Fiziksel bir aldatma olmadığı halde aldatma saydığınız hareketler neler? Mesela biriyle mesajlaşması aldatma mıdır? Yoksa buluşması mı lazım? Ya da birinden hoşlanmaya başlaması yeterli mi?
Aldatma sayılması için bir insanın size ne yapmış olamsı gerekiyor?
Eş kişisinden gizli olarak kurulan her iletişim, her yakınlaşma aldatmadır. Aldatmaya cesaret edebilen insanların eşlerini/sevgililerini enayi yerine koyup, bu niyetlerini/heveslerini dile getirebilecek cesarete sahip olmamaları şaşırtıcı... Başkasıyla yakınlaşma içine gireceksen hayatındaki insan bilsin ki, ayrılmayı seçmek gibi bir şansı olsun. Eldekini kaybetmemek için yapılan bu tip şeyler, korkaklık.
Mesela illa biriyle sarmaş dolaş olmasına gerek yok.. Aşkımlı, canımlı davranmasına da.. Birini severken, sevdiği insandan habersiz başka biriyle konuşmak da ihanettir.. Bir de şöyle bir bahane türemiş; ben tanışma amaçlı yazmadım.. 😄 Tanışma amaçlı yazmadım ama iki mesaj sonra tanıştınız.. 😄 Tam karaktersizlik, ihanet, karşı cinse olan zaafı tanımlıyor bu.. İlla bir dala oturma isteğidir..
Aldatma dediğimiz şey illaki bedensel olacak diye bir şey yok insanlar genelde aldatmayı tensel ilişki olarak kurar ama Oysa ki aldatma her şeydir Örneğin karşı cinse Her ne olursa olsun alıcı gözüyle bakması bile bir etkendir bana göre bilmiyorum bu benim fikrim çünkü tensel aldatmanın yanında duygusal aldatmalar Maalesef ki daha da fazla
Benim gözümde başka bir erkeğe karşı hafif bir kıskandırma bile ilişkinin bitmesinin sebebidir. İlişkimize sözlü veya düşünce yoluyla bile olsa üçüncü kişileri dahil edemez.
Başkasından hoşlanabilir bu gayet normal. Ama başkasındna hoşlanmaya başladığı halde hoşlandığı kişiden ya da benden uzak kalamıyorsa, iletişimi kesmiyorsa bu karaktersizlik oluyor.
Hoşlandığını zaten bilemezsin aldatma olduğunu bilmen için fiziksel bişeyler yakalaman lazım ki aldattın diyebilesin yoksa nasıl bileceksin ki aldattığını ☺
Ben nefsime yenik düşmüyorsam o da düşmemeli. Ben birisini seversem ve birlikte olursam eğer diğer erkeklerin cenaze namazını kılarım. Benim için yokturlar hiç biri anladın mı?