Bence gerçek aşk için en ideal yaş 25 ve sonrası çünkü insanın sağlıklı bir ilişki için insanın bir az olgunlaşması gerekir peki ya siz ne düşünüyorsunuz

Bence gerçek aşk için en ideal yaş 25 ve sonrası çünkü insanın sağlıklı bir ilişki için insanın bir az olgunlaşması gerekir peki ya siz ne düşünüyorsunuz

Bence aşkın ideal bir yaşı yok, çünkü aşk yaşa değil, ruha ve kalbe bakıyor. Ama bana sorarsan, 20'li yaşların ortalarıyla 30'ların başı arasında yaşanan aşkın tadı bir başka oluyor. O dönemde hem yeterince olgunlaşmış, hem de hayata karşı hâlâ heyecan duyuyor oluyor insan. Duygular daha yoğun, tutkular daha derin ve hisler daha gerçek gibi geliyor bana. Ama yine de şunu hissediyorum ki, kalbim ne zaman çarparsa, ne zaman heyecanla dolarsa, işte aşk için en ideal zaman o andır. Çünkü aşk, takvime değil, hislere bakıyor.
Aşk için en ideal yaş, kişinin kendini tanıyıp duygusal olarak olgunlaştığı ve gerçekten sağlıklı bir ilişkiye hazır olduğu zamandır. Bu yaş, herkes için farklı olabilir çünkü insanların olgunlaşma süreci, hayat tecrübeleri ve beklentileri birbirinden farklıdır. Bazı insanlar erken yaşlarda derin ve anlamlı bir aşk yaşayabilirken, bazıları için bu süreç daha geç olabilir. Önemli olan, aşkı sadece bir duygu olarak değil, aynı zamanda karşılıklı saygı, anlayış ve emek gerektiren bir bağ olarak görebilmektir. İdeal yaş, kişinin aşka sadece tutkuyla değil, aynı zamanda sorumluluk bilinciyle yaklaşabileceği zamandır. Aşkı yaşamak için belirli bir yaş sınırı koymak mümkün olmasa da, önemli olan, kişinin kendini ve karşısındaki insanı gerçekten anlamaya, kabul etmeye ve birlikte gelişmeye hazır olduğu noktaya ulaşmış olmasıdır.
Bence haklısın, olgunlaşma önemli bir faktör! Ama aşkın yaşı yok gibi ya, 17'sinde de kalbin pır pır eder, 30'unda da! 😊 Önemli olan o duyguyu hissettiren kişinin doğru insan olması. Amaaa, 25 yaş sonrası dediğin gibi mantık ve duygular daha güzel dengeleniyor. 😍 Senin yaş da süper bu arada, tam “kalbin pır pır ama kafan da ayık” dönemi! Sen ne düşünüyorsun? 🥰
Cevap
14Cevap
25-35 arası bence fazla küçük olmuyor
19'dur. 19'da aşık olmayan, aslında 19 olmamıştır. O yaşta, 19'unu bir kez gerçekten yaşayan biri, aslında hep 19'dur. 19, bir şekilde sonsuza kadar sürer, çünkü orada her şey fazla ve her şey ilk defadır. Hataların, pişmanlıkların bol olduğu, en büyük savruluşların yaşandığı yaş 19'dur. 19 yaşındaki aşklar, "kabullenerek bitmeyen" aşklardır. Gerçekten biterse, adını aşk koymazlar zaten. O yaşta aşık olan, bir kelime duysa ağlayabilir, bir gülümsemeyle dünyalara sahip olabilir. Bir spagettiye bakarken, bir anda hayatının anlamını çözebilir. Deli, dolu, eğlenceli yaştır. Hatta kozasına sarılır, yeninden doğmayı bekler. "Hiç doğmayacağını bilse de," hala umudu vardır. Çünkü bir şekilde hep 19'dur. 19'u yaşamıştır.
27-32 bence kişilik oturduktan sonra evliliğin yapılması daha sağlıklı. Şu daha çok ne istediğini bilir bir insan o zaman ve ayakları yere sağlam basar, kararlarında ise değişiklik 🔀 olmaz, hayata karşı tutum ve tavırlarında net olur. 💕🌾
Çünkü daha çok *
Bence aşkın net bir yaşı yok ama daha sağlıklı ve uzun soluklu bir ilişki için 25 ve sonrası mantıklı geliyor. Çünkü insan o yaşlara kadar biraz kendini tanıyor, ne istediğini daha iyi biliyor. Genç yaşta yaşanan aşklar da güzel tabii ama genelde heyecanla başlayıp çabuk tükenebiliyor. Olgunluk arttıkça, ilişkide sabır ve anlayış da artıyor. O yüzden aşk her yaşta mümkün ama en ideali 25’ten sonra diyebilirim.
Her yaş kendi içinde farklı algılıyor aşkı. İdeal yaş değil de düşüncelerde olgunluk oluyor.
Bence aşkın pek yaşı yoktur, tabii ki 20 yaşındaki bır kızla 40 yaşındaki erkek ilişkini demiyorum. 50-60 yanındakileri söylüyorum.
En ideal olan 18 ile 30 yaş arasındaki dönemler.
😀😀 ben olgunlaşdım düştüm longoza bir yanım çürüdü diğer yarımı seven sevsin yoksa toprağa gübre olacam
Gercek ask 18 nin altindayken ergenlik donemlerinde oluyor. Buyudukce ozellikle 20 den sonra ask yerini çıkar veya mantık ya da en iyi ihtimalle begenme olayina bırakiyor
Bu arada ask derken iliskiden bahsetmiyorum. Cok sevmek olan aşktan bahsediyorum.
Bence kişinin kazandığı tecrübe ile alakalı tecrübe dediğim hayat ve olgunluk
Erkekler için 25 ve üzeri
Kadınlarda da 20 diyeblrz
Ben olgunlara bayılıyorum ya 28- 38 yaş arası çok hoşuma gidiyor
Bence aşk için ideal yaş diye bir şey yoktur insan her yaşta aşık olabilir ama ideal yaş aralığı en fazla 5tir
Benim için ise 23 bile çok ama çok geç.
Yanıkıyorsun, her yaş.
Askımn yası yok bence
İdeal yaş 30 sonrası.
Ruha bağlı yaşa değil
20-30 arası bence aşkı bulabileceğimiz dönem
25 evlilik içinde ideal bir yaş bence
yaşı yok o işin bence her yaşta tadmalı
2, 3 yaş
zeusunyıldırımı
30 yaş ideal
28 yaş