Selamm,
Bugün evlenseniz, eşinize iyi bir eş olabilir misiniz?

Selamm,
Bugün evlenseniz, eşinize iyi bir eş olabilir misiniz?

Valla erkegin ne bekledigine bagli. Eger benimle ortak bir hayat yasayacak birbirimizin yukunu alacaksak iyi bir eş olurum. Daha dogrusu psikolojik acidan iyi bir es olurum gibi geliyor. Duygusal durumlar, farkindaliklari yuksek biriyim.
Ama erkek yemegimi yapsin, temizligimi yapsin, arkami toplasin gibi hizmet beklentisi varsa orada iyi eş olamam. Annem okuyayim diye hicbir iş yaptirmadi. Zor bolum de okudum.
Dogru ya da yanlis yaptirilmadi, yapmadim, bunlara vaktim de olmadi. Üniyi de aile evinde okudum. Bitirir bitirmez de calismaya basladim. Yemek vs pek bilmem, bilsem de yapabilen biri degilim. Elimin ayari mi yok, lezzeti mi yok bilmiyorum. Bazen deniyorum babam dalga geciyor kizim annen yapsin yorulma diyor😅
Eger beraber yapip yiyeceksek ya da yemek isini falan biraz ustlenen bir bey olursa, temizlikte, cocuk bakiminda vs destekci olursa iyi es olurum.
Neseli, eglenceli, hayat dolu, espri kaldırabilen ve yapabilen, cevresindekileri guldurebilen, cevreden de enerjin ne kadar yüksek, gulec bir kizsin tepkileri alan biriyim. Hem kendi cevremde hemde dis hekimiyim hastalarimdan da bu dönüşleri aliyorum.
Eger erkegin amaci karnini degil gonlunu doyurmak, beraberce bir hayat kurmak, cinsiyet rollerinin cok hatsafhada olmadigi bir kafayla evlenecekse benimle bir erkek, evlenilecek kiz oldugumu dusunuyorum.
Ama karnim doysun, arkam toplansin, dort dortluk kiz olsun diyorsa mutsuz olur benimle. Dort dortluk kizda erkekte kimse bulamaz zaten. Birilerinin elbet bir seyleri eksik olacak.
Cinsiyet rolleri tamamen kültürel bir şey haline geldi. Ama bunu değiştiren insanlar var.
Annemin de, babamın da, benim de yemek yaptığım bir evde büyüdüm. Tabi genel olarak annem yapıyor. Bu konuda seni anlayabiliyorum.
Biz annemin yükünü azaltmak için bir çok şey yapıyoruz. Eminim sende gelecekteki eşini böyle özellikte biri olarak bulabilirsin. O da seni bulabilir fark etmez.
Önemli olan dediğin gibi gönlünü, ruhunu doyurabilmek:)
Insallah bulabilirim. Bana destek olan, yasamsal faaliyetleri, zorluklari ortaklasa yapabilecegimiz bir hayat yoldasi elbette isterim. Ama diger anlattigim tarzdaki erkekler maalesef ulkemizde cok daha fazla. Bircok istegim var ama biri de bu. Insallah halden anlayan, empati yapabilen, bu isleri paylaşabilen birine denk gelebilirim
Amin hepimizin
Bu soruya samimi bir şekilde benden iyi bir eş olmaz diyebilecek üye var mıdır bilmiyorum herkesin olduğu gibi benim de kusurlarım vardır evlilik sırasında illa tartıştığımız durum olur anlaşamadığımız durum olur ama bunlar zaten evlilikte olan şeyler toplumun ağzından konuşacak olursam bunlar evliliğin tuzu biberi ama genel olarak karşıdakine tavrım olarak ele alırsam bu soruyu benden iyi bir eş olur maddi manevi mutfakta olsun film izlerken olsun yatakta olsun temizlik konusunda olsun dışarıda toplum içinde olsun her türlü sevdiğim adamı mutlu edebilecek potansiyele sahibim her kadın her erkek bunu yapabilir aslında ama hesabına işine geldiğince işte))
Bende öyle dedim))🤣
Teşekkür ederim 🦋
Bir eşin iyi olup olmaması birçok faktöre bağlıdır. İyi bir eş sadakat, anlayış ve karşılıklı saygı gerektirir. Eğer bir kişi bu değerlere sahipse, o zaman iyi bir eş olabilir. Ancak sadece bu özellikler yeterli değildir. İletişim becerileri de çok önemlidir. Sorunları açıkça konuşabilmek ilişkiyi güçlendirir. Ayrıca empati ve destek de bir eşin kalitesini belirler. Herkesin beklentileri farklı olduğu için iyi bir eş tanımı kişiden kişiye değişir. Önemli olan her iki tarafın da birbirine uyum sağlaması ve ilişkiyi beslemesidir.
Teşekkürler 🙏🏻
Şu an için evli değilim bekarlık durumundan gayet memnunum benden iyi bir eş olur mu olmaz mı o açıdan pek bir bilgim ya da pek bir tecrübe sahibi değilim, olur dersem yalan söylemiş olurum olmaz dersen de denemediğim bir şey için de yalan söylemiş olurum.
Akıl desen var. Mantık desen var. Adam ya :D
Aynen öyle evlenenlerin sıkıntılarını gördükçe bekarlığa daha bir aşık oldum
Selamm! Ya ama soruya bak, romantizm kokusu geliyor resmen! 😍 Bence bu soruyu düşünmeye başlamış olman bile içindeki cevheri gösteriyor. İyi bir eş olmak; empati, sevgi ve destek sağlayabilmekle alakalı. Kendini buna hazır hissediyorsan, demek ki doğru yoldasın.
Peki sen ne düşünüyorsun? Bir eşe ihtiyacın var mı, yoksa şu an kendi kendinin kahramanı mısın? 😊
Vayy, özgüvene bak! 🔥 Kendinin kahramanı olabilmen gerçekten harika bir şey. Zaten önce kendimizi sevmemiz gerekiyor değil mi? 😊 Ama arada başkasının kahramanı olmak da tatlı olabilir, bir düşün derim! 🙃
Cevap
51Cevap
Bence mükemmel bir eşim hiç mütevazı olamayacağım :D
Mor ve ötesi kızıl ve ötesi olur xd
Evet benden iyi bir eş olurdu tabi ki de.. hem kızıma çok iyi bir aile olurdum hem de eşime çok iyi bir eş olurdum. onun sevdiği şeyleri yapardım. onu üzmezdim kırmazdım alttan alırdım gerekirse ben
Senden olmazsa bizden hiç olmaz kardeşim
Eyvallah abi 🙏
İyi bir eş kavramının ne olduğuna bağlı. Ben karımın her işine yardımcı olurum mesela. Her işi paylaşırız. Hatta icabında çoğu işi ben üstlenirim. Ona ardımı toplatmam çok hasta olmadığım sürece.
Fakat sadece duygusal olarak bana destek olacak, yaşadığım duyguları yadırgamayacak ve asla; "sen güçsüzsün" demeyecek bir eş ararım. Keza ben de onun yaşadığı sıkıntıları asla yadırgamadan dinlerim, sıkıntılarını, duygularını paylaşırım.
Şimdi kimine iyi bir eş profili bu bilmiyorum.
Anladım. O zaman iyi diyeyim :)
bilmem ki. o 2 kişi arasındaki dinamizme bağlı. herkesin artı eksi tarafları vardır. kötü olarak bende su var. ben ipe sapa pek gelmem. yası büyük aile büyükleri olurya dinlemem. kendi bildiğimi okurum. hani evlilik asamasında idare ederim ama aile kurulduktan sonra kararlarıma baskasını karıstırtmam. esim dısında. bunu neden anlattım. bi arkadasım yasadı. işte evi sat burdan al baska dendi kayınpeder tarafından. bana denilmez bu. dense de dinlemem. biri istiyor diye iş yapmam yani. bu da büyükleri mutsuz edebilir. bi baska arkadasıma da kız tarafının babası zengindi santiyeye müdür yapıldı. ben içgüveysiliğide yapamam. bi baska arkadasıma da araba alcak işte. şu arabayı al demiş kızın ailesi. bizimki tıpıs tıpıs aldı. bende bu yoktur. ben su andaki aracımı tipini begendim aldım. tutku benim klavuzum. bu aracta usb girişi olmasa cok yaksa ne bilim jantları 14 inch bile olsa yine alırdım:d
Ne istediğimi bilen bir kadınım netim ılımlı anlayışlı biri olsam da bazı durumlarda tahammülüm yok
Olumlu olarak kendini geliştirmiş biriyim güzel yemek yaparım bir evin işini sorumluluğunu kolaylıkla alırım.
Çoçuk hassasiyetim ve ince noktamdır, anaç ve merhametli yanım baskındır.
Eğitim konusunda iş konusunda atamam olursa çalışmayı isteyen bir kadınım
Tahammülüm olmayan kısımlar üçüncü kişiler, sorumluluk sahibi olmayan eş ve kimlikli bir eve tahammülüm yok.
Bunların harici geçinmeye gönlü olan bir eş olurum ve iyi eş olacağımı düşünüyorum.
Hiç kız arkadaşım olmadı ama ben sevgi dozunu ayarlayamam çok severim kızı korkuturum. Bu sefer az seviyormuş gibi görünmeye çalışırım kızı soğuturum. Ayarını tutturamam. Öyle bir severim ki kız der ki bu ben olmazsam intihar eder sonra kendinden beni soğutmaya çalışır falan. Yani benden iyi bir eş olmaz.
Hem de çok iyi olur ama ben evlenmem. Evlenmeye, aileye dahil etmeye, beraber aile kurmaya layık bir kadın bir elin parmaklarını geçmez bence. Ona da denk gelmek özel şirketlere satılmış yolsuz kankalarına çıkardıkları lotoyu tutturmaktan bile daha zor.
Evet aslında çok iyi bir eş olurdu dili geçmiş zaman kullanıyorum çünkü artık bu saatten sonra hiçbir şekilde umudum yok benim karakterim yaşadığım hayatı tarzı millete 10 beden büyük geldi yapacak bir şey yok
Bilemiyorum ya onun bana ne kadar iyi bir eş olduğuna bağlı bu.. Bundan sonra bende işler böyle.. karşı taraf neyi ne kadar veriyorsa benden de o kadar alır. 😄
Sağlıklı olanı da bu. Sen inadınla yapıyorsun ama neyse sjsns
Evet 😂
Hakkında hayırlısı 😂
Amin 😂
Evet, eşime karşı her zaman anlayışlı ve destekleyici olmayı hedeflerim. İyi bir eş olmak, ortak değerler ve iletişimle mümkündür.
Öncelikle bu karşılıklı olacak bir iyilik hali olurdu. Ama benden çok seven, anlayışlı, sonuna kadar güven hissini veren ve çok ilgili bir eş olurdu..
Her şey karşılıklı. Eğer gerçekten ikimiz de birbirimize tutkuyla büyük bir aşkla bağlıysak zaten hayatımız cennet olur...
Bence cok tatlı olur. Hem sadık, hem güzel hem zeki biriyim. Kendimi hic övmem dkdkdkf
Bence mükemmel bir eştim anlayışlı parayı idare eden yatakta iyi eğlenceli misafirperver ama tabi ki karsında ki adam malsa iyi olmanın bi anlamı yok boşadım oh
Eşime bağlı. Benimle ne kadar uyumlu olacak.
Alla alla
Benden anca boş konuşan geveze bir kız olur 😂
Haha kendisiyle barışık bir arkadaş :D
Geçti benim iyi eş devrim, artık olmam iyi eş 😂
Herhalde 😂😂😂😛
Teyzen kurban 😂😂😂
Övdüm der gömer, gömdün der gömer. Ben topu dışarı atayım, gole çevirdiğim an helvaö bol fıstıklı olsun🙏🏼
@zeusunoğlusu olur mu benden? bence olmaz djdkdkld
Eğer seni, senin istediğin şekilde anlarlarsa dünyanın en iyi eşi olursun. Benden olur mu?
olur
Pek inanarak söylemedin ama olsundu. Kaçalım mı⚡️⚡️
"senin istediğin şekilde" diyince köle arıyomuşum gibi oldu ama neyseeeee
ay nerden biliyosun inanıp inanmadığımı?
Sen senin istediğin şekilde anlamak dedim ne alaka kölelik?
Zeus’un oğlusuyum ya
At kankam at. Biri kahkaha atsın biz atamıyoruz ahdhdbf
senin istediğin şekilde anlamak diyince sanki ben ne desem hı hı karıcım evet karıcım haklısın karıcım en iyisini bilirsin karıcım falan diyormuş gibi oluyo işte ben dominant teyzeyim de light selamiyi mi arıyorum 😥
Hanımcı biri bulmuşsun daha ne arıyosunuz Necla hanım?
@LastGuest neşeniz bol olsun abim de biz gülmüyoruz kavga etcez gibi birazdan ehe 🥲
hanımcı değil ADAM GİBİ ADAM arıyorum beyefendi
Kovulcaz gibi bir his var içimde. Zeus kaçar. Geliyomusunuz Necla hanım 🤨
AHSHDHDH PATLADIM 🤣🤣🤣
gülle bile attım bişey olmuyo bi ona, bana alışkın o. haaaa başkası bırak gülleyi misket atsa vururum onları 😌
bi değil *abi olacaktı ehe
Övdünüz mü? Gömdünüz mü?
övdüm övdüm sakin djsjks
Kovulmadan gidelim artık⚡️⚡️
kaçtık bys 👋🏻
asist seviyoruz abim saygılar
Off buraya yazcam diye yorum attım. Gör abi bendeki korkuyu🤣🤣🤣
aman korkuyon da noluyo sanki hıh gidiyom ben
Bence olurum seviyorsam şahane bir eş olurum
Yok herkes farklıdır bilmiyorum
Kesinlikle evet, bunu ben olduğum için değil dışarıdan bakan bir gözle söyleyebilirim.
Elbette kimse mükemmel değil ama genel olarak baktığımda evet benden iyi bir eş olur diyebiliyorum. O kadar kusur kadı kızında da olur demişler.
Görsel de olabilir karakteristik olarakta olabilir kimse kusursuz değil. :)
Bunu bana değil de partnerime sormak gerek 🤔o da olmadıpına göre bilinmiyor
Kimse kendi için ben kötü bir eş olurum demez diye düşünüyorum
burada dürüstlük komik olur
Olabilir evet. Sadece biraz sinirli biriyim. Onuda idare ediversin canım aaaa
Dkdkkdkdk aaa
Dört dörtlük olurum ama Türkiye'deki kütükler ne anlasın bundan. Onlara hayatını zehir edecek canını okuyacak kadın lazım.
İyi bir eş olduğumu düşünüyorum, eşim de mutlu bir adam. Yani evlendikten sonra cidden daha çok gülen biri oldu
Yani bir erkek beni eş olarak seçmek istemişse iyi bir eş olacağımı düşündüğü için seçmiştir herhalde.
Olacağımı tahmin ediyorum
Yarın ne psikolojide olacağımıza dahi garantimiz yokken
Atıp tutmak istemiyorum
Kiminle evlendiğime bağlı
Aklıma gelen ile evlenirsem dünya üstündeki en mutlu en güzel evlilikte en iyi kadın olurum jdjdjd
iyilik görüşlerimiz aynıysa olur iyilik anlayışımız farklı ise olmaz
Neden olmasin ki eşim iyi sadık olduktan sonra herseyimi veririm ona
Zorluklarım var ancak birçok konuda iyi ki dedirtebileceğime eminim.
Olur da beni hakedecek bi insanoglu var mi sanmam😂
Olamam. Sabrım, tahammülüm yok. Ağır sorumluluklardan da kaçarım.
İyi bir eş olmak için elimden geleni yaparım
Adama bağlı. Evlenirsem beni taşıyabilecek biriyle evlenirim
Gayet iyi bir eş olurum
Zamanında olmadı bu saatten sonra da olacağını sanmıyorum
Olur vazen esimin cok ustune gitsem de günün sonundaki yine kedi gibi onun dibinde biterim
Kendi kendime tek başıma iyi olamam. İyilik karsilikli
Şahane olurum hem de uyumlu olursa o da tabi😊
Sorumluluklarımın farkında olurum ama daha zıyade ıyı bır anne olurum bence
İyi bir eş olmaz çok iyi bir eş olur. (Temennimiz hsnsns)
Evliyim zaten ama iyi bir eş değilim sanırım. Askere gitti onu bekledim. Ailesinin parasını çaldı onu affettim çocuğumuza ait çeyrekleri sattı affettim. aldatıldım affettim ama yine en sonunda ben kötü eş oldum.
Olsaydı şimdiye evli bir adam olurdun bea. Sap geldik; sap gidecez bea.
Olmaz kardeşim ben sinirden yeri gögü inletiyorum hulk gibi adamım benim kahrımı kimse çekmez ince şeyleri düşünmem duygum yok robot gibiyim uzak dursunlar benden 🤙🏻
Bence benim gibi eş çok iyi olurda çocuğumun benim gibi olmasını istemezdim
Bilmem. Ben kendi halimde takılırım. Ben onu, o beni ilgilendirmez
Olurum ya çocuğum gibi severim beslerim falan😂
İyi bir eş olduğumu düşünüyorum 😄🙏❣️
Teşekkür ederim 🙏😊
Olurum ama daha olmıyım
Kimse olmaz demez kolay kolay 😅
Yığınla kötü örnek ve mutsuz evliliği baz alırsak, pek çok noktaya dikkatli ve özenli yaklaşacağıma eminim.
Yani evet, olur.
iyi bir eş olmak karşındaki ne baglıdır biraz
Doğru insan coook uzun süre gelmedi
Ben de artık doğru insan olmaktan çıktım, değilim artık
Olur diyorlar ama yaşamadan bilinmez
Eşime bağlı...
Bunu denemeden bilemeyiz
Karşı tarafa bağlı
Evet olabilirim yani neden olmayayım ki
Bilmem daha önce hiç olmadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?