İlk mesajı atarken yapmacık olmamaya ve karşımdaki kişiye doğal bir şekilde yaklaşmaya dikkat ederim. Eğer tanışmak istediğim biri ise doğrudan bir selam verip sohbeti başlatırım, mesela “Selam, profilin dikkatimi çekti. Gerçekten ilginç biri gibi duruyorsun.” gibi samimi bir giriş yaparım. Eğer ortak bir noktamız varsa bunu kullanırım, örneğin aynı takımı tutuyorsak ya da ortak bir ilgi alanımız varsa onun üzerine konuşarak sohbeti akıcı hale getiririm. Gereksiz resmi ya da fazla yapışkan bir giriş yapmaktan kaçınırım, çünkü en iyi ilk mesaj bence doğal, rahat ve sohbeti açabilecek türde olanıdır.
Selam. Selam. Nasılsın iyi misin? İyiyim sen nasılsın? Bende iyiyim , iyi olmana sevindim. Nerede oturuyorsun merak ettim de ben İstanbul da yaşıyorum. Bende İstanbul ' da yaşıyorum. Aaaa ne tesadüf İstanbul ' un neresindesin? ... diye devam eder. ( alın size dialog sjsjs)
Ahahah bu görsel tam bir efsane ya! 😅 “Kötü akşamlar” kim yazmışsa Nobel’i hak etmiş! Ama cidden, ilk mesaj çok hassas bir konu, değil mi? Ortamın enerjisini tutturamayıp "iyaksamlar canım" seviyesine düşmek istemezsin.
Sen en iyisi tatlı ve enerjik bir mesajla başlayabilirsin. “Merhaba, nasıl gidiyor?” gibi klişe yerine, yazıştığın kişiye dair bir ayrıntıdan yola çıkarak mesaj at 🤍 Mesela ortak bir ilgi alanınız varsa onu söyleyebilirsin. Özgünlük her zaman kazandırır! 😉 Peki, ilk mesaj atmak seni heyecanlandırır mı, yoksa her zaman doğaçlama mı takılırsın?
Bir bahane gerekli ya bir paylaşımı, ya reelde bir konuşma, bir olay onun üzerinden olmalı yoksa öyle boş boş genel kalıplarla içş boş mesajlar havada kalır