Aşırı kıskançlık?

arkadaşlar karmaşık zorlu aşırı sıkıntılı bir ergenlik geçirdim zamanında bundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum küçüklüğümde zor şeyler yaşadım ve güvenecek kimsem olmadı kendime bile güvenmekten korktum hep küçüklük aklıyla yaptığım sevgililerde kıskançlık ve güvensizlik hiç olmadı çünkü kimseye karşı bi duygu beslemedim hislerimin olduğunu reddettim ve gelişine yaşadım şimdi 19 yaşındayım ve olgunlaştım tüm kötü ortamlardan çıkıp bir kişiye adadım hayatımı ve aşık oldum çocukluğumdan beri çoğu erkeğin peşinde koştuğu çok güzel olduğum söylenen dikkat çeken bir kızım ergenliğim de bu nedenle çok sıkıntılı geçti fazla ilgi görmekten kendimi bir bok sandığımdan düşmüştüm ortamlara ama şimdi hayatımı birine adadım çirkin değil yakışıklı iyi vücutlu iyi kalpli biri çok anlatmak istemiyorum sevgilimi ona aşık olduktan sonra aşırı bir kıskançlık farkettim kendimde sevgilimin daha önce hiç sevgilisi olmadı bunu kanıtlı bir şekilde biliyorum oturduğu her kızı mesajlaştığı her kızın adını oturduğu yeri ailesini biliyorum hiç birisiyle sevgili olmamış yakınlığı dahi olmamış hatta çoğuyla kendisi değil şerefsiz bir arkadaşı konuşmuş hatta bu arkadaşının konuştuğu kız (en uzun süre konuştuğu 1 hafta) bir olay çıkartıp arkadaş oldum kız küçük ondan da naptıkları hakkında bilgi aldım kısacası temiz soruna gelecek olursak ki benim zamanında çok sevgilim oldu çok mevzum oldu herkes tanır beni eski sevgililerim de var ben kimim de onu bu kadar sıkıyorum kendimle çelişiyorum bu nedenle arkadaşlar o kadar kıskancım ki elimde olmadan hayatı zindan ediyorum ona da kendime de o şikayetci değil her dediğimi yapıyor hiç yanlışı olmadı sadece arkadaşları bir gün omegleye girdiğinde sevgilimin eline telefonu vermişler ve kızlara selamınaleyküm demiş onun videosunu bana atmışlardı ve ayrılmıştım kendi açımdan hatta ailesine bile yazmıştım ben bunu kaldıramam bu benim için çok ağır diye çok kötü bir durumda yalvararak özür diledi babası bizi barıştırdı hatta ondan başka da hiç hata yapmadı ama ben ne kadar güzel olduğumu bilsem bile sanki o dünyanın en yakışıklısıymış gibi her kız onun peşinde gibi kafada kuruyorum ben olmadan hatta benimle bile topluluk içerisinde (kafe tarzı) bir yerde oturamaz otursak da sabah ya da bildiğim mekanlarda çünkü orada bir kızın onu göreceğini kızın yanlış yapacağını ve kızı öldüreceğimden ya da çok yanlış bir hareket yağacağımdan korkuyorum çünkü ben bir kız ona yavşasa falan asla kendimi tutamam bir kere sevgilim il dışındayken böyle bir durum oldu sevgilim hemen telefonunun arkasındaki fotoğrafımızı gösterip sevgilim var demiş ama ben bunu duyduğum anda sevgilimin ağzına ettim bir suçu olmamasına rağmen ve kalkıp bu olayın yaşandığı ilde kızı arayacaktım hala daha kendime kızıyorum sebepsiz kısacası onu çok kıskanıyorum onun bana hata yapmasından korkuyorum çok sağlıksız bir durumdayım lütfen bir fikir verin nasıl kendimi düzelteceğim tüm ailesi hatta sülalesiyle bile tanıştırdı beni beraber akraba düğünlerine bile gidiyoruz dedesinin evine falan heryere götürüyorlar beni ama işte ne durumdayım napacağım nolursunuz yardım edin bu kıskançlık beni günden güne bitiriyor
Aşırı kıskançlık?