Dünyanın bir çok yerinde bu ortalama 18-19 olarak değişiyor;

Peki sizce evlilik yapabilecek olgunluk insana kaç yaşında geliyor?
Dünyanın bir çok yerinde bu ortalama 18-19 olarak değişiyor;

Peki sizce evlilik yapabilecek olgunluk insana kaç yaşında geliyor?
Bence yasal evlenme yaşı en az 20 olmalı. Çünkü evlilik sadece bir imza atmak değil, büyük bir sorumluluk almak demek. İnsanlar 18 yaşında hukuken yetişkin kabul ediliyor ama gerçek hayatta çoğu kişi o yaşta hala olgunlaşmamış oluyor. Hem duygusal hem de maddi olarak belli bir seviyeye gelmeden evlenmek, ileride büyük sorunlara yol açabilir. 20 yaşından sonra insan kendini biraz daha tanımış, hayatla ilgili daha net kararlar alabilecek bir seviyeye gelmiş oluyor. Elbette herkesin olgunlaşma süreci farklı ama en azından temel bir bilinç ve sorumluluk duygusu gelişmeden evlilik büyük bir risk taşıyor.
Yasal evlenme yaşı, dünya genelinde farklılık gösteren ve zaman içinde değişen bir konudur. Bu yaş, bireylerin evlilik sorumluluğunu alabilecekleri, fiziksel ve psikolojik olarak yeterli olgunluğa eriştikleri kabul edilen bir noktayı temsil eder. Evlilik, büyük sorumluluklar gerektiren bir kurumdur. Bireylerin bu sorumlulukları alabilecek olgunluğa erişmiş olmaları önemlidir. Fiziksel, psikolojik ve duygusal olgunluk, evlilik kararının sağlıklı bir şekilde alınabilmesi için gereklidir. Evlilik, ekonomik ve sosyal sorumlulukları da beraberinde getirir. Bireylerin eğitimlerini tamamlamış ve ekonomik olarak bağımsız olmaları, evliliğin sürdürülebilirliği açısından önemlidir. Çocuk yaşta evlilikler, çocukların eğitim, sağlık ve gelişim haklarını ihlal edebilir. Çocukların korunması ve haklarının güvence altına alınması, yasal evlenme yaşının belirlenmesinde önemli bir faktördür. bana kalırsa 20 ve üzeri olmalıdır.
23 olmalı, 18 de evlenip ah vah yapıyorlar sonra
Bence 22 23 olmalı
Cevap
46Cevap
Duygusal gelişimini tamamlayamamış insanların evlilik ehliyeti olmamalı. 30+ diyorum.
@buseee_88 duygusal gelişim dedim beyin demedim ki.
@buseee_88 ya da eş olacak insanı dikkatli seçmeliyiz. Sende haklısın.
Oha aynı şeyi düşünmüşüz 😃
@lotus-patra uha :D
yani bence 18 ok. erkeklerin 20 olabilir. ama bu uckur davası ya cok karısmaya gelmez. kimisi ozel bi karakterdir. kime göre erken o yani soru. kimi kız 14 yasında cocuk değildir. kimi erkekte evliliği 18 den asagıda tasıyabiliyor. kimi 30 a kadar terelelli olur. hani karı nedir koca nedir bilmez. bi türkü varya hikayesi biraz böyle. ceviz oynamaya mı geldin adı. yetişkinlik ölçer maalesef yok. benim lisede berna isimli bir arkadasım vardır sınıfta. kızı al kocaya ver. evi idare eder. erkeği idare eder. hanımlık yapar. olmus yani kız. aklen fiziken. yası 16 15 tir. aklıma o geldi şimdi. neyse bence asıl üst limit konmalı sorun orada. bi yastan sonra bekarlar zorla evlendirilmeli belki onu tartısmalıyız:D
Kadınların regl olmaya başlaması artık biyolojik ve fizyolojik olarak anne olmaya hazır oldukları anlamına geliyor çünkü hamile kalabilme yeteneğine kavuşuyorlar. Bu da aşağı yukarı 13-14 yaşlarına tekabül ediyor. Erkeklerde de aynı yaşlarda sperm üretimi başlıyor ve bu yaşlar itibariyle sık sık gece boşalmaları görülebiliyor. Velhasıl kelam işin psikolojik kısmını bir kenara bıraktığımızda fizyolojik olarak ideal evlenme yaşı her iki cinsiyet için de 15. Ama bana göre evlilik kimlikte yazan yaşa göre olmamalı. Ağır psikolojik testlere tabi tutulan çiftler bu testleri aşamazlarsa evlenme ruhsatları ellerinden alınmalı.
Günümüzde gençler çok az sorumlulukla 18 li yaşlara geliyorlar. O yüzden 25 yaşındaki insana bakıyorsun bazen 16 yaşında gibi davranıyor. Sorumluk sahibi yetişmiş bir genç ise 18 yaşında bile olgun davranabiliyor. Ben 16 yaşındayken babam, dükkanın ödemelerini yapmaya gönderiyordu elimde balya balya parayla O yüzden sorumluluk almak insanı çabuk olgunlaştırır. O yüzden gençlerde evlilik yaşı şu anda en az 25 olmalı bana göre
Bence yasal evlenme yaşı en az 20 olmalı. Çünkü evlilik, sadece duygusal bir karar değil, aynı zamanda maddi ve manevi sorumluluk gerektiren ciddi bir adım. İnsan, ancak belirli bir olgunluğa ulaştığında sağlıklı kararlar alabilir. 18 yaşında birçok kişi hâlâ hayatını ve ne istediğini tam bilmiyor. Önce kendini tanıyıp hayata hazırlanmak önemli. Sen ne düşünüyorsun?
Yaştan ziyade , bence herkes olgunluk , zeka testine tabi tutulmalı. Zeka seviyesi düşük ve olgun olmayan kişi evlilik yapıp dünya'ya çocuk getirmemeli. Çünkü o çocuğa doğru şekilde bakıp, eşinle doğru iletişim kurmak olgunluk gerektirir. Daha kendi çocuk kişiliği oturmamış kadınlar, adamların yangından mal kaçırmış gibi evlilik yapmayı marifet olarak görmelerine anlam veremiyorum.
Yasal evlenme yaşı bence en az 23 olmalı çünkü ben 18 yaşın hâlâ küçük, çocuk olduğu kanaatindeyim. Olgun düşündüğünü, evliliği taşıyabileceğini düşünmüyorum.
Bence 18den sonrası olduğu kanun gibi düşünüyorum ama herkes 18 den sonra evlenmek istemiyor ki dusunmuyor bile bu yüzden 18 yaşında çocuk olan kızlar var onları işin içine katmiyorum ve evlenmek isteyen zaten düşünen zaten 18 den sonra belli ediyor.. Ha kendimden örnek verirsem normal akışında gitti 18 yasindan sonra evlenmeyi düşündüm evlenemedim ama gerçekten düşündüm istedim şu an 26 yaşındayım bakalım ne olcak ☺️
Bence 22-23 olarak değişmesi lazım 18 yaşındaki birisi akıl yaşı olarak tam olgunlaşmamıştır ki zaten görüyoruz 19 yaşında evleniyor çocuk yapıyor 20sinde sonra kocasından şiddet görüyor boşanıyor
22 23'ten aşağı asla olmamalı. Zihinsel, duygusal ve bedensel gelişimi tamamen tamamlamanın yanı sıra, kişinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi adına gerekli.
Ya beden 18de istiyor ama akıla bakarsak 30tan önce olmamalı. O yüzden çocuk gibi yetiştirmemek lazım artık. Gençler heba oluyor. Üniversite gençleri bebek gibi olmuş. Ev gecindirmekten yoksun.
Muhtemel aile gelir durumunu açlık sınırı üzerinde belgeleyen çiftler gerekirse 15 yaşında olsa bile evlenebilir olmalı. Bu arada anne-baba eğitimi zorunlu olmalı ve sertfika alabilme şartı olmalı.
Şimdi ki durumda 25 olmalı eskiden 18 yaşında insanlar çalışıp ev geçindirmeyi öğreniyormuş şimdi 25te bile sorumluluk almaktan kaçıyorlar
Yaş çözmüyo ki hiç bişeyi, bizim ülkede yanlış insanlar çok mu 17 18 yaşında? Haberlerde hep 50 ve üzeri dayılar
23 yaş olmalı bence. Hem karakter biraz daha oturmuş oluyor , az da olsa ne istediğini bulmaya çalışıyorsun bu yaştan sonra
25 olmalı çünkü insan hem maddi hem manevi ancak toparlanıyor.
Genellikle 18 yaş mantıklı, ama kişiden kişiye değişir
Yaş değilde bence ehliyeti olmalı bu işin.
Psikolojik bir testten geçmeli insanlar.
25 olması lazım 18 yaş çok erken daha çocukluktan çıkmamışsin kie evlenicen.
25 bence 25den onxe evlenip de boşanma ile bitmeyen evlilik gormedim
25 falan. Bence ama belirli psikolojik testler de yapalmali ebeveyn olunmaya karar verildiyse
25'ten sonrası olmalı. İnsan şu gençliği yaşamalı bireysel olarak çatır çatır
35 olsun herkes bir birini tanışın hemen bosanmasin
Uzak Doğu ülkelerinde 23-27 arası değişiyo 18 ideal bence ülkemiz için
Bence 25 te başlamalı evlenme yaşı insanın aklı başına anca geliyor
Türkiye için 25 olmalı. Oku, atan derken yaş o yaşa geliyor ve bazen geçiyor.
Kendinizle beraber aile ortamında geçim sağlayabilecek ortama eriştiğiniz vakit evlilik düşünebilirsiniz.
23 yaş yasal evlenme olsun diyenler sevgililik ve cinsel ilişkiyi de o zaman yasaklayın her şeyi yapıp bir evlenmelerine takılıyorsunuz
İnsanların evlenmesine yasal sınırlama getiriyorlar peki sevgili olmak niye serbest?
Çok linç yiyeceğim ama 16 17 yaş evlilik için ideal olduğunu düşünüyorum ama asla o yaşta evlenmem ve evlenmedim ve kızımı evlendirmem toplumdan afaroz edilir diye bunu deme sebebim tamamen biyolojik
25’den sonra olabilir.
27 yaş altı kimse evlenmesin.✨Reşit yaşı 24 olsun
Ergenliğe girdikten sonra vücut diyorki üreyebilirsin artık
Ben 78'de evlencem. Yasal 18 olsa da bence kızlardan 22-23 erkeklerde de 26 üstü.
30larda olmalı, 20li yaşlar çoluk çocuk daha ergen bana göre
26 ideal olguluk küçük yaşta evlenince ergen tripler vb küçük tartışmalar yüzünden boşanma çok oluyo
valla yas dan ziyade parası olan evlenır artık
25 yaşına kadar insan ne istediğini bilemio o yüzden en az 26
Bence en az 23 olmalı.
Bence bir ön eleme olmalı
20 den aşşağı olmamalı bence
Bence 22 den önce kimse evlenmemeli
Kişiden kişiye değişir bence
En az 25 olmalıdır.
bence en az 24 olmalı
20+ üstü olmalı
Erkek 26 kız 23
En az 25-26 olmalı
Bence olgunluk açısından en az 20 yaş olmalı..
30+ :D
20'sinden sonra
150 kimse evlenmesin
En az 21 olmalı. Oy kullanma yaşı da...
Yasal sınır 25 yaş olmalı en ideali bu.
22 olabilir ama bu yapılmaz
İşlerin yürümesi için 25 30 olmalı
25 ten önce evlenilmemeli
18 yaş yine de küçük. 22-23 e çıkarılmalı.
25 olmalı.
18 ideal. Bu yanlışa düşmemek önemli.
kesinlikle 25 sonrası olmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?