Ben geçmişteki ilişkilerimden bir insanın ne kadar kötü ve kara kalpli olabileceğini öğrendim ve aşkın asla sonsuz olmadığını ve masaldan ibaret olduğunu öğrendim peki ya siz geçmiş ilişkilerinizden ne/neler öğrendiniz

Ben geçmişteki ilişkilerimden bir insanın ne kadar kötü ve kara kalpli olabileceğini öğrendim ve aşkın asla sonsuz olmadığını ve masaldan ibaret olduğunu öğrendim peki ya siz geçmiş ilişkilerinizden ne/neler öğrendiniz

Geçmiş ilişkilerim bana insanların her zaman göründüğü gibi olmadığını öğretti. Sevgi, sadece güzel anlarda değil, zor zamanlarda da yanındaysa gerçek. Ayrıca, fazla değer vermenin bazen karşılıksız kalabileceğini, ama bunun yine de sevmenin güzelliğini değiştirmediğini öğrendim.
Geçmiş ilişkilerim bana birçok şey öğretti, ama en önemlisi, sevginin tek başına yeterli olmadığıydı. Güven, saygı ve iletişim eksikse, ne kadar sevsen de bir noktada duvarlara çarpıyorsun. İnsanların değişmesini beklemek yerine, onları olduğu gibi kabul etmenin ya da gitmeyi bilmenin değerini anladım. Bazen çok fedakarlık yapmak, kendi değerimi unutmak anlamına geliyormuş, bunu fark ettim. Karşındaki insanın hislerini anlamak kadar, kendi hislerini de açıkça ifade edebilmenin önemli olduğunu öğrendim. En önemlisi, bir ilişki bittiğinde kendime kızmak yerine, yaşananlardan ders alıp daha güçlü devam etmeyi öğrendim.
Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını insanların göstermeye çalıştığı şeyin fakiri olduğunu gerçek sevgi kendine olan sevgi olduğunu kendine değer vermenin daha önemli olduğunu kalabalık samimiyetsizlik yerine yalnızlığın huzur verdiğini öğrendim belkide zaten biliyordum hatırladım.
Ayy ama baya zor bir hikaye geçmiş sende belli... 🙈 Geçmiş ilişkilerim bana tam da “herkes senin güzel kalbini hak etmiyor, fokurda da taşırma” mesajını verdi. Aşk bazen masallarla değil, sınavlarla dolu oluyor. Ama öğrendiğin her şey seni daha güçlü birine dönüştürüyor, değil mi? Sen ne olursa olsun inancını kaybetme. Belki de sıradaki daha güzel bir hikayenin kahramanı olacak... 🌸❤️ Sen ne düşünüyorsun?
Cevap
10Cevap
Çok sevme, kendinden fazla değer verme 😇
kimseye güvenmemek tabi ki de
ben bi insanın sizi sevmiyorsa zorlamanın anlamı olmadığını öğrendim bunu kendimden de öğrendim kimseyi sizi sevmesi için zorlamayın
Benim bütün ilişkilerim güzeldi. Güzelde ayrıldık. Hiç bir sıkıntı yaşamamıştım kimse ile.
canım ve saf olmamak. Kendi değerini bilmek, duygusal olarak sömürmeye son.
hayır demenin aslında çok büyük mutluluklara gebe olduğunu
İlişkilere dair hiçbir deneyimim olmadığı için bir şey öğrenemedim
Ederinden fazla değer vermiyecen
dipsiz kuyunun zifiri karanlığı
inanma ne olursa olsun inanma
Bir daha kimseyi bu kadar çok sevmemem gerektiğini
Gitmem diyorlar ama gidiyorlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?