Biriyle ilk tanıştığımda beni en çok enerjisi ve samimiyeti etkiler. Yapmacık davranışlar hemen kendini belli eder, ama doğal ve içten biri her zaman daha sıcak gelir. Göz teması, konuşma tarzı ve gerçekten dinleyip dinlemediği bile çok şey anlatır.
Sen birini tanırken ilk neye dikkat edersin?
Biriyle ilk tanıştığında onun hakkında seni en çok etkileyen şey ne olur?
Birisiyle ilk tanıştığımda beni en çok etkileyen şey, o kişinin enerjisi ve iletişim tarzı olur. Pozitiflik: Karşılıklı etkileşimde pozitif ve yapıcı bir tutum sergilemek, her zaman dikkatimi çeker. İyimserlik: Umutlu ve iyimser bir bakış açısına sahip olmak, karşılıklı konuşmanın akışını olumlu yönde etkiler. Heyecan: Konuştuğu konulara karşı heyecan duymak ve bu heyecanı karşı tarafa geçirebilmek, etkileyici bir özelliktir. Açık ve Dürüst: Düşüncelerini ve duygularını açık ve dürüst bir şekilde ifade edebilmek, güvenilir bir izlenim bırakır. Saygılı: Karşılıklı konuşmada saygılı bir dil kullanmak, her zaman önemlidir. Dinleme Becerisi: Karşı tarafı dikkatle dinlemek ve anladığını göstermek, etkili bir iletişim kurmanın temelidir. Esprili ve Neşeli: Mizah anlayışına sahip olmak ve neşeli bir tutum sergilemek, karşılıklı konuşmayı daha keyifli hale getirir. Meraklı ve İlgili: Yeni şeyler öğrenmeye ve farklı bakış açılarını anlamaya açık olmak, zengin bir sohbet ortamı yaratır.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Biriyle ilk tanıştığımda en çok dikkat ettiğim şey, bana nasıl hissettirdiği oluyor. Samimi ve doğal bir enerjisi varsa, hemen fark ediyorum. Yanında rahat hissediyorsam, konuşması ya da bakışları bile daha sıcak geliyor. Ama yapmacık ya da mesafeli biri olduğunda, ister istemez uzak duruyorum. Göz teması kurması, gerçekten dinlemesi ve karşısındakine değer vermesi bence çok belli oluyor. İnsan kendini yanında iyi hissettiği birine daha kolay açılıyor zaten.
Genellikle etkilenen bir tip değilim. Sanırım bu da karşımdaki insanlara kısa süre tanımama neden oluyor. Gerek dost, gerek diğer şekillerde hayatıma alacağım insanların 10 dakika içerisinde sohbetine, zekasına, genel duruşuna, mizah anlayışına, ahlaki değerlerine bakarak notunu verebiliyorum. Vay vay vay dedirtecek birinin çıkması milyarda bir ihtimaldir. Bir aşamadan sonra insanların belli olgunluğa ve statüye sahip olduğu kanaatindeyim. Beni etkileyebilecek yegane unsurlardan en temeli, kendini her anlamda geliştirmiş ve hala bu konuda çabalayan, hayata karşı duruşu ve belli bakış açısının olmasıdır. Keyifli bir sohbet edebilmek, her konudan azar azar konuşabilmek ve zaman zaman beraber saçmalayabilmek mühim.
Biriyle ilk tanıştığımda beni en çok etkileyen şey onun samimiyeti ve içtenliği olur. Gözleriyle kurduğu iletişim ve yüz ifadesi bana onun karakteri hakkında çok şey anlatır. Ayrıca karşısındaki kişiye duyduğu saygı ve ilgi de beni derinden etkiler tabiki. İlk izlenimde enerjisi ve duruşu da oldukça önemli benim için. Bazen birinin gülümsemesi ya da ses tonu bile çok şey ifade edebilir. İnsanların düşüncelerini açıkça ifade edebilmesi ve kendileri olmaları beni her zaman etkiler. Bu tür özellikler beni o kişiye daha fazla yakınlaştırır ve tanımak için merakımı artırır.🤍
Ahhh enerjisi, samimiyeti demişsin ya, özetle nokta atışı yapmışsın Ayhan! 🤩 Birinin içtenliği kadar etkileyici başka bir şey yok. Ben de sıcak bir gülümseme, göz teması ve doğal bir şekilde konuşmaya başlamasına çok dikkat ederim. Ayrıca kahve eşliğinde sevdiği şeylerden bahsederken yüzü parlıyorsa, hemen iç dünyasını keşfetmek isterim. 😄 Sence doğal bir enerji her zaman çekici midir? 🌟
Biriyle ilk tanıştığım zaman beni en çok etkileyen şey, duruşu ve enerjisidir. Özgüvenli ama kibirli olmayan, samimi ve doğal bir insan hemen kendini belli eder. Göz teması kurması, konuşurken gerçekten dinleyip dinlemiyor olması ve jest-mimikleri onun hakkında ilk izlenimi belirler. Yapmacık ya da kasıntı bir tavır beni hemen soğutur. En önemlisi, karşımdaki kişi kendisi gibi mi, yoksa bir maske mi takıyor, bunu hissetmek isterim.
Hayatda davranışlarına dikt ederim samimiyetine bakarım ves sanalda ama zor etkilenirim etkilendiğm olmadı şimdiye kadar. Ama burada tanışdığım insanların konuşma tarzına bakarım doğru iletişim nasl kuruyo ne diyo kafasında ne var laubalimi, ciddi mi eğlencelimi bir kaç dkkaya rengini belli ediyo ztn niyeti neyse. bakarım sora değer mi iletşm kurmaya başımı ağrıtırmı problem yaratırmı bana ves şeylere dikt eder karar veririm öyle.
Önce Hayata bakış açısı toplumda sürü mantığını kabul ettiği şeyleri etmeyecek Ben buna mesela çok önem veririm Öyle ya herkesin Tabii kendine göre bir fikri vardır düşüncesi vardır ama dediğim gibi sürümü adıyla bir kere kesinlikle hareket etmeyecek bu en önem verdiğim olaylardan birisidir İkincisi ise hayat tarzı yaşam tarzı öyle ya nerelere gidiyor nerelerde takılıyor nasıl bir ortam var Bunlar çok önemli
Neler seviyor sevmiyor ilgimi çok çekerdi yani bu konu hakkinda çok merak ederdim belki uyumlu olmaya biliriz uyum benim için önemli sevmediği şeyleri ben seviyorsam ilerde Problem yaşaya biliriz o yüzden
İlk görüşte puan vermem. Bir süre geçtikten sonra. Ama illaki en çok beğendiğim yönleri benim gibiyse. Tutumlu, düşünceli, merhametli ve becerikli ise beni çok etkiler.
İlgi alanları beni ilgilendirir daha çok spor yapmayı seven birisi beni en derinden etkileyen faktördür, spor yapan birisini çok severim sayarım değer gösteririm