- Evet küçük hanım. Aşksız bir yürek, çorak bir ülkedir. Hiçbir şey yetişmez orada. İnsanı sevmeyi bilmeyen, memleketi nasıl sevecek?💫

- Evet küçük hanım. Aşksız bir yürek, çorak bir ülkedir. Hiçbir şey yetişmez orada. İnsanı sevmeyi bilmeyen, memleketi nasıl sevecek?💫
Aşk her zaman, her yerde, her koşulda var. Ama insan bazen içinde bulunduğu durum yüzünden aşka bile mesafeli bakıyor. Memleketin hali, dünyanın karmaşası... Ama aşk tüm bunlara rağmen var olmaya devam..
Aşk. Evet, aşk. Memleket bu haldeyken bile… Belki de tam da bu yüzden. Her şey darmadağınken birini sevmek, birine sarılmak, insan olduğunu hatırlamak gibi geliyor bana. Her yer karanlıkken içimde bir ışık yakıyor, nefes aldırıyor. Zaten bu karmaşada birini sevmek cesaret değil de nedir? Aşkla direniyorum, aşkla ayakta kalıyorum. Kendi içimde bir devrim gibi… Hem dünya yanarken bile kalbinin atmasına engel olamıyorsan, o aşk zaten bir haykırış değil mi?
İnsan ihtiyacı olanı bir kez yanı başında bulamayınca bir daha ihtiyacı olmuyor...
Sevildiğinden şüphe etmediğin,
Çok sevmekten korkmadığın,
Ehline denk geldiğin kalpte yaşama hissi...
Ruhunun diğer yarısıyla tanıştığında, başkalarıyla neden yürümediğini anlayacaksın...
Cevap
14Cevap
Merhaba,
Şey, memleketin canı cehenneme zerre kadar umrumda değil! 😅
Ayağımı bastığım yeri, vatan yaparım, memleket yaparım! 😅
Aşk tabi aşk, ille de aşk ille de aşk! 😅
Her yerde aşk, aşkım! 😅😍😅
@t-inkle
aşka inancım yok.. daha büyük dertlerim var benim.
Gülüp eğlenmeliydim,
Su gibi akmalıydım şu yaşımda.
Oysa ağır ağır düşünüyorum geleceği..
Kaç gecem daha böyle huzursuz geçecek?
Beni felaketler değil, düşünmek mahvedecek💫
teşekkürler :) ✨✨
Rica ederim😊🙏🏻
Olur mu olur bilemeyiz. Aşk planlı bir duygu değil ki
Asla aşık olarak evlenmeyin ben aşık olarak evlendim pişmanım.
Neden pişmansın?
Akın yeri ve zamanı yoktur derler. Ne kadar doğru bilmiyorum, çünkü yaşamadım.
Deniz Gezmiş "Aşk, insanın kendisiyle yüzleşmesidir." demiştir.
😊🙏🏻
Oda lâzım aşk olmayınca memleket kurtuluyor sanki ha hay 😂🤭😂😂🤭
Neye ihtiyacın olduğunu biliyorum. Huzur, dinginlik ve aidiyet. Güneşli bir havada yemyeşil ağaçların arasında hiçbir yere yetişme kaygısı taşımadan ve güvende olduğunu bilerek yürüyormuşsun gibi😊🌸
Sana ihtiyacım var balım çay içelim senle sohbetle🥰🙏
Her zaman tabiki kraliçe😊🌸
İnşallah prenses nasip olur ne diyim🙏☺😂
Çorak bir ülke oldu yüreğimiz ama kolay mı öyle? Yagmur yağdırmak yeşermek gök kuşağını görmek
En sevdiğim kelime 'umut', en sevdiğim renk 'mavi' olanlar bilir; bahar belki gecikir ama mutlaka gelir...
Nefes aldıkça umut hep vardır güneş elbet bir gün doğacaktır ama bilinmeli ki güneş her zaman tepede kalmaz bazı yerlerde 13 saat kalır bazı yerlerde sadece 2 saat kalır bazı yerlerde sadece anlıktır bilinmez ama umut etmek lazımdır evet direnmek lazımdır her zaman gülümsemek lazımdır karanlığı yaşamına sokmamak lazımdır ve evet Bahar başlangıçtır ve aynı zamanda sondur o yüzden o bahar öyle ya da böyle yaşamın uğrar bahar gelmeden kış gelmez
Dünyayı ela gözlerimle bahar geldiğini devrimci gülümsememle görür müyüm😊
Umut en büyük silahımız her tohum saklamaya cesaret edebildiği kadar vardır umut edelim bekleyelim görelim hep gülümseyelim gülüşlerimiz kaybolmasın ki düşmanımız cesaret bulmasın
İyi ama, dünyada bu kadar taze umut varken.. Umut bu kadar bolken. Umut doğup yeni umutlar doğurarak durmadan artarken bize umutsuzluk nereden geliyor?
Karanlıkla aydınlığın bir savaşı vardır bilir misiniz? Bazıları kendi menfaatleri doğrultusunda Karanlı isterler ışık sadece onlar için vardır o yüzden toplumun büyük bir kesimini eğitimsiz ve bilgisiz bırakırlar biz de makine olmadığımız ve onların arasında varlık içinde yokluğa sürüklendiğimiz için ya da daha çok çaba sarf etmemiz gerektiği için bazen umutsuzluğa düşeriz psikolojik bir durumdur güçlü olan ayakta kalır ve ışığı görür yakalar
Fevkalade zaferlerim olmayabilir, fakat içinden sağ çıkmayı başardığım yenilgilerimle sizi şaşırtabilirim...
Varlık sebebi bu değil midir zaten her koşulda yeniden yeşermek ! Yenilmek kaybetmek midir? Esas yenilgi her şeyden kendinden vazgeçmek mi? Yangınlar gördüm ben kül eden ama içinden yeniden yeşerip inadına çiçek açanlarıda gördüm ben o sebep ben cesarete inanırım sonra akla bunlar varsa kaybedersin belki ama yenilmezsin o sebep şaşırmam ben çünkü bir gözüm hep güneşte bulutun arkasında olsa da
"Sağır birisinin kapısını sonsuza kadar çalsan ne fark eder?" dedim, "Belki çöp atmaya çıkar" diyor..
Umut var ya umut, yapay çiçeği sulatır insana...
Durmuş yürek ve göğüs kafesinin arasında sıkışmış tutsak bir tin ….. mutlu olabilir mi söyle? Yaşamın yaşamın temel kavramı değil miydi özgürlük ya da zihnin varoluşsal nedeni…..
Tercih meselesidi her şey; bir çiçek olup açmak, zamanın doldurup solup gitmek mi? Yoksa her şeye inat en zirveye çıkıp güneşi görmek mi? Belki güneş yakacak kavuracak ama sen gülümseyeceksin her şeye inat…
💫😊🙏🏻
Onur duydum 🫱🫲🤝✍️🙏🌹
Yaşanan tüm bu kılıpılıyo rağmen💚❤️💛✌🏻
Daha önemli şeyler var
"Hem geç hem güç olan şeylerin sonu yazdır, bahardır, bayramdır. Sabret..."💫
Aşk bi bahçede çiçek gibi aslında
Sevgi her zaman olmalı 😊
aşk aniden çalar kapını
Sevgi kurtaracak bizi.
Memleketin hali umurumda mi sanki aşk daha önemli
Kesin bekar 😁
Bekar