Benden saklanan bir gerçeği öğrendiğimde önce bir durup düşünürüm, neden saklandı, amacı neydi, beni korumak için mi yoksa bilinçli bir şekilde kandırılmak için mi diye. Eğer niyet iyi değilse, yani yalan ya da bilinçli bir manipülasyon varsa, güvenim ciddi şekilde sarsılır ve kolay kolay toparlanmaz. İnsan hata yapabilir, bir şeyi saklamak bazen bir anlık korkudan ya da çekingenlikten olabilir, ama kasıtlı bir şekilde saklanan gerçekler benim gözümde affedilmesi zor şeylerdir. O noktadan sonra ilişkim ne olursa olsun mesafe koyarım, çünkü güven bir kere kırıldı mı, ne kadar tamir etmeye çalışsam da eskisi gibi olmaz.
Çayımı ve lokumumu alıp bana vahyedilenleri dikkatle dinliyorum veya keşfettiğim sey Dolaptan her zaman şık küçük şeyler çıkar veya kapımıza sürpriz hediyeler gelir. Hayat şakaları sever, hadi amin diyelim ve şöminenin önünde oturup çayımızı içelim, ayaklarımızı ve kalbimizi ısıtalım çünkü şöminenin sıcaklığı iyi bir terapidir 🙃 soğuğu unutturur, irkilmemizi engeller ve bizi gülümsetir ve tekrar amin dedirttirir
Ne saklıyorlarsa saklasınlar sakladıkları kötü şeyler bana zarar veremez. Ancak sakladıkları kötü şeylerle kendilerini aldatırlar sâlak ɒmınɒkoyduklarım 😀