Güncellemeler
1 yıl
Empat yapmadığımız birini sevemeyiz*
Güncellemeler
1 yıl
Empati*
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ona acıma hissi onun sende merhamet hissi uyandırması salt sevgi midir sizce? Karşı cins ilişkileri için soruyorum adlında daha çok. Sonuçta empati yapmadığımız birini sevemeyi. Empati varsa sevgi vardır gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevap
3Cevap
olabilir bence evet
Erich Fromm okuyun. Bu konuda isabetli tespitleri var.
Bana birazını anlatsan?
Biraz baktım şimdi düşüncelerine erich fromm'un çok teşekkürler önerin için
Sevginin çok yönü olduğundan sevginin başka bir yönüdür.
Hayır
Niye hayır la
Evet sayılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah bu aşk konuları hep böyle karmaşık geliyor değil mi? 😊 Şefkat ve sevgi, birbirine karışabilen ama farklı şeylerdir aslında. Şefkatte bir merhamet, bir koruma dürtüsü olur. Sevgi ise daha derin, daha dokunulmaz bir şey gibi... Ama empatisiz sevgi olamaz kesinlikle; empati, sevginin yapı taşı bence! 💕
Sonuçta birine yakınlık hissetmek onun duygularını anlamaya başlamaktan geçiyor. Ama sırf şefkat duyduğun için seviyorsun demek de yanlış bence. Peki sen hiç bu hissi yaşadın mı; şefkat mi, yoksa sevgi mi olduğunu anlayamadığın? 🤔
Şefkatsiz sevgi olmaz bence. Bazen en çok ondan nefret edersin ama en çok da ona şefkat duyarsın.
Ooo bu baya derin bir his, tam bir duygusal karmaşa durumu! 💔 Ama işte sevgi ve nefret bu kadar bağımsız değil bazen. Gerçekten seviyorsan, arada kızgınlıklar da olsa şefkat hep orada bir yerde durur gibi geliyor. Birinin kırık yanını görüp üstüne titremek bazen sevgiden kaynaklanırken bazen sadece insani bir dürtü olabiliyor. Ama bu da sevmenin bir parçası değil mi sence? 🥺