Mısır uyruklu adam?

Ben Suudi Arabistana, Umre ibadetini yapmak için geldim. Ben tesettürüne oldukça dikkat eden biriyim. Burada Mısırlı birisiyle tanıştım. Dilim döndüğünce beraber güzel sohbetler ettik. İkimiz de gerçekten birbirimizden etkilendik bunun farkındaydım. Bu Mısırlı genç, benim islamiyete karşı olan hassasiyetimi öğrendikçe hoşuna gitti ve daha ilk günden bana evlilik teklifinde bulundu. Bana detaylı bir şekilde kendisinden ve ailesinden bahsetti. Babamla da çok tanışmak istediğini belirtti. Fakat bana karşı o kadar ilgili ve o kadar iltifat ediyordu ki, bu durum içimde bir şüphe uyandırdı. Ben renkli gözlü, beyaz tenliyim. Gördüğü her güzele böyle yaklaşıyor olabilir mi? Diye çok düşündüm. Sosyal medya hesaplarından kızları takip ettiğini gördüm. Rahatsız olduğumu dile getirdiğimde sosyal medyayı çok kullanmadığını, önemi olmadığını, bırakabileceğini söyledi. Bir an önce niyetini babama açıklamak istediğini, niyetinin çok ciddi olduğunu söyledi. Muhabbetimiz güzel olsa da, Bu kadar hızlı ilerlemesi beni çok ürküttü. Geçmişte bir kez nişanlandığını ve sadece bir kızı çok sevdiğini ve geçmişte kaldığını söyledi. Hayatındaki her şeyi anlattı.
Şimdi de bana karşı çok ilgi duyduğunu söylüyor. Bir, iki kez iletişimi sonlandırmak istedim. Olamayacağımızı, ailemin kabul etmeyeceğini söyledim. Kendisi Türkiyede yaşayabileceğini, iş bulabileceğini, Türkçe öğrenebileceğini, Türkiyede babasının arkadaşlarının olduğunu bunları sorun etmemem gerektiğini söyledi. Tekrar iletişime devm ettim fakat yine kafamda tam oturtamadığım için konuşmayı sonlandırdım. Fakat ona karşı haksızlık yaptığımı düşünüyorum…

Hemen ilgi gösteren birine güvenmem ne kadar doğru olur? Nasıl bir yol izlemeliyim? İletişimi bitirmekle doğru karar mı verdim? Bunları hep kendime soruyorum. İşin içinden çıkamadım.

Mısır uyruklu adam?