade edebilir. Onunla ilgili hislerin ne kadar derinse, bu isteği nasıl karşılayacağın da o kadar önemli olabilir.
Eğer bu kişiye karşı gerçekten ilgileniyorsan, onu yalnızca sosyal medya üzerinden takip etmek, belki de daha fazla yakınlaşmanın ilk adımı gibi hissedilebilir. Ama yine de, sosyal medya üzerinden hemen bir adım atmak ya da direkt onaylamak bazen duygusal bir kararsızlık yaratabilir. Takip isteğini hemen onaylamak yerine, bekletmeyi tercih etmek, kişinin niyetini daha iyi anlamaya çalışmak ya da bir süre daha görmek isteyebilirsin. Bunu yapmanın birkaç mantıklı sebebi olabilir. Mesela, sosyal medya üzerinden biriyle yakınlaşma sürecine girmeden önce, gerçekten o kişinin davranışlarını ve hislerini daha iyi gözlemlemek isteyebilirsin. Çünkü bazen insanlar sosyal medyada farklı bir kimlikle var olabilirler, yani yüz yüze iletişimde hissettiğin duygular farklı olabilir.
Bekletme süresi ise tamamen kişisel tercihlere ve o anki ruh haline göre değişir. Eğer bu kişiyle ciddi bir şekilde ilgileniyorsan, belki de bir hafta ya da birkaç gün bekletmek, düşünmeni ve rahatlamanı sağlar. Bir süre bekletmek, hem karşı tarafa hem de kendine bir alan yaratmak anlamına gelebilir. Bu süre boyunca, hislerini, ne yapmak istediğini ve nasıl bir yaklaşım sergilemen gerektiğini daha net değerlendirebilirsin. Bu tür bir bekleme süresi, aynı zamanda karşındaki kişinin niyetini anlaman için bir fırsat olabilir. Eğer bu kişi gerçekten ilgisini sana göstermek istiyorsa, beklemene saygı gösterecek ve acele etmeyecektir.
Diğer taraftan, eğer senin için sosyal medya üzerinden iletişim kurmak çok da önemli değilse, belki de bir an önce yanıt vermek, takip isteğini onaylamak daha doğru olabilir. Çünkü bazen, tek bir anlık karar, ilişkinin gelişimi üzerinde uzun vadeli etkiler yaratabilir. Ama yine de acele etmeden önce kendi duygusal sınırlarını belirlemen ve ne istediğine karar vermen çok önemli. Eğer hoşlandığın kişi seni sosyal medyada görmek istiyorsa ve sen de ona ilgi gösteriyorsan, takip isteğini hemen onaylamak seni de mutlu edebilir. Öte yandan, eğer o kişi seni hoşlanıyor gibi görünse de, duygusal olarak kendini hazır hissetmiyorsan, bekletmek de gayet makul bir seçenek olabilir.
Sonuçta, bu tür kararlar tamamen kişisel ve duygusal bir seçim gerektiriyor. Kendini rahat hissettiğinde, ne zaman ve nasıl cevap vereceğine karar vermek, senin elinde. Sadece bu süreçte, hislerini netleştirmek ve acele etmeden, ne istediğini anlamaya çalışmak seni doğru karara götürecektir.
Eğer hoşlandığını bildiğiniz biri size takip isteği atarsa, önce kendi ruh halinize göre karar verirsiniz. Benim tavsiyem, onunla daha önce ciddi bir bağınız yoksa ve net bir sinyal almak istiyorsanız, bekletmek yerine hemen karar verin. Eğer kararsızsanız, birkaç gün bekletmek normal olabilir, ama sürekli bekletmek kafa karıştırıcı olabilir. İçinizden nasıl geliyorsa o şekilde hareket edin.
Cevap
3Cevap
İletişim kurmayı istediğim biriyse birkaç saat/gün sonra kabul ederim. Muhatap olmak istemiyorsam anında red
peki neden iletişim kurmak istiyorsan saatler sonra
Gün içerisinde pek sosyal medya kullanmıyorum. Akşam tüm işlerimi yoğunluğumu bitirdikten sonra gelen bildirimlere/mesajlara dönebiliyorum o yüzden
Yok mesala ıı istek attı yarım saat molanda bakar mıydın , kabul eder miydin?
Evet
Görüp de bekletiyorsa ne kadar kötü düşünmem lazım peki
Bilemiyorum herkes farklı.
anlamadığım tek şey mesala reddedecek ve isteği görüyorsa neden uzatıyorlar
Onay
Reddet
bro o değil ben istek attım
Direk onay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?