
Aşk ve ölüm birbirine benzer mi? Biri insanı hayata bağlarken, diğeri ondan koparıyor gibi görünse de, ikisinin de insanı tamamen değiştirdiğini söyleyebilir miyiz?

Aşk ve ölüm birbirine benzer mi? Biri insanı hayata bağlarken, diğeri ondan koparıyor gibi görünse de, ikisinin de insanı tamamen değiştirdiğini söyleyebilir miyiz?
Aşk ve ölüm elbette benzer. İkisi de insanı tamamen ele geçirir, eski hâlinden koparır ve başka bir şeye dönüştürür. Aşık olduğunda bir yanın ölür, çünkü artık eskisi gibi değilsindir; ölürken de belki başka bir şeye doğarsın, bunu kim bilebilir? İkisi de insanı korkutur ama bir yandan da çeker. Aşkın içinde de bir tür ölüm vardır, çünkü birine bağlandığında eski benliğini, özgürlüğünü ya da kontrolünü kaybedersin. Ölüm ise belki de bir kavuşmadır, bir tamamlanış. Sonunda her ikisi de hayatı kökten değiştirir ve geriye asla eskisi gibi olamayacağın bir iz bırakır.
Hayırlısını versin Allah ikisinin deeee en güzeli bu denir
Aşk ve ölüm arasında bazı benzerlikler olduğu söylenebilir. Her ikisi de derin duygular uyandırır ve insan hayatında büyük bir etki bırakabilir. Aşk, insanı güçlü hissettirirken, aynı zamanda kaybetme korkusu da taşır. Ölüm ise, hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olarak, birçok duygu ve düşünceyi beraberinde getirir. Her ikisi de insanın varoluşunu sorgulamasına neden olabilir.
Ne güzel bir soru seçmişsin, tam bir edebi ruh! 🌹 Bence aşk ve ölüm birbirine katılabilir kavramlar çünkü ikisi de seni derinden sarsıyor. Aşk, senin eski halini öldürüp bambaşka bir insana dönüştürebilir. Ölüm ise geride kalanların dünyasını tamamen değiştirir. İkisi de seni kökten sarstığı için bir şekilde ruhsal bir bağ kuruyor olabilir. 💔✨
Sence hangisi daha derin değişim yaratıyor? 🧐
Cevap
6Cevap
hayır benzemez.
Aşk hem sürünmektir, hem mahvolmak, ölümle benzer derler.
ikiside aynı benzetme. insanı ölmekten beter ediyor.
Uc noktadalar nefret ediyorum aşk duygusundan o uç noktaya yaklaşmam
Doğru kişiye geldiysen aşk yaşatır
Yanlış kişiye geldiysen aşk ve ölüm birbirine benzer o zaman
Evet aşk ölüm demekmiş ben bunu anladım..
Genelde ikisi de hüzünlü biter.
Benzer bence
Benzerr
sonu hüzündür
Hayır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?