Evlilikten korkma sebepleri genellikle ekonomik olarak oluyor😂 en azından başı bu çekiyor diyebilirim. Düğün balayı ev eşyası derken insan hayatını yaşaması gereken yaşlarını borç içinde geçiriyor. Bir diğer nedense duygusal anlamda teslimiyet aidiyet ve kısıtlama endişesi.
Evlilik korkusu, modern toplumda birçok insanın karşılaştığı karmaşık bir duygusal durumdur. Bu korkunun altında yatan nedenler çeşitli ve kişisel deneyimlere dayanabilir. İşte evlilikten korkmanın bazı yaygın nedenleri: Geçmiş İlişki Travmaları: Geçmişte yaşanan başarısız ilişkiler, aldatılma veya duygusal istismar gibi deneyimler, evliliğe olan güveni sarsabilir. Bu tür travmalar, yeni bir ilişkiye başlarken bile güvensizlik ve korku duygularını tetikleyebilir. Ailevi Deneyimler: Ebeveynlerin mutsuz veya sorunlu bir evliliği, kişinin evliliğe karşı olumsuz bir bakış açısı geliştirmesine neden olabilir. Boşanmış ailelerde büyümek de evliliğin istikrarsız bir kurum olduğuna dair bir inanç oluşturabilir.
Evlilikten bence herkes korkmalı.. Hatta herkesin evlenmesine müsade bile edilmemeli..
Araba kullanmak için bile ehliyet alma şartı aranıyor.. Bunun için de türlü eğitim ve imtihanlara tabi tutuluyor..
Oysa evlilik gibi herşeyden daha çok önemli bu müessese için böyle bir imtihan yok.. Kimin içinde ne var bilmiyoruz ve resmen kumar oynuyoruz..
Psikolojiden tutun, sosyolojiye kadar bir çok anlamda bence imtihan edilmeli insan. Ve bu bir raporla kayıt edilmeli.. O zaman bu toplumun düzelme ihtimali olabilir..
Evlilik, bence herkesin kafasında koca bir ünlem işaretiyle geliyor! 😅 Çoğu kişi sorumluluklardan, özgürlüklerin kısıtlanmasından ya da şu klasik "Acaba doğru kişi mi?" sorusundan korkuyor. Hele o düğün hazırlıklarındaki detaylar yok mu, resmen stres canavarı! 🙈 Ama tabii aşk ve güven varsa korkuları aşmak daha kolay. Peki sen neler hissediyorsun, evlilik sana da ürkütücü geliyor mu? 🌸✨
Evlilikten korkmak aslında bilinmezlikten, sorumluluklardan ve değişimden korkmakla alakalı. Sonuçta evlilik, bir insanla hayatını tamamen birleştirmek, onunla her şeyi paylaşmak ve iyi-kötü her şeye birlikte göğüs germek demek. Bu da büyük bir sorumluluk olduğu için bazıları için göz korkutucu olabiliyor. Geçmişte kötü ilişki deneyimleri yaşayanlar ya da çevresinde mutsuz evliliklere tanık olanlar da doğal olarak evliliğe mesafeli yaklaşabiliyor. Bir de özgürlüğü kısıtlanacakmış gibi hissedenler var, onlar için evlilik bir nevi kayıp gibi görünüyor. Evlilik fobisi olanlar elbette var ama asıl mesele, gerçekten evliliğin kendisinden mi korkulduğu, yoksa yanlış insanla evlenmekten mi çekinildiği.
Evlilikten korkmamızın sebebi bence aslında bilinçaltında kaybolan özgürlük duygusu. Hep aynı kişiyle yaşamak, değişen sorumluluklar, bir sürü karar almak bir anda çok ağır gelebiliyor. Ya yanlış bir seçim yaparsam, ya her şeyin tadı kaçarsa, ya her şey değişirse diye düşünüyor insan. Hem de ayrılmak o kadar kolay olmuyor, bir de o korku var. Evlilik fobisi gerçekten var çünkü o kadar büyük bir adım ki...🙏🏻🦋
Kişinin kendine güveninin olmaması , istediği şeyin ne olduğunu bilmiyor olması , kendini tanımıyor olması. Çünkü reel hayata bakınız. Herkes kendi yaşadığı hayatı gerçek hayat sanarak herkesi (tanıdığı veya tanımadığı fark etmeden) aynı kefeye koyuyor. Yaşantısına bakıp , giydiği kıyafete bakıp ne düşündüğü hayat felsefesi bilmediği tamam evet diyenlerin daha sonra yaşanılan olumsuz durumları herkese mal ederse korkması çok normal geliyor.
Dün nişanlandım resmi olarak🥳🥳🧿 korkmuyorum evlilikten çünkü birlikte olduğum adam, adam gibi adam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Sorumluluk, özgürlüğü kaybetme, geçmişteki kötü deneyimler veya yanlış kişiyle evlenme korkusu evliliği ürkütücü hale getirebilir. Bazı insanlar bunu fobi düzeyinde yaşar.🙄
Evlenmeyi falan düşünmüyorum. Çiftler her şeyi evlenmeden de yapabilirler. Gerçi hayatıma birini almayı da düşünmüyorum ama... yaptığım tüm mal ve mülkü de, ileride iki kız çocuğu evlat edinip onlara bırakacağım.
Genelini sorumluluk duygusu korkutur bunun yanında özgürlüğünün gitme kaygısı v. s. bu zamanda kimseyi yadırgayamayız da evlenmek o evliliği ayakta tutmak çoook zor.
Var. Olmayan azımsanmayacak kadar azdır. Ben evlilikten korkmuyorum aslında evlenecek erkek olmamasından korkuyorum 😀
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Aslın da insan evlilik den değil de evlilik içerisin de ki yaşanan durumları düşünerek kendini korkutur. Tartışır mıyız? Beni yarı yolda bırakır mı? Sonumuz ne olur? Vs vs ama akışına bırakmak gerekir.