Arkadaslar ben 18 yasındayım biliyorum bir çoğunuz yaşında küçük çok erken bunları hissetmeye diyecek ama ben bazı hislerim yaşla alakalı olduğunu düşünmüyorum artık aşırı derecede tükenmiş hissediyorum yaptığım çoğu şeyden zevk almıyorum çoğu zaman güzel şeyler yapsam bile bir anda modum düşüyor moralim bozuluyor geçmişte yaşadığım arkadaşlık sorunları olsun güzel bir ilişki kuramam o sorun olsun 18 yaşındayım konuştuklarım oldu ama hep yarım kaldım terk ettiler bıraktılar gittiler artık ne kimseyle bir konuşma hevesim var çünkü konuştuğum insanların hepsi bir anda konuşmayı kesip bırakıp gidiyorlar önceden bu onların iyi bir insan olmadığına kaynaklanıyordur diye düşünüyordum şimdiyse sürekli böyle olduğu için acaba sorun bende mi diye düşünmeye başladım fiziksel olarak yeterli olduğunu düşünüyorum elim yüzüm düzgün maddiyat olarak iyiyim ağzım laf yapıyor genelde çevremde kızlar oluyor ama konu ilişkiye geldiği zaman bir şeylerden dolayı sonradan olmuyor yani artık cidden bunu çok fazla kafaya takmış bulunmaktayım şu anda sınav dönemindeyim belki onun da etkisi olabilir ama cidden bitmiş tükenmiş hissediyorum kalbimi ağrılar giriyor acılar giriyor sanki ölecekmişim gibi öyle bir ağrı giriyor ki tamam diyorum ama bir şey olmuyor içime öyle bir sıkıntı giriyor ki sanki yokmuşum gibi bilmiyorum acı çekmek için doğmuş gibiyim sanki internette biraz araştırdım işte Allah sevdiği kullarına bu şekilde imtihan edermiş yani benim öğrendiğim o şekilde şu anda o şekilde düşünüp kendimi tutuyorum bir şekilde durumu şu şekilde anlatayım önceden haberlerde intihar haberi gördüğümde şunu derdim insanlar canım mı niye intihar ediyor intihar etmek çok saçma bir şey derdim neden insan kendini öldürsün ki işte şu yaşımda bir insanın neden intihar ettiğini anladım çaresizlik insan her şeyin çaresiz olduğunu zannediyor ama öyle değil gerçekten çaresiz olmak insanı intihara kadar sürükleyebiliyor bu duygusal boşluğu mu veyahut ismi herneyse bu durumu nasıl düzeltebilirim bana yardımcı olabilir misiniz
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Aynı hsileri yaşıyoruz içimde çok kötü bir his var fiziksel olarakta aynı şekilde. Dinden çiktim ben Tanrı seviyorsa acı cektirmez. Biz böyleyken oturup izleyen Tanrıya mi güveneceğiz geçende şehadet getirdim o akşam çok kötü bir olay yaşadım. Direk çıktım dinden hani gerçekten dediğin aslinda doğruda olabilir. Neyse ama bende çok sıkıldım ilaç psikolog fayda etmiyor sınav dönemi, arkadaşım yok, hislandigim kişi bende hoşlanıyor gibi, ailevi sorunlar, yalnzlik hissi, bunalma napicaz biz?
İnan hiç bilmiyorum bende dinsel olarak bunun benim için bi sınav oldugunu allahın beni korudugunu düşünüyorum ama çok acı cekiyorum şu 2 gündür kalbinin atıs sesini duyabiliyorum o derece hızlı ve sert atmaya başladı fazla stresliyim yüksek ihtimalle sende öylesin bizim bu sorunları kafaya takmamamız lazım ama nasıl yapıcaz ben ilaç falan hiç kullanmadım aileme de pek bahsedemedim bu durumdan erkek olunca biraz farklı karsılanıyor bu durum
Ben ilk defa benim gibi hisseden birini gördüm o da sensin şaşırdım. Benim kaygı durum bozukluğum var ve bunun ileri düzeyde olduğunu düşünüyorum zaten stresten carpintim var bide ilaç kullanırsam daha kötü oluyor ilk 2 ay. Sinirsel ataklarim oluyor. Bence erkek olmamla ilgisi yok send ebir insansın paylaş ailenle
İlaç kullanmak istemiyorum iş hayatında sorunlar çıkarabilirmiş ama daha fazla bu şekilde de nasıl yaşanır bilemiyorum unutmak için bir şeylerle uğraşmak istiyorum ama bi yandan da ders calısmam gerekiyor dersler de düşünerek yapmam gereken seyler düşünğncd de işin içinden çıkamıyorum
Psikologa git diyeceğim eğer asker polis olcacaksan engel olabilir. Ve bence psikiyatrilerin psikologlarin rehberliklerin pek bı faydası yok arkadaşlarına anlatsanda gebe der geceler ama icinede atamazsın ya**ak gibi bir durum. Bende şu acayip siniiyim her an patlayabilirim. Cok sıkıldım hiç bir şey yolunda gitmiyor. Ailem ilaçları düzenli kullanmadığın için iyilesemedin diyor neşem yerine gelsede içimdeki acı devam ediyor yani ilaç sadece sinirleri geçiriyor. Napicami bilmiyorum insanalr çok kötü korkuyorum artık kimseye güvenemiyorum ezik gibi hissediyorum güzel iyi kalpli saf olduğumu biliyorum ama bana denk kimse yok benim gibi olan kimse yok bulamiyorum. İnsanlarin saçma, kotu şımarık * dedikoducu hallerinden sıkıldım böyle bir dünyada yaşamak iatemiyorum. İntihar etmek desen acı çekmekten korkuyorum veya felç kalmak kör kalmak sakat kalmak gibi sonuçlar olmasından korkuyorum onun dışında problem yok.
İntihar etmeyi unut ezik gibi hissediyorum diyorsun ya işte onu tamda ezik olanlar yapar seni sen yapan zorluklar karsısında durusundur acı çekicez bak bende çekiyorum ama dayanmamıx lazım en yakınlarımda kardeslerimden kazık yedim kimseye hiç bi kötülük yapmadım ama hep bana vurdular hep sırf arkadas ortamım bozulmasın diye her seye katlandım kendime zarar verdiği halde hep katlandım ama hiç kimse benim çabamı görmedi iyilik yaptım iyiliğim onların kötülüğü oldu bana sanki kötülük yapmısım gibi tepki gösterdiler hayat kazıklarla kah*eliklerle dolu malaesef buna yapacak bir şey yok bu şekilde büyüyeceğiz hu şekilde karakterimiz oturacak bi gün gelecek aslında bunları yasamamız iyi oldu diyeceğiz ama arkamızı dönüp baktıgımızda insanların gördüğü iyi şeyler bizim ise acılarımız olacak kimse bilmeyecek sen ve allah dısında o yüzden dinine bağlı olmalısın bence yoksa sevgi dısında seni ayakta tutacak tek sey o
Haklısın ama din konusunda benim kafamda farklı sorular var yani cevabı olmayan. Mesela madem Tanrı maerhametli neden bize böyle acı cektiriyor izlerken hoşuna mı gidiyor? Veya madem çok güçlü bizim ibadetimize niye ihtiyacı var? Daha bir çok soru ve çoğunun cevapları yok yazın düzgün birini bulursam soracağım sorularımı. Yani muslumanken açıkçası daha çok acı çekiyordum ve namazı hissedemiyordum sanki boşluğa kiliyormusum gibi yani rahatlatmiyorudu. Yani bilmediğim bir dilde kelimeler söyleyip kafamı yere koyuyorum ne anlamı var. Oruc tutamam çünkü çok zayifim ve sağlığım bozulabilir. İbadet etmek istemiyorum böylede müslüman diyenem kendime İslam'a hakaret olur. Offf bilmiyorum. Yani ezik hissediyorum dememin sebebi mesela evde kavga çıkınca dilim papauc gibi ama dışarda insanlar arasında tartisma olursa aklımdan bir kelime geçmiyor aglayasim geliyor sesim titriyor. İnsanlardan korkuyorum yani dayanamıyorum artık.
Din hakkında konuşulacak çok konu var bizim acı çekmemiz istiyor çünkü şu anda bu derece küçük acıyı çekerek ilerdeki büyük derecedeki acıları hafifletmemizi sağlıyor Bizim ibadetlerimize tabii ki ihtiyacı yok zaten ihtiyacı olduğu için değil bizi sınamak için ibadetlerimizi istiyor senin normal hayatında atıyorum ben inanmazken daha iyi yaşıyorum diyorsan o da tamamen seni şeytanın kendine çekmesidir fark ettiysen zaten kötü olan çoğu şey güzeldir kumar oynamak ne güzel para kazanırsın ama haramdır içki içmek çoğu kişinin hoşuna gider ama haramdır bunlar zaten güzel olduğu için dinden çıkarır insanı sen buna karşı koyarak kendinin dibine bağlılılığını gösteriyorsun amacı da bu zaten
Ben baya din konuscam sanırım başlayalım Ben haram olduğu için değil sonucunda üzülüp zarar ugrayacagim veya bunun enerjisel olarak bu dünyada kötülük olarak geri döneceginden yapmıyorum. Şeytan çin vb bunlar metafiziksel varlıklar bizim dunyamizda değiller bizzimle konusamazlar bizle iletişime geçmezler madem şeytan vesvese veriyor o zaman yaptığımız her şeyden o sorumlu. Anlami olmayan şeylerle sınıyor. Örneğin hac ibadeti puta tapmak gibi bişey adam örtüyü taşı öpüp Allah diyor inanılmaz saçma ve hac ibadeti paralı yani ibadet nasıl paralı olabilir anlamıyorum üstüne çekiliş yani günah olan birşeyle yapiliyor. Bide mesela şey var örneğin x kişisi dinsiz veya başka dine mensup fakat hep hayirli işler yapmış kötülük yapmamıs adam sırf dinsiz diye ebedi cehennem ama zina yapan, adam öldürenler, cehennemde yandıktan sonra cennette keyfine bakabilecek veya İslam'dan haberi olmayan ilkel kabiledeki insanlar veya yeni doğan bebekler beleşe cennete gidecek.
Hac daki çekiliş sonradan gelen bir şey para olayı da öyle hepsi sonradan dünya büyüdüğü zaman olan seyler mecbur kılınan seyler beleşe cennet kısmı da şöyle herkesin kaderi aynı değil biz nasıl su anda seninke bu konuyu tartısıyorsak onların da bu konuyu tartısıp dığru olanı bulması gerekir Müslüman olarak doğup din değiştiren yok mu milyonlarca var zaten baktığında kimse aynı hayatı yaşamıyor kimse hayatta eziyet olarak veya mükafat olarak aynı şeyleri yaşamıyor hani Allah bir yerden alıp bir yerden veriyor diyorlar ya işte tam olarak öyle inanmayan birine git mesele hayatı güzeldir ailesiyle arası iyidir sevgilisi vardır parası iş hayatı hepsi yerli yerindedir çünkü zaten inanmıyor ama inananlar öyle değil inananlar bir sınav dünyasında olduğu için gerçi hepimiz sınav dünyasındayız fakat Allah bizi sınadığı için bizi zorlayacak ona ne kadar bağlı olduğumuzu görecek ona göre bizi belli bir şekilde ahirette mükafatlandıracak şöyle düşün bu dünyaya gelip geçici diğer dünya ise sınırsız bir şekilde kalıcı ortalama ömrümüzü 65 yıl sayarsak 65 yılın 65’i de eziyet çeksen hiç bitmeyecek bir sürede çok çok iyi yaşayacağını göz önüne alırsak hiçbir şey
18 yasindayken herkes böyle duygular yaşar normaldir zamanı geldiğinde emin ol herkesin bi dönüm noktası vardır belki 20 de belki 23,24 belkide 1 hafta sonra o noktaya ulaşıcaksın buna ergenlik deniyor sınırlarını zorlamak istiyosun ama eline fırsat geçmiyor tek yapman gereken hayatına bakmak zamanı geldiğinde kötü hissetiğin bu günler aklina bile gelmicek emin ol çok kafaya takma
Yapmayı sevdiğin şeyleri yap, bu işlere bir müddet ara ver ve asla Türk kızlarının peşinden koşma.