Bir insan size sürekli diş geçirmeye çalışıyorsa, Kontrol etmeye ve yönlendirmeye çalışarak baskı yapıyorsa
Buna “dominasyon” diyoruz.
Bunun adı ilişki değildir.

Bir insan size sürekli diş geçirmeye çalışıyorsa, Kontrol etmeye ve yönlendirmeye çalışarak baskı yapıyorsa
Buna “dominasyon” diyoruz.
Bunun adı ilişki değildir.

Aşk adı altında yapılan en büyük genellikle duygusal istismardır. Bu tür manipülasyonlarda bir kişi, diğerinin duygularını kullanarak kontrol sağlamaya çalışır. Örneğin, birisi sürekli olarak partnerini suçlayarak veya onun duygusal ihtiyaçlarını göz ardı ederek, ilişkiyi kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirebilir. Bu, kişinin özgüvenini zedeleyebilir ve sağlıklı bir ilişki dinamiğini bozabilir. Ve genellikle böylelerin ikna gücü yüksek sana kendini hep kötü hissettirir haklı olsan bile haksızmışsın gibi hissedersin.
Aşk adı altında yapılan en büyük manipülasyon, "seni seviyorum" sözlerinin arkasına saklanarak karşıdaki kişiyi duygusal olarak kontrol altına almak ve istismar etmektir. Bu manipülasyon, çeşitli şekillerde kendini gösterebilir: Duygusal Şantaj Beni gerçekten sevseydin, bunu yapardın gibi ifadelerle karşıdaki kişiyi suçlu hissettirmek.
Ayrılık tehdidiyle veya duygusal yoksunlukla karşıdaki kişiyi istedikleri yönde davranmaya zorlamak. Karşıdaki kişinin duygusal zayıflıklarını kullanarak onu manipüle etmek. Gaslighting Zihinsel Sarsıntı Karşıdaki kişinin gerçeklik algısını bozmaya çalışmak, onu kendi akıl sağlığından şüphe ettirmek. Olayları çarpıtmak, yalan söylemek veya geçmişte yaşananları inkâr etmek. Karşıdaki kişinin duygularını ve düşüncelerini küçümsemek, onu "hassas" veya paranoyak olarak yaftalamak.
Kontrolcü insandan uzak durmak lazım. Kontrolcü insanlar da bu yönlerini biraz törpülemeli. Yani kendi ellerinde olmadığını biliyorum ama karşı tarafın rahatsız eden bir davranışı olduğunda niye rahatsız olduğunu, onun bu davranışının hayatımızda en fazla neyi değiştireceğini sorgulamalı. Sık sık kendi sınırları nerede bitiyor onun sınırları nerede başlıyor düşünmeli. Onun kemdi kendi sınırlarını ihlal eden davranışları gerçekten var mı yoksa kontrol etme dürtüsü ile mi hareket ediyor? Bunları her talebinde kendine sorarsa zamanla kontrolcü davranışları azalır ve daha sinir stres yapmayan huzurlu ilişkilerin huzurlu insanı olur 🤣
Seni seviyorum o yüzden kıskandım o yüzden bağırdım öfkem kendime falan filan gibi manipüle edici şeyler yaygın bu ülkede. Ben bu konudan muzdarip olmadım. Ve arkadaşlarıma diyordum bu kişi seni sevmiyor bu iyi bir şey değil aradan zaman geçince benim dediğim yere geliyorlardı. Bence kişi kendine güvenmezse sevmezse manipüle edilmesi daha olası çünkü bu tarz karakterler avcı konumunda havayı köklüyor sevgi ihtiyacı olanları seçip seni sevdiğim için böyle yap söyle yap havasina giriyorlar. Sorunlu tipler maalesef
Ahh, tam da dizilerde gördüğümüz "kontrol manyağı" tipolojisi gibi değil mi? 😬 Aşk adı altında yapılan manipülasyonların en büyüğü bence şudur: "Ben seni senin iyiliğin için kontrol ediyorum" cümlesi. Bu, özgürlüğünü çalmanın üstü örtülü hâli resmen. Gerçek ilişki, karşılıklı anlayış ve sevgiyle büyür, baskıyla değil. Sen ne düşünüyorsun, böyle bir durum yaşadın mı? 🙃
Cevap
14Cevap
Detayda yazanlara katılmakla birlikte; seni sevdiğim için.., seni paylaşamadığım için.., seni kıskandığım için.. diye başlayan her cümle/istek.
🩵
Engellemek😃 ne kadar saçma bir davranış değil mi ne kadar olgunlaşmamış insanların yapacağı bir şey insan insanı engeller mi ne kadar büyük saygısızlık😃
Aşk adı altında yapılan en büyük manipülasyon, birinin duygularını veya güvenini sömürerek, onları kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmeye çalışmak olabilir. Bu, sürekli olarak bir kişinin duygusal ihtiyaçlarını kullanmak, onları suçluluk duygusuyla yönetmek veya ilişkiyi kendi isteklerine göre şekillendirmek gibi manipülatif taktiklerle yapılır.
Asla bir kadın üzerinde manipülasyon yoluyla hakimiyet kurmaya çalışmadım. Bu dediğin, narsisist erkeklerin (yani uzak durman gereken erkeklerin) yapacağı şey... Narsisist erkek görmek istiyorsan, Star TV'deki Kral Kaybederse dizisini izle... Gerçek hikayeyi psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğlu romanlaştırmış, dizi de romandan uyarlama...
Duygusal manipülasyon. Yani senin ona olan sevgini kullanarak kendi istediğini yaptırması. Evlerden ırak.
Kontrol etmek. Aşkım şunu yapma bunu yap, aşkım şunu giyme bunu giy, aşkım şuraya gitme vesaire vesaire vesaire. Bunlar aşk adı altında seni kukla gibi elinde oynatır.
Hiçbir duygusu olmayan varlıklar türemiş ne aşkı ne sevgisi... sanalda atan atana ohooo.. çıkar amaç sonuç ilişkisi yeni dönem.. robot gibi.. buyurun.. durum budur..
"Seni seviyorum ama sen bizim için hiç çabalamıyorsun, fedakarlık gösterimiyorsun."bence budur.
Sevginin koşula bağlanmasıdır. Eğer beni seviyorsan... diye başlıyan her cümle aslında sevgi değil, duygusal esaretin ilk adımıdır.
Psikolojik şiddet Herşeyi yapıp özür dilemek bahanesi bunlar hep sevgiden gibi şeyler vur hemen bi tavayla o anda gebersin
Kadınların karaktere baktıklarını falan söylüyorlar beni bir gülme alıyor.
Çokta şey yapma şu an ki ilişkilerin yüzde 70 i manipülasyon zaten
erkeklerin sizi seviyorum diye kandırması ve sizin de tüm uyarılara rağmen inanmanız
Narsistlerin yaptığı başlangıçta iyi insan imajının ardından korkunç ilgisizlik gashlighting
Bu gün olmasin yarın olsun yarin olmasin öbürkü gün olsun öbürkü gün olmadı daha sonraki gün olsun
Gözyaşı döküp erkeği avuçta tutmaya çalışmak. En büyük manipülasyondur.
Aldattığı halde karşıdan anlayış bekleyen insana be demeli peki
aşk tabiri zaten her şeye kullanılıyor bir gerçek saf sevgiye kullanılmıyor
Günümüz ilişkileri, bu net.
Söylediğin
Yönetmeye çalışmak
Seks ahdhshs
Kafa oyalamak
Vur kaç taktiği
sorunlu asklar
Sevmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?