Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
1 yılMerhaba,
Ben kadından beklerim! 😅00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 263,8b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır çekinmem ben
00 Yorumla
1 yılHayır asla çekinmem mesaj attığım ve çıkma teklifi ettiğimde oldu 🤣
00 Yorumla
1 yılÇekinmem ama en son ne zaman birine flört veya tanışma amaçlı ilk mesajı attığımı hatırlamıyorum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 976 cevap paylaştı.
1 yılİlk mesajı eğer gerçekten dikkatimi çekmişse atarım.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHayır, birine gerçekten ilgi duyuyorsam gereken planlamayı yapıp sonrasında ilk mesajı ben atarım. :)
031 Yorumla
Soran1 yılMesela nasil bir ilk mesaj?
Cevap sahibi1 yılİlgi alanıyla ilgili bir ilk mesaj olabilir. Örnek veriyorum Twilight ile ilgili bir hikaye atmıştır. Direkt "Edward Cullen karakteri hakkında ne düşünüyorsun?" diye sohbet başlatıp ben oradan bir şekilde iş atma noktasına getirebilirim. Mesela konu Bella'ya kadar çekilir ve onların arasındaki ilişki konuşulur. Alttan alttan şey diyebilirim mesela "Vay be... Şimdi Edward ile Bella gibi bir durumda olmak vardı.". Düşündürmek için yeterli :)
Soran1 yılVay canına.. hic boyle bir cevap beklemiyordum. Gercekten cok güzel. selam merhaba diyen insanlardansa boyle şeyler çok iyi geldi kulağa. Daha önce buna benzer bir şey attın mı veya yanıt ne oldu. Böyle inceliklerden anlayan kesim bence az
Cevap sahibi1 yılBen genelde yüz yüze konuşmayı tercih ederim direkt. O eskidendi. Artık sanaldan bakmıyorum. Ciddi düşünen bir insan olduğum için...
Soran1 yılSuani degil zaten önceyi sormuştum
Cevap sahibi1 yılYa benim sanaldan ilk tanışmalarım çok ilginçti. Hiç böyle bir adım atmama gerek kalmadı genelde hep bana adım atıldı. Sadece bir kere birisine adım attım, onda da kedi köpek gibi olmamıza rağmen yay burcu kişilerden hoşlanıyor olması dikkatimi çektiği için yazmıştım kıza.
Cevap sahibi1 yılSırf oradan bile güzel sohbetimiz olmuştu yani. Bu da bir ilgi alanı meselesi mesela.
Soran1 yılHaklisin sanalda dedigin gibi kedi köpek gibi oluyor insanlar tatmistim. Ama bakış açın güzel bu tarz insanlara denk gelirsin umarım
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim ama şu an karşılığını bulduğum bir durum olmasa da zaten gerçek hayatta sevdiğim biri var. :)
Soran1 yılKarşılığını bulduğum bir durum olmadığından emin misin peki? Kizlar bazen bunu gizlemekte usta
Cevap sahibi1 yılİlk başta aslında ilgisi var gibi görünüyordu. Fakat sonrasında kendisi uzaklaşmaya karar verdi. Sebebinin de bulunduğum yerdeki insanları sevmediği için insanlarla yüzeysel ilişkiler kurduğunu ve ilk fırsatta yine bulunduğum yerden kaçıp gitmek istediğini anlattı. Bu konuşmanın en başında benimle sadece arkadaş olarak yüzeysel görüşmek istediğini belirtse de konuşmanın sonunda kendi kararlarına saygı duyduğumu belli ettiğimde ve ne zaman bana ihtiyacı olursa arkadaşı olarak bile olsa yanında olabileceğimi belirttiğimde, "Yeterince arkadaşım var zaten teşekkür ederim." gibi bir cevapla karşılaştım. Kısacası kızın içinde çok iç çatışmalar olduğunu görebiliyorum belli etmemeye çalışıp hayatını iyi gibi göstermeye çalışsa da. Ben onun iç çatışmalarını anlamış olsam da ve verdiğim değerle yardım etmeye çalışmış olsam da yardım istemeyene zorla güzellik yapamam. Bunda da var bir hayır. Yaradanım yardımcısı olsun.
Soran1 yılHaklisin zorlamaman en iyisi olmuş. Fakat yaptığın yanlış şu, sonrasında arkadaş olarak kalabiliriz demen. Reddedildigin birine bunu diyince senin hep bir köşede olduğunu biliyor ve haliyle daha rahat hareket ediyor. Açık kapı bırakmaman lâzımdı aklına girebilmen icin. Genelde böyledir bu
Cevap sahibi1 yılDediğim gibi ona fesat amaçlarla yaklaşmadım. Niyetim ona iyi gelmekti. Çünkü kızın yaşadığı süreci görüyordum ve geçmişte ben de aynı süreci yaşadım. Hala dediğim gibi ondan bir karşılık beklemiyorum. Kavuşup kavuşmamamız önemli değil. Gelecekte, bu kadar duvarlar örmesine rağmen ona tamamen saygı çerçevesiyle, yargılamadan yaklaştığımı anladığı gün aslında gerçeği fark edecek. Gerçeği fark ettiği gün beni iyi anmasını isterim. Bana adım atmak zorunda değil. Ben onu karşılık beklemeden sevmeye devam edeceğim.
Soran1 yılBu hic doğru değil. Karsiliksiz sevmeye devam etmek insanin kendine yapacağı en kötü şey.
Cevap sahibi1 yılŞimdi gelecekte "Yeterince arkadaşım var zaten." dediği için bende şunu fark edecek, ben eski ilgiyi ona gösteriyor olmayacağım. Kendi hayatıma odaklanacağım. Beni bu sefer gözlemleyen o olacak. Neyi kaybettiğini görmek için. Anladığı zamanda da ya bir nabız yoklaması yapacak ya da sonsuza kadar içinde tutup gerçekleri geç olduğunda fark edecek. Ama hala dediğim gibi, sonuç her şekilde iyiye çıkıyor. Burada amacım kızdan bir karşılık almak değil, iyi olmasını istiyor olmam. Çünkü iyi bir süreç yaşamıyor hayatını iyi gibi göstermeye çalışsa da biliyorum. Ben sadece sevdiğimin iyi olmasını isterim. İşte ona olan sevgimde bu kadar karşılık beklemiyorum. Bunda da Yaradanımın bir hikmeti var.
Cevap sahibi1 yılKarşılıksız sevgi kötü bir şey gibi görünen ama aslında bir insanın başına gelebilecek en iyi duygudur. Seni doğrudan, Yaradan sevgisine götürür, bende de olduğu gibi... O yüzden önce Yaradanıma, sonra da sevdiğim kıza minettarım. :)
Soran1 yılYaradan sevgisiyle inanki çok farklı. Sevişin çok temiz fakat ayni seyi yaşamış biri olarak yorum yaptim ben. Ne kadar o duygu insani mutlu etse de bir zaman sonra insan yıprandığını fark ediyor ama bu kez bitiremiyorsun icinde o zamana aciyorsun cunku. Iki yıl önce okulu bitirdim ve karşılıksız sevginin beni nelerden eksik bıraktığını sonradan fark ettim. tabi elbette herkesin durumu farkli olabilir, genel olarak boyle.
Cevap sahibi1 yılKarşılıksız sevgi, her zaman fedakarlığı gerektirmez. Kaldırabilecek yüreğe nasip olan bir duygudur bu. Mesela şu an gelecekte yaşanacak olaylarda asla ben bu yanımı ona belli etmeyeceğim. Ama bu, aslında sevdiğim kızın iyiliği için. Çünkü bazı arkadaşlarımdan aslında arkadaş çevresinin çok kötü olduğunu da duyduğumdan biliyorum ki kendisinin "yeterince olan arkadaşlarının" ve insanlara karşı olan bu genel duvarının nasıl bir noktada kendisine zarar vereceğini görmesi, yaşaması gereken bir süreç var ortada ve bu süreçte benim ondan uzak durmam isteniyor. Olması gereken de bu. Ben sadece, geçmişte aynı süreci yaşamış biri olarak ona ışık olmak istedim. Seçimini bu ışığı kendisinden uzaklaştırarak yaptı. Kararına saygı duymak gerek. Bunda da var bir hayır. Yaradanıma yine de ben sevdiğim kızın hidayete ermesi adına, iyilikler ve güzelliklerin ona nasip olması adına, en hayırlısı neyse onun nasip olması adına dua ediyorum. Bir gün o farkındalığa varacaktır ben inanıyorum ona. Vardığı gün, beni iyi anmasını isterim. Başka bir isteğim yoktur. Bana adım atmak zorunda değil. :)
Soran1 yılNe güzel keske herkesin sevgi anlayışı bu olsa belki de ortada hic kırık kalpler olmayacak. Olgun bir bakış acın var ehline denk gelirsin umarim. şu an ne okuyorsun bir hukukcu olduğunu tahmin ediyorum
Cevap sahibi1 yılTurizm rehberliği
Soran1 yılAslinda aklimdan gecti rehber olacak kadar iyi bir diksiyona sahipsindir eminimki. Olgun düşünce tarzından belli oluyor. Tam taniyamasam da kendini gelistirmis biri olduğunu sanıyorum. Umarım bunu hak eden insanlarla olursun
Cevap sahibi1 yılİyi dileklerin için teşekkür ederim. Bu arada açıkçası ben tam detayına girmedim konunun ki konuya bu kadar ilgin olduğunu anladığım için tekrar anlatma gereksinimi duydum, sana bu sefer eksik detay vermeyeceğim:
Aslında bu mevzu, kıza kahve ısmarlama girişimimden dolayı açılmıştı. Çünkü bundan önceki hafta kendisine bir ara sevgi dolu bir not yazarak net bir adım atmıştım zaten. O notta da "Neden konuşmayı sevmeyen biri olduğunu anlıyorum. Ama benimle konuşmaktan çekinmeni istemiyorum. Seninle vakit geçirmekten keyif alıyorum. :)" yazılıydı. Kız bu notu okuyup sonrasında hafifçe gülerek "Teşekkür ederim. Bunu anı kutuma saklayacağım." demişti. Böyle bir şey bile aslında dümdüz bir yeşil ışıktı düşündüğün zaman. O yüzden ertesi hafta daha da girişken ve romantik bir adım atmayı planladım ama bazı şeyler planlandığı gibi gitmedi arkadaş çevresi araya girdiği için. Planda oruçlu olup olmadığını bir muhabbet arasında sorup ona göre bir kahve ısmarlamak vardı (hem de ilgi alanıyla alakalı romantik bir notla). Tabii planlar istenildiği gibi ilerlemeyince ve kızla 2 hafta boyunca görüşemeyecek olduğumu da bildiğimden en sonunda bunu içimde tutmak istemeyip doğal bir adım attım.
Cevap sahibi1 yılNormalde ilk başta biraz rahatsız olmuş gibiydi ondan açıklama yapıp dedim ki "Bak normalde bugün oruçlu olup olmadığını sormamın sebebi, sana aslında bugün kahve ısmarlama planı yapmış olmamdı. Zamanın varsa hala sana ısmarlayabilirim." diyip gülümsedim. O da hafifçe gülümsedi ve sonra bana dedi ki "Bak ben bundan sonra seninle açıkçası arkadaş bazında görüşmek istiyorum. Sadece selam, merhaba anlamında. Bunu bil isterim.". Ben de ona gülümseyerek dedim ki "Yalnız anlamadığın bir şey var o da şu. Ben bu girişimimi, senden bir beklentim olduğu için yapmıyorum. Sana değer verdiğim için yapıyorum. Arada fark var.". Tabii bunu dememe rağmen ısrarla reddetti ve bundan dolayı ben kıza açıkça şu soruyu sordum: "İnsanlara karşı neden bu kadar duvarların var?". O da bana şundan bahsetti, "Bak ben insanlarla pek samimi ilişkiler kurmayı sevmiyorum. O yüzden de aramdaki bağı hep yüzeysel tutarım.". Ben de dedim ki "Neden?". O da dedi ki (kızın Azeri olduğunu eklemeliyim bu arada) "Çünkü ben genel olarak Türkiye'deki insanları sevmiyorum. Bu yüzden yüzeysel ilişkiler kuruyorum. En yakın zamanda da okulum bittiğinde buradan kaçıp kurtulmak istiyorum.". Bunları duyduktan sonra ise ben şöyle cevap verdim, "Bir zamanlar ben de senin gibiydim. Ben de aynı bu şekilde hareket ederdim ve senin gibi yalnızlığı seven biriydim. Ama sonra, beni değiştiren bir şey oldu ve günümüzde gördüğün halimi aldım. Burada anlatmaya çalıştığım şey şu: Böyle olmak zorunda değilsin.".
Cevap sahibi1 yılO da dedi ki "Ama böyle olmayı seçtim. Bu benim seçimim.". Ben de en sonunda dedim ki "Kararına saygı duyarım.". Sonra espirili bir şekilde gülerek dedim ki "Senin şu duvarlarını bir türlü aşamadık ya. :)". O da bunalıma girmiş gibi "Bırak peşimi artık." gibi bir söylemde bulundu anlık. Ben de ciddi moduma girip dedim ki "Bak... Dediğim gibi gerçekten kararına son derece saygı duyuyorum ve neden bunu yaptığını da anlıyorum. Ama yine de olur da bir gün ne zaman ihtiyacın olursa bir arkadaşın olarak bile olsa yanında olabileceğimi bilmeni isterim.". O da dedi ki "Yeterince arkadaşım var zaten teşekkür ederim.". En sonunda saygı çerçevemi son ana kadar koruyup dedim ki "Ben yine de söyleyeyim dedim ki kararına saygı duyuyorum. Her neyse. O halde kendine iyi bak.". O da "Sen de." dedi. ve konuşma burada sona erdi. Farkındaysan kızın ilk dediği ve son dediği şeyler ile geçen hafta yaptığı hareketlere kadar tamamen çelişki var. Burada bile anlaman gerekir ki bu kız bir iç çatışma halinde ve ben bunu fark ettiğim için zaten üstüne gitmedim. Çünkü bir zamanlar gerçekten ben de onun gibi bir insandım. O sürecin nasıl bir süreç olduğunu iyi biliyorum. O kendisini koruyacak sandığı ördüğü duvarların bir gün ona zarar vereceğini de biliyorum.
Cevap sahibi1 yılBu noktada ona yardımcı olmak istedim ama görmüş olduğun üzere bu yardımı reddetti. Reddetmesinden sonra ise zaten kendi içimden ona dualar ettim. O günden beri de etmeye devam ediyorum. Çünkü durumu iyi değil bu çok belli. Ama iyi olmasını isterim çünkü geçmişte onu nasıl üzmüşlerse bunları hak etmiyor. Yine de Yaradanım ne nasip ederse o olur. Bunda da var bir hayır. O yüzden suyun akıp yolun bulunabileceğine inancım tam. Zaten bu yaşadığım karşılıksız sevgi süreci ve 3 aylık serüvenimi düşünürsek, Yaradanımı daha çok sevmemi sağlayan bir süreç de yaşamış oldum. O yüzden Yaradanımı bu kadar sevmemi sağlayan bu kızı unutmam mümkün değil. Ama onun için iyi dileklerde bulunur dualar edebilirim. Zaten güç aldığım şeylerden biri de bu oldu artık. İnsan, sevdiğinin kötü durumda olduğunu görmek istemez. Ne olursa olsun. Asıl olay bu işte. :)
Soran1 yılSeni çok iyi anladim fakat dediğim gibi bana göre pek dogru degil. Ama seni mutlu eden bu o yuzden senin doğrun da bu. Ben şahsen kendime zarar gibi görüyorum ve karşılıksızi devam ettiremiyorum. hayatı başkasi icin başkalarının mutluluğu için yaşamayı Doğru bulmuyorum ana karakter ben olmalıyım biraz da olsa bencilliğin sart olduğunu düşünüyorum. Tabii bakış açısı farklılığı
Cevap sahibi1 yılBurada anlamadığın bir nokta var: Ben, yine hayatıma devam ediyor olacağım ama kalbimin bir köşesinde ona olan sevgim kalacak. Bu da benim hayatımı kötü etkilemeyecek. Çünkü bu olaylar sadece bazı şeyleri idrak etmemi sağlamadı. Aynı zamanda şöyle bir şey daha öğretti bana. Az önce anlattığım detaylarda da anlayacağın üzere aslında kızla çok fazla benzer yanımız var. Ben sadece onun yaşadığı sürecin aynısını atlatmış birisiyim o kadar ve bunu bilen biri olarak şu iki şeyi öğrendim:
1- Ruh ikizlerinin her zaman kavuşması gerekmez.
2- Bu hayatta benim bundan bile daha büyük bir amacım var, Yaradanımın bana bir işareti bu.
Ve ben bundan sonra o yolda ilerleyeceğim. Zaten eklemem gerekiyor ki ben bu kıza gerçek bir sevgi duymuş olsam da açıkçası ona ihtiyacım olan bir durum yoktu ortada. Hiç kimseye de ihtiyacım olduğu için sevgi beslemem. Yaradanım bana yeter. Ama sevdiğim kızın da iyi bir durumda olmasını Yaradanımdan ayrıca dilerim de. Bu yüzden gönlüm rahat. :)
Cevap sahibi1 yılOna karşı büyük minnettarlığım var yaşadığım bazı olaylar hakkında. Özellikle manevi yönden yaşadıklarım hakkında... O yüzden önce Yaradanıma, sonra da sevdiğim kıza minnettarım. Bana bunları yaşattığı için Yaradanıma şükürler olsun. Yaradanım, sevdiğim kızın iç mücadeleleriyle baş edebilmesini, ona iyilikler ile güzellikleri ve hidayete erebilmesini nasip etsin. Ben inanıyorum bir gün bizim konuşmaları bile sağlıklı kafayla düşündüğü zaman gerçeğin farkına varacak. Vardığında da beni iyi anmasını isterim. Başka bir isteğim yoktur. Yaradanıma bu konuda son derece güveniyorum. :)
Soran1 yılSurekli Allahi anarak düşünmen ne kadar güzel.. baya iyi yanıtlar verdin eiggg
Cevap sahibi1 yılO'na olan bu sevgimin ve sürekli onu bu kadar zikrediyor oluşumun kaynağı, yine Yaradanımın bana bir lütfudur. Yaradanım, cümlemizin bu hidayete erebilmesini nasip etsin. Yaradanıma emanetsiniz. :)
Soran1 yılÇok sağol sen de Allaha emanetsin
Gizli Üye(18-24)1 yılKarşı tarafa mesaj atsak poponun kalktığını görüyoruz sapıklar oluyoruz atmasak atmadı oluyor
02 Yorumla
Soran1 yılTanımadan atinca oyle sonuçlar olabiliyor evet
Cevap sahibi1 yılO yüzden çekiniyor insan ne tepki alacağımızı bilmeyince
Aşk İlişkileri konusunda 10,7b cevap paylaştı. Çekinmem atarım. Bir kızdan ilk adım beklemem.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
1 yılİlk mesajı atmaya çekinen erkek mi? Nasıl yani? 🤦♂️🤷♂️
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılGerçekte gördüğüm birisiyse davranışlarından falan eminsem atarım çekinmem
02 Yorumla
Soran1 yılSanalda peki?
Cevap sahibi1 yılOrdan atmam sanaldan iş yürümez yürütenler varda ben yapamıyorum sanalda
1 yılEskiden çekinirdim artık atıyorum. Geç başardım bu işi. Bir defa kırmak lazım bu korkuyu sonrası arsızlığa bağlıyor
01 Yorumla
Soran1 yılOlumlu bir değişim ne guzelll
Ben çekinmem atarım ne olacak ki
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,5b cevap paylaştı.
1 yılCesaret erkekte olduğu kadar kadında olması lazım.
02 Yorumla
Soran1 yılEşit diyosun
- 1 yıl
Kendi yayınladığım kanun hükmünde kararname ile gizli sorulan sorulara konu ile ilgili sadece bir defa cevap vereceğim kusura bakmayın.
Üzgünüm.
Hiç tanımadığım bir kıza atmaktan çekinirim
02 Yorumla
Soran1 yılTanımadan atma zaten 😂
Atilir. ilk adim erkekten gelmeli
04 Yorumla
Soran1 yılAslında kiz da olabilir ama bazen yargılamıyoruz o yuzden çekiniyoruz
Soran1 yılBiz de maalesef
1 yılBen ilk adımı atamıyorum, evet
03 Yorumla
Soran1 yılNeden
- 1 yıl
Yürüyorlar falan diyo ya burdakiler, sevmiyorum o etiketi. Attığım 2 kişi oldu. Dönmediler. İşte bu hoş değil:)
Soran1 yılHaklisin da biraz tanıyıp atmayı dene bence lapss diye atarsan ters teper
Süt oğlan mıyız lan biz niye çekinelim
11 Yorumla- 1 yıl
Sjdjjd
1 yılÇekiniyor olacaklarını hiç mi hiç sanmıyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılOzguvensiz erkeklerle kadinlarin isi olmaz
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 871 cevap paylaştı.
1 yılÇekinmem ama yazmam da benlik değil!
00 Yorumla Cekinmem💋💋👣👣
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılBen kimseye mesaj atmam
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı. Çekinmem ama pek atmam da
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
1 yılÇekinme değil de uğraşmam
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 43,8b cevap paylaştı. İkiside olabiliyor aslında
00 YorumlaÇekinmem
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
1 yılÇekinirler ilk başta
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılAsla
00 Yorumla
1 yılBence çekinmezler..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılYok hayır
00 Yorumla Atarım
00 YorumlaEvet çekinirim
00 Yorumla
1 yılÇekinmem
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yıldirek atarım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılBazen atarım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 570 cevap paylaştı.
1 yılatıyorum bak
00 Yorumla
1 yılHayir tabikide
00 Yorumla
1 yılHyair
00 Yorumla
1 yılçekinmem
00 Yorumla
1 yılYoo çekinmem 😂
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yaa şimdi şöyle bir şey var, dürüst olalım. Çoğu erkek "ya reddederse" diye korkuyor olabilir, bu yüzden çekingen davranıyor ve ilk mesajı atmaktan kaçıyor. Ama bence bu böyle olmamalı, sonuçta bir mesajdan ne kaybedeceksin ki? Hem belki dünyanın en güzel sohbetine başlayacaksın! Öte yandan, kızlar da beklemek yerine inisiyatif alabiliyor artık, niye olmasın ki, değil mi? 🦋
Sen bu konuda ne düşünüyorsun? İlk mesajı atar mısın yoksa bekler misin? 😊