dostluğu da bulamadım gerçi, dostluk yokki hep menfaat ilişkisi
Mabel Matiz-Boyalı da Saçların şarkısını dinlerken ağlıyorum şu an
dostluğu da bulamadım gerçi, dostluk yokki hep menfaat ilişkisi
Mabel Matiz-Boyalı da Saçların şarkısını dinlerken ağlıyorum şu an
Bir insanın 32 yaşına kadar aşkı bulamaması, hayatın karmaşık dinamiklerinden kaynaklanabilir. Belki de doğru insanla karşılaşmamış, ya da içsel olarak bir ilişkiye hazır hissetmemiştir. Bazı insanlar, geçmişte yaşadıkları hayal kırıklıkları nedeniyle duygusal olarak kendilerini kapatır ve yeni ilişkilere açık olamazlar. Aşkı bulmak, bazen zaman alır ve sabır gerektirir. Dostluk konusuna geldiğimizde ise, günümüzde pek çok ilişki maalesef menfaat üzerine kurulmuş durumda. Gerçek dostluk, karşılıklı güven ve destek gerektirir, ancak bu tür ilişkileri bulmak zorlaşabiliyor. Ayrıca müzik, bu tür hisleri ifade etmenin en etkili yollarından biri bu yüzden müzik dinlemekle iyi yapıyorsun. Kendini yalnız hissettiğinde, müzikle duygularını paylaşmak, içsel bir rahatlama sağlayabilir. Ve unutma, yalnız hissettiğin anlar geçici olabilir.🌷🌸
Bunun için oturup ağlamak çok gereksiz bir şey. Bence senin canın sıkılıyor. Sahip olduğun güzellikleri düşün, yaşamanın, iki elin kolun bacağın olduğuna şükret. 40 yaşına kadar 50 yaşına kadar evlenmemiş binlerce insan var. Kötü birliktelik yaşasan çocuğun olsa aldatılsan daha mı iyi? Olacaksa biri olur. Daha zamanın var. Kadın için eğer çocuk yapacaksa maksimum evlilik yaşı 30 35 bana göre tabi.. çocuk 20 yaşında sen 55 oluyorsun ki bu normal sayılabilir :) Sıkma canını:) herkes 30 yaşında İlla Evlenmiyor ya da aşk bulmuyor. Onların da zorluğu var, merak etme. Evlilik çocuk vs de kolay değil. Yanında çocuk bakacak kayinvalide annen vs kimse yoksa tek başına çocuk büyütmek bile çok zor. Hayatının tadini cikar. Üzülerek geçirdiğin ve Kaybettiğin her bir zaman, senin kaybın :) gülumse.
Şimdi öncelikle sorunun pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum ama yine de cevap vermek gerekirse Yani şöyle söyleyeyim aşkım bir yaşı yoktur bir insan 15 yaşında da açık olabilir 20 de olabilir 30 da olabilir 40-50 de olabilir yani insanın nerede ne zaman aşık olacağı hiç belli olmaz mesela ben çocukken o zaman 12-13 yaşlarındaydım ilkokul 4 sınıfa gidiyordum Çiğdem adında bir kıza aşık oldum Bir daha da aşık olamadım o da çocukluk aşkıydı o kişiye de hiç açılamadım yani aşkı yaşamadan aşktan soğudum sevgiden de soğudum yani şu an karşımdaki kişi de aradım tek kriter gerçekten cinsel Bir uyum cinsel bir beklenti cinsel arzu ve cinsel istektir.
çevresel faktörler
yetiştirilme durumu
karakter faktörü
bunlar büyük engellerdir
ama kim kötü yetiştirilmek ister ki
veya sırt bunun için kötü karakter ister ki
iyi bir aile çevren veya arkadaş çevren varsa
yav işte bu misal ayşeye de bizim tolgayı ayarlayalım yazık ikisi de yalnız hem bakarsın evlenirler bizde bi sevaba gireriz diye düşünen bir çevre sana arkadaşta bulur işte bulur dostta bulur kısmette bulur
ama bunlar yoksa sende benim gibi dımdızlak kalırsın ortada :D
Ah canım yaa, şimdi hemen kocaman bir *sarılma hissi* gönderiyorum sana. 🫂💖 Mabel Matiz zaten duygunun ta kendisi, seni anlıyorum. Ama sakin ol, herkesin hayat ritmi farklı. 32 yaşına kadar aşkı ya da gerçek dostluğu bulamamış olabilirsin ama bu, hep böyle gidecek anlamına gelmez ki!
Belki de o doğru insan henüz yoluna çıkmadı ya da sen fark etmeden bir köşede bekliyor. Ama merak etme, hayat sürprizlerle dolu! Kendine güven ve açık ol, enerji çekiyorsun zaten. 💫🎶 Bir favori Mabel şarkın varsa hadi paylaş da birlikte ruhumuzu dinlendirelim, ne dersin? 🌈💖
Cevap
150Cevap
bence zamanla bulur
Kim bulabildiki aşkı?
kim kaybettiki biz bulalım dostluğu?
buldum diyenler hep bulduğunu zanletti, hiç birisi ölümsüz değildi.
Çok şanslı ve çok zekisin. Seni kutlarım.
yalnızca aptallar aşk veya dostluğu bulup yaşadığını zanleder…
Benden sana tavsiye; İnsanın ırkının olduğu yerde dostluk arama.
bir hayvan ya da bir bitki besle.
dağa taşa, bir yaylaya, bir şehir ya da bir eve, ya da bir objeye aşık ol.
hem mutlu olursun hemde ihanete uğrama riskin kalmaz
Ahah ben de aşkı bulamadım. Neden hayatın gayesi insanlarla anlamlı ilişkiler kurmak olsun ki? Bir araya gelince birbirinden nefret eden ve bencil bir türe dönüşüyoruz. Belki de hayatın amacı kendimizle olmaktır. İlişkiler de temelde çıkarlara dayanır. Bir insandan bir çıkarın yoksa ilişki de kurmazsin. Çıkarların olması sevmediğin anlamına da gelmiyor.
Üzülme bende tam senin yaşında eşimle tanıştım ve evliyiz bir tane de bebeğimiz var. Çok geç diye düşünme
inanılmaz motive oldum
çok teşekkür ederim
🥹
Niye bulsanizda begenmiyonuz birde söylenmeyin bari şans vermiyorsunuz kimseye sonra ağlayın hiç acımıyorum size o yüzden ağlayın kudurun hakediyorsunuz çünkü ulan burada bile kıza yazıyorum dusunurmusun yok sevgili istemiyorum diyor sonra evde kalınca da ben niye evde kaldım devam edin bu şekilde umrumda değilsiniz
Bazen aşk sana gelmez, sen 👉ona gidersin. Ve bu plansız gelişigüzel gelişir. Bazı şeylerin zamanı var, ve güzel şeyler oluyor bunlar genelde. Sen vazgeçtiğinde gerçekleşiyor. Yazarın da dediği gibi "bu hayatın sen bakarken soyunamıyorum" deme şeklidir. 🌾🌺
Bir insanın 32 yaşına kadar aşkı bulamaması, birçok faktöre bağlı olabilir. Yanlış zamanlama, duygusal engeller, yüksek beklentiler, sınırlı sosyal çevre ya da kişisel tercihler, aşkı bulmayı zorlaştırabilir. Kimi insanlar hayatlarında başka öncelikler edinebilir ya da duygusal olarak bir ilişkiye hazır olmayabilirler. Ayrıca, mükemmel bir partner arayışı da bazen doğru kişiyi bulmayı engelleyebilir. Herkesin aşkı bulma yolculuğu farklıdır ve bazen sabır gerektirir.
Kusura bakma da senin yaşındaki kadınlar için aşkı bulup evlenmek daha zor maalesef çünkü kadınlar erkek gibi genç görünmüyor mesela ben 32 yaşında bir erkeğim ve görenler 27-28 den yukarı söylemiyor ama siz kadınlarda bu kadar genç gösteren yoktur mesela..
Aşk diye bir şey yoktur. Özelikle kadınların duygu ve düşünceleri sürekli değiştiği için bir erkeği sevemez. Kadın beyni doğuştan erkek nefretiyle veya sadakatsizlikle doğar.
Freud buna kadının sevgi nesnesini çocuklukta tamamen babaya aktarmasina bağlar.
Aynı durumdayiz senden farkım yok yalnız degilsin
Ben de bu şarkıyı dinliyordum
Samimi bir kalple Allah'a güvenen bir kimsenin, emelinin neticeye ulaşmama ihtimâli yok. Çünkü bu başlamak değil önde başlamaktır; Rabbden peşinen yardım almaktır. Fakat kişinin hangi yolla nereye ulaşacağı, Allah'ın tasarrufundadır.
Valla 2 şey hissediyorum. Artık evlenmek hiç istemiyorum ikincisi de aşık olmak gibi bir gaye gütmüyorum. Aslında ikisi de çok güzel şeyler ama ne hikmetse güvenimi ve sevgimi vermeye istekli değilim. Sen bulursun umarım.
Aglancak bı durum yok ya bulup hayatını mahvederse ne olcak kendini toparla ismin ne bilmiyorum ama ne olursa olsun neşeni kaybetme yanlış insan olmaktansa karşındaki kişi hiç olmasın diğer türlü suanki halinden daha çok üzüledebilirsin
Yani aşkın yaşanabilir güzel zamanlarını da yaşadın sen 2000 li olanlar bulamaz sanıyordum. Sen 90 ların çocugu olarak bulma ihtimalin daha yüksekti.
Gerçekten neden bulamadın. 😄
Ben buldum ve tükettik. Yani bulmakla da bir şey kazanmıyor insan bence. Tamam güzel duygular vs ama şart da değil insanın kendini mutlu ve iyi hissetmesi için.
En kötüsü de umut edip beklenti içersine girmek. 28 yılın özeti budur. Tam bir hayal kırıklığı içinde bulunduğumuz toplumun kurbanı oluyorum. Ne yazık ki insanlar kendilerinden daha farklı düşünen, hayata daha farklı bakan insanları toplumun normlarına göre değerlendiriyorlar.
Ağlama değmez aşkı bulmak önemli değil , sürdürmek için o çabayı gösterecek kişi lazım. Bugün bir arkadasimin 20 yıllık evliliğini bitirdigini ogrenmdim aşk bulmusta nolmus şimdi bu :)))
Yaşam fast food tarzı yaşanıyor. Ne ile beslenirseniz o şekilde yaşarsınız. Fast food doyurur ama sizde bir lezzet anısı bırakmaz.
Artık doymak var lezzet yok. Doymak diğer öğüne kadardır, lezzet yaşam boyu sizde kalır.
İlişkiler lezzetsiz. Lezzet ruhsal ve beyinsel olduğu için kişiler fiziksel olarak doyuyor ama ruhsal açlık çekiyor.
Çok aşık oldum ama zararlı olduğunu seni tüketen bir his olduğu için vazgeçiyorsun bir taraf hep eksik sever çünkü zamanında başka birine bütün güzel duyguları ona vermiştir bu zamanda aşk dogru Allah korkusu olan insandr sana iyi gelen insan seni üzmez kendini üzer seni üzmez o yüzden sana iyi gelenleri sev ilk önce kendini çünkü sonsuza kadar burada kalmayacağız..
Bu soruyu da tam bu şarkıyı dinlerken denk gelmem ayrı bir tesadüf 🥲 26 yaşından bildiriyorum ben de henüz bulamadım ve uzayacak gibi duruyor.
Aşk diye bisey yok. Ask zaten 14 yaslarinda duyulan asiri hayranlikla utangaclikla kavusamamanin butunu. Büyükdukten ve insanlari tanidiktan sonra ask imkansiz
Ya bence böylesi daha iyi gibi bir kedi alıp yaşa hayatını yani tabi o tablo da hayat arkadaşının olmasını da istiyor insan ama bu devir de maalesef zor aldatmalar çoğaldı nadir bulursun düzgün seven sadık olan aşkla bakan inşAllah karşına bu nadir bulunan erkek türü çıkar 🫶🏻💖🪄✨
Ağlayacak ne var kuzum bazen yalnızlıkta iyidir benimde dostum arkadaşım yok hep tek başimayım gezerim tozarım dışarda kahve içerim kafamı yalnızlığımı dinlerim☕️😉☕️
Lütfen bu şekilde karamsar düşünmeyin.. Bazen olmayanda da hayır vardır. Ve güzellikler belki de birdenbire gelecektir. İ yüzden dua etmeye ve umutlu olmaya devam edin..
Ne var bunda, ben 40 oldum hala yok, beni isteyenleri istemedim istediğim de yok olmuyor. Sorun mu hayır. 10 yıldır da hayatımda biri yok böyle de gidecek gibi, yani bunlar bu sitede niye dert onu anlamıyorum😅
dostluğu bende bulamadım. Çok yakın arkadaşım var ama yine de dost hissettirmiyor. Sanki zor günümde yanımda olmaz.
Bence gayet normal. Zaten bu devirde aşkı bulmak zor. Biraz da seçici ve içine kapanık, herkese kolay aşık olamayan bir insansanız normal yani
İnşallah en yakın zamanda doğru insanlar seni bulur dost eş anlamında dua et seninde sınavın buymuş demek
Aşktan daha önemli şeyler var bu hayatta Olanda pişman olmayanda olmasada olur modunda :)
"buldum" sanıp büsbütün yalnız olmaya başlamadığın için en güzel yalnızlığı yaşadığından sevinmen gereken durumdasın derim.
Bundan sonra bulamayacağın anlamına gelmez. Bide çok aşk odaklı olmamak gerek elbet olmaalı ama komple olunca zararlı
Nasip karşına henüz çıkmamıştır. Bazısı erken bulur kıymetini bilmez bazısı da ikinci bahar da bulur. Bu işler planlı olmaz..
Ağlamana ne gerek var ki. Kendi kendine yetebilmelisin. Benim de hiç arkadaşım kalmadı çünkü ikiyüzlüler
Biz bulduğumuzu zannettikte noldu. Bir daha aşka inanç kalmadı. Bak 38 yaşında aynı durumdayız
Asosyalsindir sosyal çevren yoktur bunlar bir etken tabii
hayatımda tanıdığım en centilmen erkeği eximde takılı kaldığım için kaybettim
şu an ona ağlıyorum
keşke bir mucize olsa da bana ulaşsa
Geçmişe bakarak bir şey elde edemezsin ancak üzüldüğünde kalırsın bir şey olsun da geri gelsin fikrini de kafandan at
Olmuş bitmiş gitmiş sebepleri varmış sonuçları olmuş illaki bir şeyler olur hayatında yani çok kasma
Belki de aşka odaklandığın içindir, aşk sonradan kendiliğinden geliyor bir insanla tanıştığında, önceliğin aşk olmasın öyle dene bir de.
Üzgünüm ama aşk sanıldığı ve gösterildiği kadar kolay bulunan bir şey değil
Bende aynı şekilde ne aşkı bulabildim ne dostluğu. Sadece para ve kariyeri bulabildim fazlasıyla. Hayat bu, bir yerden verip diğerinden vermiyor
Ne güzel bende para kariyer olsun isterdim o da yok aşk da yok
@KelebekBlossom sevgi ve huzur olmadan ne paranın ne kariyerin hiçbir anlamı olmuyor. inanın buna
Olsun ben yinede parayı seçiyorum gelsin
Yeter artık herkesin hayatı kendine seçme hakkım şansım varsa para istiyorum
@KelebekBlossom miktar vermek lazım daha spesifik dilek gerekli , şimdi para deyince olmuyor tek seferde mesela gelecek olsa o para ne kadar olmalı :)
@CaptainPeroxide bakın kimde ne yoksa onu ister önce şunu iyi anlayalım para göz biri değilim ama hayat yaşam kötü ve paraya ihtiyacım var parayı seçiyorum gelirse sevinirim insallah baht şansım olur
Aşk da yok para da yok ama ben parayı seçiyorum
@KelebekBlossom bende saygı gösteriyorum anlıyorum ve diyorum ki isterken direk rakamlı iste , şimdi 100k gelse 2 aya gene aynısın ona göre rakamla iste, enerji diyelim değişik karmaşık bir yapı.
@CaptainPeroxide o kadar bunaldım ki tahmin edemezsiniz artık biri beni kaçırsın dedim sinirden😂😄 kardeşim ters biri diyor ki kim seni nedennn kaçıracak! Toksik aileyiz bunlardan da bıktım
@KelebekBlossom Ooo durum o kadar vahim yani , para yok , aile sıkıntı , aşk yok dedik zaten cepte allah yardımcın olsun bence destek alabilirsin psikolojik olarak ( tez yapacak psikologlarlar ücretsiz destek isteyebilirsin ararsan bulabilirsin)
@CaptainPeroxide hayır kimse kimseye parasız ya da karşılıksız yapmıyor bı şey emin olabilirsin kadın olsaydın anlarsın
Her ay 50 ₺ olsa yeterdi gözüm yüksek de değil ama olmaz vermemiş bana napim
@KelebekBlossom doğru diyorsun haklısın ama hiç bir şey yapmıyor ve çabalamıyor gibi de konuşuyorsun, bence ücretsiz bir seansa gitsen 1. ders bahanelerden kurtulup kendine değer vermeyi öğren başlığı olabilirdi.
@CaptainPeroxide sana yazmayı çalıştım olmadı çok boş konuşup duruyosun çabaladım ama olmuyor herşeyi yaptım çaresiz kalmamış insan olduğun belli herşeyi denedim aradım başvuru yaptım psikolojik destek seans 4 bin para yok nasıl vereyim gerçekten sinirlerim bozuluyor yazma ya bende ordan yaşamadığım hayat için bol miktarda atarım onu yap bunu yap bedava bul söylemesi yazması çok kolay çünkü
@KelebekBlossom özür dilerim evet empati yapıp şu an ki çaresizliğine ve yokluğunu anlayamam yaşamadığım için ama 10 yıl önce böyle değildi belki sen kadar değildim veya da senden daha çaresizdim bugünlerimde rahat olunca o günlerim yavaş yavaş anılardan siliniyor, peki senin için ne yapabilirim seni bu hayata olan inancı geri vermek kazandırmak için ne yapabilirim onu söyler misin?
@CaptainPeroxide bı şey yazmazsan iyi olur sinirlerim bozuluyor çünkü zaten üzülüyorum olmamasına benlik durum değil vermeyince olmayınca olmuyor kader yapacak bir şey yok
Tam da bulmak üzeresin belki de.. Vazgeçme 🙄
Hayat her zaman senin beklentinin tam tersini sunar
bulup da yitirmek de var... bazen bulmamak bulkamdan daha değerlidir
Aşkın tarifi sizde farklı demekki, yanlış harita elinizdeki
Bu işler ağlamaklı olmaz dertleşmek lazım anlatmak lazım konuşmak lazım bana yazabilirsin
Her şey zamanında tamda istediğin gibi olmaz maalesef, bazen geç bazen erken bazen hiç
Tek sen değilki çoğu herkes öyle acele etme yanlış insanlar çıkar karşına zamana bırak
İnsan hep genç kalacağını sanar hoyratça davranır gençlik gidince de böyle yalnız kalır
İyi daha bu soruyu cevaplamam için bikaç senem daha var. Azmeddim bulcam aşkımı.
İnsanlara güvenmediği için aşk saçma gelmiştir, ondan bulamamıştır
İlla ask olacak diye birsey yok yanlizken de hayat güzel.
Bulamayabilir normal hatta daha geç yaşa kadar da bulamayabilir
Bulamayınca bulunmuyor geleni görmüyor insan nankörlükte var
Doğru insan karşısına çıkmadığı için ya da birini bulmaya uğraşmadığından
Herkes herkese duvar ördü çünkü, ve vazgeçti. ben senin yaşında 4 kez sevmiştim sanırım
secici narin alingan ve kirilgan insanlarin ortak kaderi kankamm..
Nasip değilse bulamaz. Hayırsız olacaksa bulmaması daha iyidir.
Benim gibi takılıp geçmiştir hızlı yaşamıştır pisyaci kızdır kendisi playwomen olur genelde
Kör olsa koklaya koklaya bulur sen nasıl bulamadın 😅😅
Bilmem ki ben de bulamadım demek ki korunuyorum aşktan 😄
Aşk da rızka dahil. Rızkımız yok demek ki ordan yana.
Bulmuşsundur da kaybetmişsindir. 32ye kadar sevececek sevilecek birine raslar insan ya bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?