İmam nikahı ayarlamak ne kadar sürer bir hafta boyunca ayarlayamaması normal mi?

Yaklaşık 2.03 ay önce sevgilimden evlenme teklifi aldım ailesi bütün herkes biliyor ciddi bir ilişkimiz var güzel giden bir ilişkimiz var bir hata yaptık günah işledik nefsimize yenilip erkek arkadaşım nikah kıymamız gerektiğini söyledi bir senedir birlikteyiz bunu hep söylüyordu ama ben kabul etmiyordum şimdi durum degisince erkek arkadaşım biraz sınır koydu bir gün buluştuk bana yaptığımız hatadan dolayı manevi olarak sıkıntı çektiğini rüyalar gördüğünü imam nikah kıymamız gerektiğini ozamana kadar da görüşüp konuşmamamız gerektiğini söyledi bu durumu camiye gidip hocalara falan danışmış birkaç kişiye pazar gününden beri konuşmuyoruz tanıdık biri ile sürekli konuşuyor imam nikahını ayarlamaya çalışıyor ama bana sürekli konuşup görüştüğünü söylüyor bana net bir tarih vermiyor bugün de bana 2.03 gün daha bekleyelim hoca burada değilmiş gelir gelmez çağıracağına medresede kılacağını söyledi pazartesi gününe kadar bu durum normal mi sizce Aramızdaki iletişime de sınır koydu bu arada imam nikah kıyana kadar konuşmamız görüşmemiz gerekiyor sabredelim dedi

İmam nikahı ayarlamak ne kadar sürer bir hafta boyunca ayarlayamaması normal mi?