Çok sevmek her zaman kavuşmak için yeterli olmuyor, çünkü sevgi her ne kadar güçlü bir bağ kursa da, hayatın içinde sadece duygularla ilerlemek mümkün değil. İki insan birbirini delicesine sevebilir, birbirlerine ait olduklarını hissedebilir ama şartlar uygun olmadığında yollar bir noktada ayrılabiliyor. Bazen mesafeler, bazen yanlış zamanlama, bazen de hayatın getirdiği sorumluluklar kavuşmanın önüne geçebiliyor. Sevgi birleştirici bir güç olsa da, onu besleyen şeyler de önemli; emek, sadakat, sabır, fedakârlık ve en önemlisi, iki tarafın da gerçekten aynı yolda yürümeye istekli olması gerekiyor. Eğer bir taraf pes ederse ya da mücadele etmek yerine bahanelere sığınırsa, sevgi ne kadar büyük olursa olsun, bir noktada tükenebiliyor. Gerçek kavuşma için sadece hissetmek yetmiyor, o hissi koruyacak ve iki insanı aynı noktaya taşıyacak çaba da gerekiyor. Ama bazen tüm bunlar bile yetmeyebiliyor, çünkü hayat her zaman bizim planlarımıza göre ilerlemiyor.
Hayır, çok sevmek tek başına yetmez. Bunu acıyla öğrendim. Sevdiğim halde kavuşamadığım oldu; çünkü sevgiye rağmen yolları ayıran engeller vardı. Kavuşmak için sadece hisler değil, zaman, emek ve aynı hayali paylaşmak da gerekirdi. Oysa ben ne kadar sevdiysem de tek başıma çabalamak yetmedi. İki kişi de aynı inancı ve kararlılığı göstermedikçe, sevgi bazen yetmiyor. Kalbimde hâlâ izi var, ama biliyorum ki aşk sadece hissetmek değil, birlikte yürümektir. Tek taraflı olmaz.
Sevmek tek kelime ancak içinde milyonlarca şeyi barındırıyor. 😅
Çaba yoksa sevgi de yoktur ki. 😅
Kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir.
İmkansız diye bir şey yoktur, imkanları imkansızlaştıran insanlardır!
Seviyorum demek ile olmaz, elinden geleni üstüne düşeni yapmalı sevenler!
Seviyorum diyorsa ilgili olacak, saygılı olacak, özverili olacak, önemseyecek, yaptığı ya da yapmadığı her şey ile bunu dile getirecek belli edecek, sen ben yok biz olacağız, bir bütün olacağız, birlikte karar verip adım atacağız asla ayrı gayrı olmayacak asla bana ne sana ne olmayacak 😅
Dünyalar bir yana sevilen bir yana olacak 😅
Sayfalarca yazabilirim ve sayfalar değil kitaplar da yetmez sevmeyi sevgiyi anlatmak için 😅koca bir dünya sevmek
Bence sadece sevmek tek başına yeterli değil 💔 çünkü aşk dediğin şey elle tutulmaz bir his olsa da, bir ilişki emek, iletişim ve anlayışla büyür. Sevgi güzel bir başlangıç ama o sevgiyi büyütmek, zorlukları aşmak için mücadele etmek şart. 💪 Özellikle bir "bir olma" hayaliniz varsa, birlikte hareket edebilmek ve aynı yöne bakabilmek çok önemli. Sevgi sadece kıvılcımı çakar, ateşi kor tutmak ise size kalır. 🌟 Sen ne düşünüyorsun, büyütmek için biraz daha çaba gerekmez mi? 🌹
Degmiyor genelde erkekler gerçek sevgiyi anlamıyorlar fazla bir şeylerin peşinden koşmak daha çekici geliyor belki de onlara adam böyle içinden çok güzel şeyler çıkacak bir kutuyu açmak istemiyor defalarca kez açılıp kapanmış kutular içindeki en güzel eşyalar alınmış kutular erkeklerin daha çok hoşuna gidiyor şöyle düşünüyorlar birisi bunu açtıysa demek ki bunun için de güzel bir şeyler var
Sadece sevmek yetmiyor mücadele etmek gerek ayrıca kadere de inanmak gerek bir insanın kaderinde o kimse yazilmadiysa istediği kadar sevsin cabalasin kaderi değiştiremez kimse
Cevabını bildiğiniz soruları sormayınız. Hz. Adem ve Hz. Havva da birbirlerini çok sevmiş ama gelin görünki aynı dağ da Allah istemedikçe birbirlerini arayip arayıp bulamamışlar
Ben eğer birisini seviyorsam bunun için kavuşmak şart değildir ki, bence insan varlığını düşünerek sevebilir, güzel gülüşünü severek onada ederek ya da onu koruyarakta sevebilir, illa bir gülü seviyorum diye dalından koparmak nedir?